A tetovált lány konyhája

Egyszerű, de imádnivaló süti barackkal és pudinggal

Sült barack, lágy krém és puha süti – jöhet!

Nemrég édességet kívánt a család. Elég édesszájúak, de mivel én nem vagyok, szégyenszemre elég ritkán jutnak sütihez…

Ilyenkor mindig beütöm a keresőbe, hogy “egyszerű süti” vagy “gyors süti” és a legszimpatikusabbat készítem el.

Most ezen volt a sor, amilyen egyszerű, pont olyan finom 🙂

Itt találtam.

 

Barackos-pudingos süti

Hozzávalók kb. 18, 10 cm-es darabhoz:

50 dkg liszt + a nyújtáshoz

2,5 dl tej

4 dkg élesztő

1 csipet só

5 dkg + 1 csipet cukor

7,5 dkg + a kenéshez

1 tojás

5 dkg cukor + a szóráshoz

1 citrom héja

 

1 csomag vaníliás pudingpor

4 dl tej

3 ek cukor

 

8-10 őszibarack (mérettől függően) (télen egy konzerv)

Porcukor a szóráshoz

 

A tejet langyosra melegítjük, hozzáadunk egy csipet cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szórjuk, hozzáadjuk a cukrot és a sót, egy fakanállal összekeverjük. Belekockázzuk a vajat, kezünkkel morzsásra dolgozzuk, mélyedést késztünk a közepébe. Beleöntjük az élesztős tejet, beleütjük a tojást, belereszeljük a citromhéjat. Megdagasztjuk, elég ragacsos tésztát kapunk. Nedves konyharuhával letakarjuk, addig előkészítjük a többi hozzávalót.

A pudinghoz 3 dl tejet egy kis lábasba öntünk, forralni kezdjük, a maradékban elkeverjük a pudingport. Visszaöntjük a lábasba, beleszórjuk a cukrot. Habverővel folyamatosan kevergetve besűrítjük, félrehúzzuk a tűzről.

A barackokat meghámozzuk (a befőttet nem kell 🙂 ), cikkekre vágjuk.

A tésztát alaposan lisztezett deszkán átgyúrjuk, másfél centisre nyújtjuk. 8 centi átmérőjű kiszúróval köröket szaggatunk belőle, 5 centi távolságra egymástól tepsire ültetjük. Kanállal mélyedést nyomunk a közepébe, belekanalazunk a pudingból, ráteszünk 1-2 darab barackot. Ha nem elég édes a barack, szórjunk rá kevés cukrot (befőttet nem kell). 190 fokos sütőbe toljuk kb. 20 percre, kivéve rácson kihűtjük. Még langyosan megszórjuk porcukorral.

 Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

 

Címkék: , ,

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!