A tetovált lány konyhája

Egyszerű tejfölös-paprikás csirke különleges, egészséges körettel

Egyszerű sült hús rengeteg zöldséggel

Tavasszal már nagyon szoktam várni, hogy a spárga elérhető áron legyen a piacon. Pár napja végre találtam, a szokásos krémleves után pedig valami különlegességet szerettem volna készíteni.

A köretet egy külföldi oldalon találtam, már meg nem mondom, hol. A paprikás csirkét viszont nem a szokásos módon készítettem el, hanem sokkal egyszerűbben, hagyma nélkül, a köretben úgyis van elég.

Az tetszett a legjobban ebben az ételben, hogy a napi zöldségadag simán benne van, amellett nagyon laktató és igazi ízbomba. 

 

Paprikás-tejfölös csirke kuszkuszos zöldségekkel

dsc_0290s

Hozzávalók 4 főre:

6 nagyobb csirke felsőcomb

1 tk só

Frissen őrölt bors

2 dl zsíros tejföl

1 púpozott ek pirospaprika

A körethez:

10 cm-nyi póréhagyma

1 kisebb fej lilahagyma

1 nagy fej paradicsom

1 kisebb kaliforniai paprika

1 csokor zöld spárga

3 nagyobb hónapos retek

Fél bögre kuszkusz

2 szelet barna kenyér

Só, bors, ízlés szerinti zöldfűszerek (pl. rozmaring, bazsalikom)

Olívaolaj

 

A combokat kicsontozzuk. Egy tálban simára keverjük a tejfölt a pirospaprikával, sóval és szép adag borssal. A húst háromcentis kockákra vágjuk, a tejfölbe forgatjuk, hűtőbe tesszük.

A kuszkuszt egy tálba szórjuk, kissé megsózzuk és felöntjük annyi forró vízzel, hogy egy ujjnyival ellepje. Lefedjük 10 percre.

A spárgák szárának kemény végét lepattintjuk, felette 3 cm-en zöldséghámozóval lehántjuk. Lobogó sós vízben 5 percet főzzük, kivesszük, 4 darabba vágjuk. A lila- és póréhagymát vékonyan felszeleteljük, a paradicsomot és a retket cikkekre, a paprikát vékony csíkokra vágjuk. egy serpenyőben egy ek olívaolajon megfuttatjuk a spárgák fejét, majd mehet hozzá a többi zöldség. Kevergetve-rázogatva roppanósra sütjük őket, mikor kezdenek alakulni, rájuk szórjuk a sót és a fűszereket, ha kész, elzárjuk a gázt.

A kuszkuszt villával átforgatjuk, a zöldségekhez keverjük. A kenyeret kockákra vágjuk, egy száraz serpenyőben megpirítjuk, félretesszük.

Ugyanebbe a serpenyőbe két ek olívaolajat öntünk, beleborítjuk a csirkefalatokat. Nagy lángon, többször megkeverve pár perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a mártás is besűrűsödik kicsit alatta.

Tálalás előtt a zöldségeket összekeverjük a kenyérkockákkal, ízlés szerinti mennyiséget tányérra szedünk, hozzákanalazunk a tejfölös csirkekockákból is.

dsc_0293s

 Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!