A tetovált lány konyhája

Cukkinitészta korianderes mártással, paradicsommal

Egészséges saláta a legfrissebb zöldségekkel

Még áprilisban írtam itt arról, hogy a Panasonic meghívott Lengyelországba egy gasztrohétvégére. Volt ott minden, habzsi-dőzsi és a legújabb gépeiket is kipróbálhattuk.

Nemrég aztán itthoni használatra is megkaptam hármat, sajnos nem örökbe, de addig a pár hétig azért kiélvezem a használatukat 🙂

A mai receptet még Olsztyn-ben ismertem meg, a workshop-on elkészített sokféle finomság egyike volt. Ezt a gépet használtam a pesto elkészítéséhez (többszörös adag készült, mert nagyon finom):

 kép forrása

 

A cukkinibőlspagettit most készítettem először, de biztos nem utoljára. Mikor a vendégeim megkóstolták, azt hitték, hogy igazi spagetti, egyáltalán nincs zöldségíze, tökéletesen lehet vele helyettesíteni a tésztát.

 

Cukkini „spagetti” korianderpesztóval

Hozzávalók 4 főre:

4 zsenge cukkini

5 dkg parmezán

3 ek napraforgómag vagy fenyőmag

40 dkg édes koktélparadicsom

 

A pesto-hoz:

2 csokor koriander

1 nagy gerezd fokhagyma

Kb. 1 dl olívaolaj

2 tk friss citromlé

5 dkg reszelt parmezán

Fél mk só, nagy adag frissen őrölt bors

3 ek napraforgómag vagy fenyőmag

 

 A pesztót készítjük el először: a koriandert szárral együtt durvára vágjuk, a magot száraz serpenyőben illatosra pirítjuk (ezt lehet a másik adaggal együtt). A többi hozzávalóval késes robotgépben nem túl simára aprítjuk, kóstolás után még adhatunk hozzá sót és borsot, teljesen kihűtjük. A sima pesztónál kicsit savanykásabb eredményt kapunk, de pont erre van szükség.

A cukkinit (ha van spiralizáló, használjuk), először zöldséghámozóval vékonyra szeljük, majd késsel spagetti-vastagságúra vágjuk, nem baj, ha nem lesz annyira vékony.

Összeforgatjuk először a pesztó felével, majd még annyit adunk hozzá, hogy ne legyen száraz, kicsit mintha tényleg igazi spagettit készítenénk.

Behűtjük 1-2 órára, majd hozzáadjuk a felezett koktélparadicsomokat, összeforgatjuk, tányérokra osztjuk.

Megszórjuk a maradék fenyőmaggal, a maradék, forgácsokra vágott parmezánnal. Azonnal tálaljuk.

   Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!