A tetovált lány konyhája

Nagyon paradicsomos csirkeragu polentával

Könnyű olaszos fogás akár fogyókúrázóknak is Ez egy tök régi receptem, nemrég találtam a gépen “takarítás” közben.  Egyik nyáron felkértek, hogy főzzek egy fogyókúrás tábor lakóinak, akkor találtam ki. Aztán a táborba sajnos nem jelentkeztek elegen, így nem lett a rendezvényből semmi. Csak a szervezők kóstolták meg a menüt, ennek kifejezetten nagy sikere volt, nem… Tovább »

Sült hal gombamártással, elegánsan

Egyszerű, de nagyszerű recept kedvenc halunkkal Sajnos csak ritkán fogyasztunk halat, a gyerekek nemigen vevők rá.  Na, jó, rájuk kentem, de újabban nekem sincs sok kedvem hozzá… A halrudacskát persze mindenki szereti, de boltban nem vagyok hajlandó venni, inkább itthon készítem így.  Nemrég viszont szép süllőfilét kaptam, gondoltam, hogy ebből azért nem illik halrudacskát csinálni, így… Tovább »

Gnocchi extra finom paradicsomszósszal

Egyszerű, de isteni tészta, ezt mindenki imádni fogja 🙂 Nemrég megleptem magam egy sajtkészítő workshop-pal. A közeli piacon egy család a saját otthonában készített sajtokat árulja, ők engedtek egy napra bepillantást magukhoz. Kaptunk reggelit, ebédet, szigorúan házi készítésűt mindenből. Részletesen egy későbbi posztban elmesélem az egész napot, nagyon jól éreztem magam, sokat tanultam. Ebédre kemencében készült… Tovább »

Szendvicskrém aszalt paradicsommal, tojással

Egyszerű és gyors, frissítő nyári kence Az egyik héten görög salátát készítettem a családnak, és bármilyen gazdagon is mértem, kimaradt egy kis feta. Mivel pár nap alatt fel kellett használni, ötletelnem kellett. Vasárnap éppen korán keltem, hogy tudjak kenyeret sütni (rozsos-lenmagos készült). Akkor jutott eszembe, hogy milyen jó lenne a friss, ropogós kenyérhez valami szendvicskrém,… Tovább »

Csirkemell fetával, görög hangulatban

Göngyölt csirke sajttal, spenóttal, aszalt paradicsommal Ez a mostani recept a legutóbbi hűtőkisöprés eredménye. Kipakoltam magam elé, amiből már csak kevés volt és/vagy lassan lejár és ez lett belőle 🙂   Fetás, zöldséges töltött csirkemell Hozzávalók 4 főre: 4 nagyobb csirkemell-filé, egyenként kb. 25 dkg-osak 20 dkg feta 4 db olajban eltett aszalt paradicsom lecsepegtetve… Tovább »

Tojásfasírt aszalt paradicsomos mártással és polentával

Hús nélküli fogás tengernyi ízzel Még régebben neveztem egy receptversenyre, ahol egészséges ételeket kellett bemutatni. Így gluténmentesre vettem a figurát, sőt még hús sem került bele. Nem is hiányzott, így is etette magát 🙂   Tojásfasírt aszalt paradicsomos-vargányás sajtszósszal és szezámos polentával Hozzávalók 4 főre:   A tojásfasírthoz: 7 tojás 10 ek kukoricaliszt 1 csokor… Tovább »

Mediterrán tökfőzelék töktócsnival

Tökfőzelék egy kis csavarral és töklepénnyel A tökfőzelék megint az az étel, amit vagy utál valaki, vagy nagyon szeret. Köztes állapot szerintem nincs. Apukám és a párom az a fajta, akibe beletömték az iskolában, egyikükkel sem lehet semmilyen körülmények között megetetni. Én egy darabig szintén nem szerettem, de csak azért, mert apa sem… 🙂 Aztán… Tovább »

Kacsamell, körte és vörösbor – (nem csak) szerelmeseknek

Amikor az étel a lelket is gyógyítja Még Valentin nap előtt úgy éreztem, hogy szép lassan kezdek depresszióba esni. Pár hónapja folyamatosan készültem életem egy nagy eseményére, amiből végül kimaradtam. Meg össze is jött minden, a háztartási gépeim is egyszerre adták be az unalmast és még sorolhatnám. Szóval én, az örök optimista, hirtelen nem találtam… Tovább »

Szirupos csirkemáj krémes rizottóval

 Rizottó és csirkemáj – a kedvenceim együtt is verhetetlenek 🙂  “Főzőkarrierem” elején sok versenyre beneveztem. A második (nem csak) azért volt emlékezetes, mert az egyik versenyző nem elég, hogy lopott recepttel és képpel jelentkezett, de ráadásul ez egyik zsűritag ételét nevezte be. Volt is belőle felháborodás, de emellett vicces volt, hogy valaki ekkora lúzer legyen…… Tovább »

Aszalt paradicsom

Aszalt paradicsom készítése otthon, egyszerűen Idén sikerült óriási mennyiségű paradicsomot termesztenem. Természetesen fogok paradicsomlét elrakni, ami tökéletes alapja lesz a sűrűn elkészülő bolognai spagettinek és különféle paradicsomleveseknek. Emellett magamra is gondolok, már tavaly is készítettem egy hatalmas adag aszalt paradicsomot, aminek maradékai olívaolajban eltéve figyelnek a hűtőben (Persze sokan nem hűtik, mondván az olívaolaj a… Tovább »

Földimogyorókrém I. – édes-sós kínálnivaló

Mogyorókrémes rózsák pikáns töltelékkel Lassan egy éve, hogy megismerkedtem a Donum Terrae “családdal” 🙂 Magolajokat és magkrémeket készítenek, forgalmaznak, igazi családi manufaktúra. Gondolom, észrevettétek, milyen sűrűn főzök szezám- esetleg tökmagolajjal, de egy receptemhez már mákolajat is használtam. Hihetetlen sokat tudnak adni az étel ízéhez. Tökmag- és mandulakrémet többször is használtam, süteményekhez, salátákhoz, sorolhatnám… (vagy simán… Tovább »

Rizottó aszalt paradicsommal

Nyári hangulatú rizsétel, fél óra alatt kész! Van a hűtőmben egy nagyobb adag aszalt paradicsom olívaolajban. Még szeptemberben tettem el, mikor eszembe jut és nincs más ötletem kiveszek belőle pár darabot és megbolondítok vele egy egyszerű ételt. Olyan isteni koncentrált paradicsom íze van, amit nem lehet kihagyni. Nemrég épp rizottóhiányban szenvedtem, tettem is bele néhányat…. Tovább »

Nem csak Márton napon szeretjük :)

Libacombot az ünnepi asztalra is! Gondoltam, így az ünnepek előtt még megmutatok egy-két (munka)igényesebb fogást, ami a szokásos rántott hal helyett az asztalra kerülhetne. Ez az étel is egy versenyre készült, de a téma ünnepi étel volt, így bátran ajánlom mindenkinek. Nem túl bonyolult az elkészítése, a hozzávalókat meg még akár holnap is be lehet… Tovább »

Díjátadó – partyfalatokkal

Lekvárok, orda, olajok, mangalica… és nyertem!!! Múltkor sikerült megnyernem a CSIKOS kihívás első hetét, így tegnap részt vettem a díjátadón a CSIKOS napok keretein belül. Néhány élelmiszermárka is képviseltette magát kóstolókkal, többek között a Soma Sajt és a Donum Terrae. A Soma termékekkel több helyen találkozhatunk, legtöbben talán az orda sajtokról ismerik, itt más termékeiket… Tovább »

Rukkolapesto gazdag halas és vegetáriánus ételben

Hét hozzávaló, két padlizsános, rukkolás étel Ismét egy újabb hónap, a Miele-nél ismét megtelt a virtuális kosár. Ez alkalommal a következők a felhasználandó hozzávalók: dió, padlizsán, zöld pesto, hal, szárított paradicsom, feta sajt és tészta. Rengeteget gondolkoztam és most sem tudtam csak egyfélét főzni. Valahogy mindig rögtön kétfelé indulok el, most egy vegetáriánus– és egy… Tovább »

(Nem)mindennapi kenyereim

Az első próbálkozások Azok csoportjába tartozom, aki nem nagyon szokott kenyeret fogyasztani. Nem az íze miatt, hanem mert rengeteg benne a szénhidrát. Imádok enni, de ha lehet, nem kenyérrel akarok jól lakni. Néha azonban nagyon megkívánom, az utóbbi időben két receptet is kipróbáltam, amit szívesen ajánlok mindenkinek. Az első életem első olyan kenyere, amit saját… Tovább »

Csirkemell és sült sajt, főszerepben a tzatziki

Tzatziki, a görög kedvenc + két recept Szeretem a kígyóuborkát minden formában, de az utóbbi időben többször is elkészítettem belőle ezt a görög salátaféleséget. Ezerféle változatban fellelhető, de nekem ez a recept tetszett a legjobban. Az egyik itt megjelent ételt versenyre készítettem, még nem tudom, mi az eredménye. A másik csak egy gyors vacsi, de… Tovább »

Bede Robi ötleteiből

Cukkinis lecsó és gnocchi paradicsommártással Gondolom, nem kell részleteznem, miért nézem sokat a TvPaprikát. Egyik kedvenc szakácsom Bede Róbert, néhány napja sikerült személyesen is találkoznom vele. Siófokon, az Art Rock Cafe udvarában léptek fel Szőke Andrással. Elképzelhetitek, milyen műsort csináltak 🙂 A tulajdonos jó ismerősöm, együtt lepődtünk meg azon, mennyire kevesen voltunk. Pedig az összes… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!