A tetovált lány konyhája

Minestrone, a legismertebb olasz leves a mi konyhánkban

Sok zöldséggel, olvadó sajttal Anyukám szeretett új recepteket kipróbálni gyerekkoromban (most is), az egyik, ami a finnyásságom ellenére az én tetszésemet is elnyerte, az a minestrone leves volt.  Sok zöldség volt benne, tele volt ízzel, de az olvadó sajtot szerettem legjobban a tetején. Emlékszem, anya mesélte, hogy hülyének nézték a piacon, mikor minden zöldségből csak… Tovább »

Babos-sajtos töltött pizza

Calzone ropogós csúccsal, olvadó-nyúlós sajttal Ezt az ételt a lustaság ihlette, nem volt kedvem semmit főzni, de pizzához se. A nemrég készített burgonyafánk töltelékéből még maradt sajt meg paradicsomos bab is, gyúrtam egy oregánós kenyértésztát, de keleszteni sem volt kedvem, gondoltam, lesz, ami lesz. Sőt, a nyújtást is elbénáztam, így lett háromszög a bármilyen más… Tovább »

Burgonyafánk paradicsomos babbal és sajttal töltve

Olcsó és laktató, de leginkább finom 🙂 Ez a recept nem saját ötlet. Ebben a videóban láttam, és addig motoszkált az agyamban, míg elkészítettem. Hát, nem egy könnyű diétás fogás, az tuti. Viszont egyszerű és különleges, mi majonézes salátával ettük, de főzelékhez feltétnek is el tudom képzelni. Egy ötlet: maradék, kicsit beszáradt krumplipürével is készülhet,… Tovább »

Skót “pite” magyar módra

Kedvenc brit ételem az én konyhámban A ’90-es évek végén pár hónapot Angliában töltöttem, ami nagyon jót tett a nyelvtudásomnak, emellett sok mindenben egy életre szóló tapasztalatot szereztem. Pl. itt találkoztam először egy áruházban akkora mirelit részleggel, mint nálunk egy vidéki szupermarket. Mindent, de tényleg mindent árultak mélyfagyasztott változatban. Akkor sok ilyet megkóstoltam, nagyon ízlettek… Tovább »

Tartalmas leves sonkával, tortellinivel

Paradicsomos, zöldséges, tésztás leves – nem is kell mellé más Kivételesen nem maradt sonkám az ünnep után, viszont az év során már kerültem olyan helyzetbe, hogy maradékokból kellett valami laktatót alkotnom. Még régebben vettem egy kis zacskó szárított tortellinit (tudom, itthon is lehet saját kézzel készíteni, dehát én is hibázok néha… 😀 ). Külföldi oldalakon… Tovább »

Fasírt babból, nem csak vegáknak

Főzelékhez, salátához hús nélkül is finomat Nemrég egy családi összejövetelre főztem. Mivel van köztünk vegetáriánus is, a szokásos saláta és köret mellé valami tartalmasabbat is akartam készíteni. Végül is nagy sikere lett, a gyerekek is szerették.   Krémsajtos, szerecsendiós babfasírt   Hozzávalók 4 főre: 2 konzerv (összesen kb. fél kg) vörös bab 20 dkg krémsajt… Tovább »

Legyen szerencsénk lencsével

Sólet libacombbal, lencsével – újévi ebéd, hogy sok pénzünk legyen 🙂 Mint az előző bejegyzésben említettem, próbálom tartani a hagyományokat, Újév napján lencsét eszünk. Idén azonban eszemben sem volt a megszokott levest vagy főzeléket készíteni, gondoltam egy merészet és elővettem egy klasszikust. Sosem főztem még sóletet és azt hiszem csak egyszer ettem, de akkor nem… Tovább »

Egytálételek csicseriborsóval

Vörös lencsés indiai módra és gombás Bakonyi módra A csicseriborsó az egyik legjobb alapanyag ahhoz, hogy egy könnyen összeállítható ételbe érdekes ízt és állagot csempésszünk. Én nem vagyok hajlandó áztatni meg főzni, konzervet használok. (Felhasználás előtt ajánlatos vízzel leöblíteni). A most következő egytálételek elkészítéséhez elég fél óra, a fotelben falatozva tökéletes befejezése lehet egy nehéz… Tovább »

Szülői örökség

Apukám bablevese, az én sajtos pogácsám és anyukám sárga sütije A szüleim közül általában anyukám az, aki az ételeket elkészíti, de apukám is tud főzni. Családi összeröffenések alkalmával ő az, aki a nagyobb melót igénylő, esetleg férfiasabb fogásokért felelős, de szívesen főz maguknak is. Most két kedvencemet választottam tőlük. Apukám bablevesét, persze olyan pogácsával, aminek… Tovább »

Levesek krémesen, gazdagon

Selymes krémlevesek sok belevalóval Nagyon népszerűek ma a krémlevesek, több okból is. Legtöbbjüket elég egyszerű elkészíteni, és ami a fő szempont nálam, így szinte bármilyen zöldséget meg lehet etetni a gyerekekkel. Nekem az édesanyám már gyerekkoromban alkalmazta a turmixolós technikát, a karfiol-, és krumplilevest másképp nem ettük meg 🙂 A férfiak nem igazán rajonganak a… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!