A tetovált lány konyhája

Zsemlében sült tükörtojás baconnel, sajtkrémmel

Kényeztető, meleg reggeli nem csak hétvégére Nemrég nézegettem a régi ételfotóimat, mert bizony van még rengeteg, amit nem tettem közzé.  Ez a tartalmas reggeli 3 éve készült, egy hűvös reggelen, amikor volt időm vele pepecselni. Meg persze a sütő bekapcsolása sem okozott fájdalamat… 🙂 Én akkor a nemrég készített zsályás zsemléimet használtam alapnak, tökéletesen illettek a… Tovább »

Rakott krumpli amerikai módra

Bacon-nel, csirkével, sajttal, farm öntettel A rakott krumpli általában minden családban nagy kedvenc. Mi is szeretjük, többször megvariáltam, néhány fent is van itt, a blogon: az egyik édesburgonyával készült, a másik szintén, de csirkehússal, a harmadik pedig francia módra márványsajttal. Ez most egy amerikai verzió, itt találtam. Kedvenc salátaöntetüket, a ranch (vagyis farm) dresszinget keveri… Tovább »

Ropogós reggeli szendvics tojással, bacon-nel

Tartalmas reggeli, csak sóhajtozni lehet utána 🙂 Akik régebbóta olvassák a blogot, tudhatják, hogy gyengéim a tartalmas reggelik.  Elég sok ilyen receptem van (itt). Ez talán abból fakad, hogy kétgyerekes anyukaként a korán reggeli órák egyedül az enyémek. Sokszor öt körül kelek és reggel főzök, közben azért próbálok egy kis időt magamnak is lecsípni. Mivel… Tovább »

Nokedli osztrák módra, gazdagon

Spätzle az én ízlésem szerint Imádom a tojásos nokedlit, meg egyáltalán, mindenféle nokedlit. Nem tudom, mi ez a vonzódásom a kifőtt tészta ezen fajtájához, mondjuk a gnocchit (magyarosan nudlit 🙂 ) is minden formában szeretem.  De vissza a nokedlihez: úgy tudom, ezt az osztrákok is a sajátjuknak vallják, bár ha jól tudom, ők tejjel készítik…. Tovább »

Sült csirkecomb rizi-bizivel kezdőknek

A legegyszerűbb hétvégi ebéd részletesen Sokszor kéritek tőlem, hogy egyszerűbb, alapvető dolgokról is írjak, ne csak különlegességekről. Ezért múltkor lefotóztam az egyik vasárnapi ebédet és gondoltam, a főzni tanulóknak is segítek kicsit és leírom részletesen, hogy készül. Bacon-ös csirkecomb rizi-bizivel Hozzávalók 4 főre: 8-10 bőrös csirke alsócomb Combonként 1 szelet bacon Olaj Bors 1-1 nagyobb ág… Tovább »

Bacon-ös májpástétom, krémes és ropogós

Kacsa- vagy csirkemájkrém házilag, a bolti a nyomába sem érhet Nemrégen az egyik ismerősöm kért tőlem egy nagyobb adag májpástétomot, amit friss bagettel tudnak falatozni. Régebben készítettem egy olyan változatot, ami bacon-be volt göngyölve, de az kemény volt, nem nagyon lehetett kenyérre kenni. Viszont bacon-ös májpástétomot ígértem, és a kencében nem csak ízében szerettem volna,… Tovább »

Kenyérsaláta gyümölccsel, sült csirkével

A szikkadt kenyér tökéletes helye olasz módra Kedvenceim az olasz(os) ételek. A fő jellemzői, hogy könnyen elkészíthetők, nem kell hozzájuk sok összetevő, mégis nagyon finomak. Ilyen pl. a panzanella, a kenyérsaláta. Az eredetihez szikkadt kenyeret használnak, paradicsomot, olívaolajat, meg ami a kezükbe akad, a változatok száma végtelen. Én már tavaly készítettem egyszer grillrácson, kicsit megvariálva,… Tovább »

Csirkemell fetával, görög hangulatban

Göngyölt csirke sajttal, spenóttal, aszalt paradicsommal Ez a mostani recept a legutóbbi hűtőkisöprés eredménye. Kipakoltam magam elé, amiből már csak kevés volt és/vagy lassan lejár és ez lett belőle 🙂   Fetás, zöldséges töltött csirkemell Hozzávalók 4 főre: 4 nagyobb csirkemell-filé, egyenként kb. 25 dkg-osak 20 dkg feta 4 db olajban eltett aszalt paradicsom lecsepegtetve… Tovább »

Sütőtökös, duplán sült burgonya bacon-nel

Tápláló, különleges vacsora az utolsó sütőtökkel Idén ismét felfedeztem magamnak a sütőben sült krumplit, nemrég közzétettem egy másik változatot is, azt sűrű paradicsomszósszal készítettem. Most megint kedvet kaptam ehhez a végtelenül egyszerű ételhez, felhasználtam hozzá az utolsó darab sütőtököt, amit a piacon kaptam. Ha ti már nem kaptok, használjatok helyette édesburgonyát.   Sütőtökös töltött krumpli… Tovább »

Bacon-be göngyölt csirkemáj falatkák – egyszerű, gyors és fenomenális

Igazi ínyencség, partyétel, vendégváró – mindegy, csak sok legyen 🙂 Nem csak főzni, enni is szeretek (ki gondolta volna 😀 ). Vannak állandó kedvenceim is, amiket sosem tudok megunni, ilyen pl. a tojásos nokedli, a zöldborsópüré vagy a sütőtökkrémleves. A most következő étel pedig az abszolút favorit, komolyan, bármekkora mennyiséget képes vagyok eltüntetni belőle. De… Tovább »

Bacon-ös, selymes paradicsomszószos penne csípősen

20 perces tészta csak 6 összetevőből Ennek az ételnek nincs nagy története. Fél 12-kor konstatáltam, hogy nincs ebéd, kedves párom gyomorkorgása meg a konyháig elhallatszott. Benéztem a hűtőbe meg a kamrába, és alkottam. Nagy sikere volt, ahogy általában a hirtelen jött ötleteknek.   Csípős paradicsomszószos penne bacon-nel Hozzávalók 4 főre: 20 dkg penne (tollhegy-) tészta… Tovább »

Rakott karfiol a rózsa jegyében

Pagodakarfiol bacon-nel, krémes sajtszósszal, sütőben sütve Nemrég ismét szépséges pagodakarfiolhoz jutottam. És mivel mostanában sokan kerestek rakott karfiol-recepteket, gondoltam, készítek egy olyat, ami nem csak finom, de roppant mutatós is 🙂 Bacon-ös, sajtos rakott pagodakarfiol Hozzávalók 4 főre: 1 közepes fej pagodakarfiol 15 szelet bacon Vaj a kenéshez 10 dkg ementáli sajt Só   A… Tovább »

Sajtos, bacon-ös ropogós, a család kedvence

Percek alatt összedobható, akár reggelire is Én is szoktam nézelődni más oldalakon, kell az ihlet 🙂 A mostani receptet itt találtam, annyira gusztusos volt, hogy muszáj volt elkészítenem. Nem is csalódtam, pont olyan finom, amilyennek látszik 🙂   Sajtos, bacon-ös ropogós Hozzávalók 5 darabhoz: 1 csomag friss (25-30 dkg leveles tészta) 4 nagy ek tejföl… Tovább »

Sült zöldbabos saláta curry-vel, bacon-nel

Langyos zöldséges saláta és pikáns sült tarja Páromnak elég sok zöldséggel van problémája. Nem szól róla és mindent megeszik, de tudom, hogy nem mindegyikért van oda. Én szinte az összes zöldséget szeretem, nem is drágák és rengeteg a lehetőség bennük. Még tavaly készítettem sült zöldbabot, akkor hideg saláta lett belőle, és annyira megtetszett, hogy alig… Tovább »

Bortésztában sült patisszon kukoricával

 Kis újítás, nagyszerű kombináció Rántott patisszont minden évben legalább egyszer készítek, sima majonézes salátával egyszerű, de nagyszerű ebéd.  Általában nincs bajom a hagyományokkal, de az újítás, az új ízek kipróbálása a lételemem. A bortésztával még a szakácstanfolyamon ismerkedtem meg, a szalonnás kukorica ötletét meg valamelyik amcsi főzős csatornán láttam. Kifejezetten jól passzolnak 🙂   Bortésztában… Tovább »

Zöldfűszeres tart sok színes paradicsommal

Isteni nyári pite bacon-nel, sajttal Valamelyik nap a piacon egy néninél többféle paradicsomot találtam. Volt ott befőzni való, ökörszív és mindenféle színű koktélparadicsom, ez utóbbiból vettem is egy nagy zacsival. Rögtön magam elé képzeltem, hogy milyen mutatós, igazi nyári étel készíthető. És a melegre való tekintettel nagyjából 10 perc előkészítést igényel, aztán a sütés idejére… Tovább »

Rakott burgonya francia módra, sok sajttal

A franciák is tudnak jó rakott krumplit sütni, nézzétek 🙂 Egyik kedvenc szakácsom Anthony Bourdain. Imádom a fickót, bejárta az egész világot és nem finnyáskodott, akármit tettek elé. Persze, jó szakácshoz méltóan sok időt eltöltött Franciaországban is, hiszen az az igényes kulinária hazája. Készítettem tőle már több ételt, csak még nem mutattam 🙂 Most következzen… Tovább »

Krémes tészta ropogós spárgával, bacon-nel 20 perc alatt

Üvegtészta sok szósszal, gyors ebéd macera nélkül Szeretem az üvegtésztát. Nincs vele macera, egyszerűen csak fel kell önteni forró vízzel és meg is feledkezhetünk róla. Bármivel kombinálhatjuk, csak azért, mert távol-keleti ételek között lehet megtalálni a boltok polcán, még nem kell feltétlen ilyen stílusban fogyasztani. Idei első adag spárgám ebben a tésztaételben végezte. Fő előnyei,… Tovább »

Reggeli és vendégváró – egy recept két alkalomra

Ropogós bacon, olvadt sajt – ellenállhatatlan páros Természetesen én is szoktam receptoldalakon nézelődni, vannak képek, amik annyira belém égnek, hogy addig nem nyugszom, míg el nem készítem. Így voltam az alábbival is. A sült bacon és az olvadt cheddar sajt mindenkit levesz a lábáról, személy szerint alig bírtam megállni, hogy azt a pár darabot meghagyjam… Tovább »

Még egy luxus tojásétel, a legjobb hangulatjavító :)

Firenzei tojás camembert-mártással Gyengéim a tojásételek, minden formában. Sőt én a tojássárgát nyersen is imádom… Eggs Benedict-et (Benedek tojást) már sokszor készítettem, ez egy pirított zsemle vagy angol muffin, ropogós bacon, tojás és hollandi mártás. Nos, a Florentine-tojás ennek annyiban továbbfejlesztett verziója, hogy kissé megfonnyasztott, zsenge spenóttal tálalják. Így is isteni, de a most közölt… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!