A tetovált lány konyhája

Szirupos sós édesség paradicsommal

Egyszerre sós és édes? Paradicsommal és balzsamecettel nagyon is elképzelhető! Párszor voltam főzőkurzuson, általában valamelyik receptversenyen nyertem díjként a részvételt. Számomra tökéletes kikapcsolódás, főzhetek, jó a társaság, sok nevetés és persze jó ötletek. A most következő nassolnivalót is ott “tanultam”. Már nem emlékszem pontosan a receptre, de így nézett ki és ilyen íze volt 🙂… Tovább »

Földimogyorókrém II. – Terrine

Luxuskategória, ízekben is A kacsa- és libamájhoz való vonzódásom közismert. Éppen sikerült elég jó áron hozzájutnom, ezért nem haboztam, elkészítettem egy terrine-t. Ez igazából pástétom, de darabos hozzávalókkal, súly alatt érlelve több (most két) napig. Ebbe kevertem ezt az isteni földimogyorókrémet, üdítő kontrasztként kínáltam mellé egy kis passiógyümölcs-zselét. Ez egy egzotikus gyümölcs, a legtöbb nagyáruházban… Tovább »

Diós kenyér és egy luxus szendvics

Ínyenc reggeli libamájjal, morbier sajttal Gyakran kísérletezek a kenyértésztával. Én nem ragaszkodom se a kovászhoz, se az öregtésztához, ami a hagyományos fehér kenyerek alap ízét és állagát adja. Jobban szeretem, ami viszonylag gyorsan elkészül és éppen az akkori hangulatomhoz igazodik. Ősszel elég sok diót kaptam, amit a kedves párom szépen meg is tört nekem. Volt… Tovább »

Sütőtökkrémleves – háromszor

Variációk sütőtöklevesre – három krémes különlegesség Tudom, a cím nem túl izgalmas. Ősszel és télen van a sütőtöknek szezonja, ekkor szinte minden háztartásban legalább egyszer készül belőle kémleves. Én már rettenetesen untam az eredeti verziót, ezért egy kicsit beújítottam. Három, az átlagostól eltérő változatot főztem az utóbbi hónapban, ezt most egy csokorban osztom meg veletek…. Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!