A tetovált lány konyhája

Barackos, sajtos, aszalt szilvás saláta, köret vagy desszert?

Krémes, édes-sós finomság ínyenceknek Imádom a gyümölcsös-sajtos salátákat, itt már van is egy ilyen recept. Szerintem nem is hús, hal vagy sült zöldsége mellé valók, bár az édes-sós ízek kedvelői kifejezetten szeretnék 🙂 Én csak úgy simán magában szoktam enni, annyira imádom… Amíg el nem fogy, ez a reggelim, ebédem és vacsorám 🙂 Ezt a receptet… Tovább »

Egyszerű, de imádnivaló süti barackkal és pudinggal

Sült barack, lágy krém és puha süti – jöhet! Nemrég édességet kívánt a család. Elég édesszájúak, de mivel én nem vagyok, szégyenszemre elég ritkán jutnak sütihez… Ilyenkor mindig beütöm a keresőbe, hogy “egyszerű süti” vagy “gyors süti” és a legszimpatikusabbat készítem el. Most ezen volt a sor, amilyen egyszerű, pont olyan finom 🙂 Itt találtam…. Tovább »

Desszert: hideg túrógombóc gyümölcsmártással, csokis sütivel

Zárásnak egy könnyű édesség, ami pont olyan finom, amilyen szép Elérkeztünk a végső fogáshoz a versenyben, ahol a Panasonic géppel kellett háromféle ételt fotóznom, ezen gondolkodtam a legtöbbet. Alapból nem vagyok édesszájú, de mivel annak idején az étteremben sokáig desszertpályás voltam, annyira nem áll tőlem távol a téma. Lapozgattam a szakácskönyveimet és több ötletet összegyúrva,… Tovább »

Téli gyümölcssaláta mentával

Egészséges desszert sok gyümölccsel Van az úgy, hogy az ember nem vágyik semmi émelyítő tésztás, krémes dologra, de valami édeset szeretne enni. Ilyenkor tökéletes a gyümölcssaláta, csak össze kell szedni a házban található friss (és befőtt) gyümölcsöket, hozzáadni egy kis gyümölcslét és kész is a gyerekek-felnőttek kedvence. Én most egy kis mentát adtam hozzá, de… Tovább »

Mascarpone-s, barackos pohárkrém

Gyümölcsös, krémes desszert 10 perc alatt Bármilyen furcsa is, ezt a desszertet félve készítettem el. A párom lánya, Luca sosem akar megbántani, mikor valami olyat teszek elé, ami nem ízlik neki. Belekóstol, mondja, hogy “hmmm, de finom…” aztán, mikor már öt perce turkálja, akkor jövök rá, hogy annyira nem is jön be neki és konkrétan… Tovább »

Fejedelmi csirkemell sajttal és barackkal töltve

Ismét egy rántott hús-variáció az unaloműzés és a változatosság jegyében Megint ötletek után kutattam, ez alkalommal egy ételkiszállító cég étlapja került a kezembe. Volt rajta külön “bundás étel” (vagy ilyesmi) oszlop, ott bukkantam a barackos-sajtos rántott húsra. Már csak azért is megtetszett, mert így a csirkemell (számomra) kissé jellegtelen ízét a gyömbérrel, sajttal és édes… Tovább »

Gyors, barackos, isteni – bukta egy óra alatt

A mindenki által ismert menzai étel finomabban, pillanatok alatt Valamelyik nap nem igazán volt időm főzni, összeütöttem egy gyors sütőtökkrémlevest, főételnek meg még volt előző napról valami maradék. Ez viszont olyan kevés volt, hogy valami desszert még “kellett” mellé. A Mindmegettén találtam egy gyors kelttészta alapreceptet (bocsánat a szerzőtől, nem jegyeztem meg). Mivel a baracknak… Tovább »

Tavaszi gyűjtögetés – vaníliás torta ibolyával

Barackos túrótorta a tavasz virágával Az utóbbi időben sütöttem pár tortát, végre kezdem azt érezni, hogy nekem is sikerülhetnek az édességek (régebben mindig elrontottam rajta valamit). Többféle csokitorta után most egy félig-meddig esküvői tortát készítettem. Történt ugyanis, hogy egy nagyon kedves barátnőm férjhez ment, én készítettem a hidegtálakat a szertartás utáni vendégfogadásra. Viszont nem készült… Tovább »

Vegetáriánus főzőverseny, az első két nyertes vega receptem

Padlizsános, gombás főétel polentával és barackos-fehércsokis pite A  XVI. Vegetáriánus Fesztiválra főzőversenyt hirdettek Ki a legjobb vega szakács? címmel. Őszintén szólva csak nagyjából tudtam, mit jelent a laktovegetarianizmus, ők azok, akik tejet ugyan esznek, de más állati származású ételt (pl. tojást) nem. Mivel a sütibe viszont sikerült egy tojássárgáját beletenni, megkértek, hogy írjam át a… Tovább »

Piszke (vagy egres?)

Dédnagymamám piszkeszósza és egy saját találmány Mikor kislány voltam, az udvarunkban volt néhány piszkebokor. Számos elnevezése van ennek a növénynek, egres, köszméte, stb., de én az anyukám által piszkének ismerem (ceglédi lány). Múltkor kaptam is a piacon egy doboz hibátlan gyümölcsöt, nosztalgikus érzés fogott el. Emlékszem, annak idején még az oviban kaptunk husit piszkeszósszal, imádtam…. Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!