A tetovált lány konyhája

Ketchup céklából, merjünk újítani!

Meglepően különleges mártás, céklarajongóknak kötelező! Nálunk nem nagyon ismert ez a fajta mártogatósnak való, egy amerikai honlapon akadtam rá, ott a sült édesburgonyához adják. Mivel imádom a céklát, főleg sütve, muszáj volt kipróbálnom. Nem is csalódtam, nagyon finom és különleges lett. Ötlet innen, meg még vagy öt helyről. Céklaketchup 6 nagyobb cékla 2 dl almaecet… Tovább »

Fűszeres paradicsomleves kétszer sült burgonyával

Húsmentes finomság sült paradicsommal és sajtos-újhagymás krumplival A most következő receptet a főzős csatornán láttam nemrég, egy vegetáriánus ex-szupermodell műsorában. Ő Sophie Dahl, aki a megszokott angol finomságokat ülteti át húsmentes környezetbe. Be kell valljam, az ünnepek környéki nagy kajálások után kifejezetten jól esik némi kímélő étel. Ezt a sült paradicsom-levest most télen, a szinte… Tovább »

Egyszerű, de nagyszerű tejfölös-bögrés pite sárgabarackkal

Könnyű gyümölcsös-fahéjas édesség külföldről Nem vagyok nagy sütigyáros, de a sült gyümölcsöket és a tejtermékeket kifejezetten szeretem. Épp valami sárgabarackos édességet kerestem külföldi oldalakon, amikor ráakadtam az alábbira itt. A szerző úgy gondolja, hogy ez egy német eredetű édesség, de gondolom annyi köze van a németekhez, milánói sertésbordának az olaszokhoz… 🙂 Kicsit változtattam a recepten… Tovább »

Epres habcsóktorta anyukámnak

 Könnyű tejszínes-ropogós édesség, pont olyan finom, amilyen szép 🙂 Nemrég volt anyukám születésnapja. A virág mellett ilyenkor próbálok mindig valami saját kezűvel kedveskedni (már ha családilag nincs valami közös ajándék).  Idén kaptam a szomszédból rengeteg epret, úgyhogy egyértelmű volt, hogy az is kerül bele. És mivel anya nem eszik csokit, meg amúgy is kánikula volt,… Tovább »

Az utolsó tökös recept 2014 tavaszán

Édes falatoznivaló, sütőtökkel, mandulával Itt a tavasz, ez elkerülhetetlenül jelzi, hogy már nem nagyon lehet sütőtököt kapni. Én még tudtam egy utolsó darabot szerezni, el is készítettem belőle valamit, amit már régóta terveztem. Egy kedves ismerősöm még télen megosztott az oldalán egy nagyon érdekes receptet, annyira jól hangzott, hogy muszáj volt kipróbálnom! Nem is tudom… Tovább »

Mire jó a sütőtök?

Sütőtöktorta karamellkrémmel, dióval Ilyenkor a legtöbbünknek a nassolnivaló sült tök, vagy a krémleves jut eszünkbe. Ám édességnek sem utolsó. Finom, édes ízét nagyszerűen lehet variálni bármely süteményben. Nemrég egy amcsi oldalon találtam egy nagyszerű tortareceptet. Egy darabig elszórakoztam vele, mire az unciát meg a fontot a mi mértékegységeinkre konvertáltam, de szerencsére az internet segítségemre volt…. Tovább »

Vegetáriánus főzőverseny, az első két nyertes vega receptem

Padlizsános, gombás főétel polentával és barackos-fehércsokis pite A  XVI. Vegetáriánus Fesztiválra főzőversenyt hirdettek Ki a legjobb vega szakács? címmel. Őszintén szólva csak nagyjából tudtam, mit jelent a laktovegetarianizmus, ők azok, akik tejet ugyan esznek, de más állati származású ételt (pl. tojást) nem. Mivel a sütibe viszont sikerült egy tojássárgáját beletenni, megkértek, hogy írjam át a… Tovább »

Piszke (vagy egres?)

Dédnagymamám piszkeszósza és egy saját találmány Mikor kislány voltam, az udvarunkban volt néhány piszkebokor. Számos elnevezése van ennek a növénynek, egres, köszméte, stb., de én az anyukám által piszkének ismerem (ceglédi lány). Múltkor kaptam is a piacon egy doboz hibátlan gyümölcsöt, nosztalgikus érzés fogott el. Emlékszem, annak idején még az oviban kaptunk husit piszkeszósszal, imádtam…. Tovább »

Tortilla először

Sült húsos szendvics tex-mex stílusban Mexikóban a tortillalap az ételkészítés alapja. Mármint nem magában, hanem különbözőképpen elkészítve. Mindenféle töltelékkel (tradicionálisan darált hússal, babbal, kukoricával) megtöltik, hajtogatják, feltekerik, végtelen lehetőségek vannak benne. Hasonlóan néz ki, mint a mi palacsintánk, de egészen máshogy készül. Ezt a fogást hétvégén alkottam, mexikói és amerikai recepteket vettem alapul. Próbáljátok ki,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!