A tetovált lány konyhája

Fűszeres falatok, akár maradékokból is

Különleges samosa pikánsan, édesburgonyával Újabban sokat nézelődök amerikai és angol főzős oldalakon, tök jó ötleteket lehet találni. Kedvenceim a “40 partyétel” típusú gyűjtemények, valamiért vonzza az ember szemét a sok színes kép. A sokadik sorozat után viszont észrevehető, hogy fűszerezésben kicsit beszűkültek, nem nagyon mernek merészen társítani, de jó látni, hogy már nem akkora divat… Tovább »

Blogkóstolóra – Dubarry szelet

A klasszikus besameles-karfiolos kedvenc Ebben a hónapban én vagyok a blogkóstoló házigazdája. A jelentkező bloggereket sorrendbe állítottuk a fiúkkal, mindenkinek az utána következőtől kell valamit főznie (kiírás és sorrend itt). Az én kérésem most az volt, hogy lehetőség szerint valami sósat készítsenek, de ez természetesen nem kikötés, az édesszájúak nyugodtan sütizhetnek 🙂 Nekem a Timi… Tovább »

Ismét batáta – sonkával, hagymával, sajttal

Hasselback-burgonya édeskrumplival Elég régen írtam édesburgonyás fogásról, most jöjjön az egyik kedvencem. Létezik egy Hasselback-burgonya nevű étel, melynek a lényege, hogy a krumplit vékonyan be kell vagdosni, sajttal, vajjal puhára kell sütni. Na, én ezt fejlesztettem tovább, édesburit használtam, valamint lilahagymát és érlelt sonkát is, amik ugye nagyon jó barátságban vannak egymással (meg velem is… Tovább »

Ismét egy színes étel lecsóval, édeskrumplival

Pirított csirkemáj nyárízű körettel A szülői házam mindig elég hideg volt, sokat fáztam, nagyon utáltam. Éppen ezért, legyen bármilyen forróság, én imádom. És mindent, ami a nyárral kapcsolatos. Lassan kapható már a piacon paradicsomízű paradicsom, bár elég horror az ára. Nekem ilyenkor rögtön lecsót kell készítenem, hogy úgy érezzem, mindjárt itt a kedvenc évszakom (a… Tovább »

Meglepetés magamnak

Kacsamáj, édesburgonya, kakukkfű, körte – nagyszerű összeállítás Nemrég, januárban volt a szülinapom. Nem szoktam senkitől elvárni, hogy különleges bánásmódban részesítsen, inkább magamat lepem meg. Persze étellel 🙂 Rögtön az aktuális kedvenceimre gondoltam, az édesburgonyára és a libamájra. Ehelyett csak kacsamájat kaptam, de azt is imádom. Készítettem hozzá egy kakukkfüves-mézes körteragut és teljes volt a boldogságom…. Tovább »

Sok kedvencem egy ételben

Márványsajt, batáta, borjúmáj – csak finom lehet 🙂 Múltkor megint “hűtőtakarítást” kellett végeznem. Vagyis a fagyasztóból és a hűtőből a megfelelő időre tartogatott finomságokat elfogyasztani. Emellé a piacon kaptam óriási méretű édesburgonyákat, szóval minden a kezem ügyében volt egy nyugtató főzéshez, majd a későbbi finom falatozáshoz. Ez sikeredett: Kakukkfüves borjúmáj márványsajtos batátával és sült lilahagymával… Tovább »

Húsos pite csirkével, batátával

Az angol klasszikus az én kedvenceimmel Az angolok egyik nemzeti eledele a shepherd’s pie, vagyis pásztorpite. A lényege, hogy egy tál aljára marhahúsos ragu kerül, rá krumplipüré, majd sütőben összesütik. Nagyon finom, mikor Angliában éltem, többször is ettem, a halas változat volt a kedvencem. Nemrég a főzős csatornán volt egy műsor, ahol különböző angol háziasszonyok… Tovább »

Batáta = édesburgonya – levesben és gnocchiban

Kedvenc növényem két egyszerű receptben Ez a növény régi nagy kedvencem. Szerencsére már Magyarországon is termesztik, így az eredetileg elég borsos ára egyre csökken, sőt újabban házhoz is szállítják. Az ízét a sütőtökéhez tudnám talán hasonlítani, de mégis más. Akivel eddig megkóstoltattam, mindenki megszerette, könnyű elkészíteni, nagyon jól variálható bármilyen más zöldséggel, hússal, sajttal pedig… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!