A tetovált lány konyhája

Caprese csirkemell – sajttal, paradicsommal

Könnyű sült csirke olasz módra A nyár (számomra) egyik legnagyobb élménye a caprese saláta.  Csak a kovászos uborka múlja felül, ami most még elég korai lenne. Bár ma egész nap rövidujjúban mászkáltam, szóval nemsoká nekiállok, ha marad a 20 fok 🙂 Vissza a mai recepthez: a szokásos sajt-paradicsom kombináció most egy sült csirkemellel párosul, ami, ha… Tovább »

Csirkés-zöldséges egytálétel Jamie Oliver módra

Melengető olaszos egytálétel az angol sráctól Még mindig az első számú kedvenceim között szerepel Jamie Oliver. Jók az ötletei, imádom az előadásmódját, ahogy a családjáról beszél. Olyan, mintha a szomszéd srác volna, mármint, ha még Angliában élnék. Párszor említettem, hogy még 19 évesen voltam kint pár hónapot, egy teljesen más világot ismertem meg. Most már nincs… Tovább »

Duplán tökmagos paradicsomsaláta

Legújabb kedvenc salátám: egyszerű, mégis különleges Az igazi nyári meleg beköszöntével a nehéz ételektől nagyjából el is megy az étvágyam. Viszont a sült és grillezett húsokkal meg szinte nem tudok betelni, melléjük mindig valami csupa zöldség, vagy sokszor majonézes salátát készítek. Mivel már kapható igazi ízes, illatos paradicsom, az ebből készült saláta gyakran látott vendég… Tovább »

Caprese, kedvenc olasz salátám

Ötperces nyárízű finomság A most következő salátát szerintem sokan ismeritek, max. nem ebben a formában. Az olaszok kedvenc nyári “nassolnivalója”, a caprese (kapréze).  Nem győzöm hangsúlyozni, hogy az olasz konyha az egyszerűségről szól, így ebbe a fogásba sem kell több lédús paradicsomnál és jófajta (ha van, bivaly-) mozzarellánál, kevés olívaolajnál és bazsalikomlevélnél. Só, bors és kész. Semmi… Tovább »

Balzsamecetben pácolt eper vaníliával

Ellenállhatatlan édes-savanyú kísérő, a grillpartyk sztárja idén Az egyik kedvenc külföldi blogom, a Half Baked Harvest. Egy fiatal csaj írja, aki 6 testvér mellett kezdett a konyhában tevékenykedni, és pár év alatt az egyik legfantáziadúsabb blogot hozta létre. Irigylem a sok rendelkezésre álló alapanyag miatt, sajnos nálunk az övékhez képest még mindig elég szegényes a kínálat…. Tovább »

Főzelék kétféle karfiollal, sok bazsalikommal

Egészséges, lisztmentes, laktató zöldséges étel, húsevőknek sült tarjával Végre a helyi multiban is be tudtam szerezni pagodakarfiolt, nagyon szeretem ezt a zöldséget. A sima karfiol is kedvencem, de a pagodakarfiol gyönyörű fraktáljai a szemet is gyönyörködtetik. Tudom, bőven van hizlaló étel a blogon, de főzelékek terén hajthatatlan vagyok. Ha már ráfogjuk egy ételre, hogy egészséges,… Tovább »

A klasszikus görög saláta

A horiatiki eredeti receptje Ez igazából egy nyári recept, hiszen a felhasznált zöldségek ekkor a legízesebbek, de én télen is sokszor készítem. Akár magában, akár egy nagy lakoma részeként is szeretjük. Kicsit tovább kell vadászni az igazán jóízű paradicsomot, végső esetben koktélparadicsommal helyettesítem, az mindig finom. Az alábbi recept állítólag ugyanaz, mint amit a görögök… Tovább »

Piros-fehér-zöld – pizzafeltétek

Családom kedvenc pizzái nemzeti színekben Jön a hosszú hétvége, gondolom sokan mennek családot, barátokat látogatni. Ilyenkor mindenki kíváncsi a kedves vendéglátó szakácstudományára, de nem kell feltétlenül órákat tölteni a konyhában. Egy finom forralt bor és néhány ízlésesen elkészített pizza tökéletesen megfelel egy nagyobb társaságnak estére, higgyétek el, ezekkel is el lehet kápráztatni még a legfinnyásabb… Tovább »

Pofonegyszerű cukkinileves sajttal

Olasz parmezános leves fél óra alatt Nemrég megint kutakodtam az interneten valami cukkinis finomság után, így találtam ezt a levest, számtalan oldalon szerepel. Bár cukkinivel az abszolút kedvencem ez a hideg krémleves (második recept), amit télen is bármikor meg tudok enni, a most következő szintén bekerül a repertoárba. Nem is kell hozzá sok minden, a… Tovább »

Dinnyesaláta, pulykanyárs és fetás mártogatós

Görög hangulat mézédes dinnyével, fűszeres salátával és satay-jal Lassan vége a dinnyeszezonnak. Mi idén sem ettünk keveset, sőt, Soma pár napig szinte csak dinnyén és fagyin élt. Még nyár elején olvastam Széll Tamás dinnyesalátás, pulykanyársas receptjét, ahogy eddig több minden, ez is első látásra megtetszett. Viszont kivételesen szinte teljesen sikerült magam tartanom a recepthez, ezért… Tovább »

Klasszikus bruschetta mozzarellával

“Egyszerű” paradicsomos szendvics olasz módra  Már többször leírtam, hogy az olasz ételek elkészítését egyesek hajlamosak túlbonyolítani. Ezeket a recepteket legtöbbször a szegénység szülte, ahhoz nyúltak, ami a környezetükben megtermett vagy a tengerben kihalásztak. A rengeteg olíva, paradicsom, tengeri herkentyűk, stb. számunkra sokszor megfizethetetlenül drágák, de Itália elhelyezkedése és éghajlata miatt ők könnyedén hozzájuthattak/nak. A következő… Tovább »

A tökéletes és egyszerű pizza receptje

 Készíts otthon igazi olasz pizzát, ismerd meg a trükköket! Szerencsém volt egy olasz pizzamester mellett dolgozni pár hétig, eszméletlen profi az ember, 10 éves kora óta készít pizzákat. Tőle tudtam meg, hogy egyrészt semmi sincs kőbe vésve pizza-ügyben, másrészt semmit sem szabad túlbonyolítani. A következőekben szeretném megmutatni, hogyan tudjátok otthon, egyszerűen az igazi vékony tésztájú,… Tovább »

Toszkán paradicsomleves, a mediterrán csoda

 Pappa al pomodoro, a pépesen paradicsomos leves Nem bírok elszakadni az olasz kajáktól 🙂 Imádom az egyszerűségüket, a rengeteg paradicsomot, bazsalikomot és olívaolajat szinte minden fogásban. A most következő leves sem lesz kivétel, az előbb felsoroltakon kívül csak sajtra, fokhagymára és némi szikkadt kenyérre lesz szükségünk. Az íze pedig magáért beszél, tele a piac friss,… Tovább »

Répasaláta, a legjobb kísérő

Kedvenc “zöldköret”, húsok, sültek, sajtok mellé A répa nem csak levesbe való! Bár ez volt az egyetelen zöldség, amit a lé meg a husi mellett a tányéromba szedtem… Nyersen, vékony hasábokra vágva is imádom ropogtatni. Azért is a kedvenc zöldségem, mert bármely diétába beilleszthető (ami most rám is fér), emellett előételtől elkezdve főzelékben, köretben is… Tovább »

Csirkemell almával, mozzarellával, bazsalikommal

Egyszerűen egészséges csirkeétel – nagy sikerrel Nemrégiben felkért egy ismerősöm, hogy az általa szervezett fogyókúrás táborba állítsak össze pár napra étrendet. Nem kell semmi komolyra gondolni, alacsony kalória- és szénhidráttartalmú ételekre volt szüksége, amiknek az elkészítése sem ördöngösség. Rengeteg ötletem volt, örültem a kihívásnak, hiszen mostanában sokat foglalkozom az egészséges életmóddal. Az egyik első ötletem… Tovább »

Bolognai spagetti, amit mindenki szeret

A bolognai ragu receptje, nehogy megvedd a boltit! Míg nem tudtam főzni, megvettem azt a zacskós vacakot, amit a boltokban bolognai alapként árulnak. Nem mondom, hogy rossz íze van, de ez valószínűleg a benne rejtőző ízfokozónak köszönhető, a többi mű összetevő mellett. Jó pár éve van saját bolognai szósz receptem, meg is akartam osztani veletek,… Tovább »

Pizzagolyó, pizza kicsiknek (és nagyoknak)

Pizza golyó formában, sok embernek Tavaly nyáron többször is főztem 25 fős gyerektábornak. Ilyenkor alaposan át kell gondolni, hogy az ember mennyire variálja meg az ételt, hiszen – tapasztalatom szerint – a legtöbb gyerek válogatós. Alapul vettem a saját kisfiam kedvenceit, köztük volt a pizza is. Viszont nincs sajnos 5 nagy tepsim, hogy mindenkinek elég… Tovább »

Tésztás különlegességek Stahl Juditnak

A tarhonya és a rövidmetélt erre is jó 🙂 Nem, soha nem adom fel!!!   😀 Ismét neveztem Juditnál!Most éppen a Soós tésztákat felhasználva kellett valami újat, különlegeset alkotni. Szokás szerint az utolsó pillanatban vettem észre a kiírást, fél napom volt az agyalásra, de szokás szerint nem tudtam egynél megállni. Azt azért elmondhatom, hogy a tarhonyarizottónál… Tovább »

Fogyókúrás halétel színesen

Sajt, tengeri hal és grillezett zöldségek – egy tökéletes diétás fogás Nézegettem a versenykiírásokat és 24-én sikerült találni egy olyat, aminek 25-e volt a beküldési határideje. Mondanom sem kell, aznap éjjel sem sokat aludtam, míg kitaláltam, mivel nevezzek. A pályázatot a Magyar Obezitológiai és Mozgásterápiás Társaság (MOMOT) és a Kor Kontroll Társaság hirdette. A cél… Tovább »

Pácban vannak…-Tojás és mozzarella

Olívás- fűszeres mozzarella és tárkonyecetes fürjtojás A pácolásról mindenkinek a nyári grillparty-k ugranak be, pedig pácolni nem csak húsokat lehet. Én rendszeresen szoktam például tojást és sajtot érlelni, 3 nap hűtőben állás után egészen érdekes végeredményeket lehet kapni. A változatok tárháza végtelen, most a legutóbbi két verziót osztanám meg, remélem, kipróbáljátok! Pácolt mozzarella Hozzávalók: 2… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!