A tetovált lány konyhája

Melengető kortyolnivalók hideg estékre

Tüzes italok és egy kis angol történelem – meg az én történetem A gimi után volt szerencsém kis időt a ködös Albionban tölteni. 19 évesen, teljesen egyedül mentem ki, összesen egy angol érettséginyi nyelvtudással felvértezve. Gyorsan kiderült, hogy a gyerekekhez nem nagyon értek, a házimunkához szerencsére annál inkább, a kint töltött idő alatt rengeteg élménnyel… Tovább »

Rizottó aszalt paradicsommal

Nyári hangulatú rizsétel, fél óra alatt kész! Van a hűtőmben egy nagyobb adag aszalt paradicsom olívaolajban. Még szeptemberben tettem el, mikor eszembe jut és nincs más ötletem kiveszek belőle pár darabot és megbolondítok vele egy egyszerű ételt. Olyan isteni koncentrált paradicsom íze van, amit nem lehet kihagyni. Nemrég épp rizottóhiányban szenvedtem, tettem is bele néhányat…. Tovább »

A csirkemáj esete a szőlővel

Szeretnivaló párosítás salátához vagy krumplipüréhez A régi szép időkben, mikor írni kezdtem a blogot (csak másfél éve volt ám 🙂 ), az első bejegyzéseim között volt egy fél óra alatt elkészíthető fogás, a neve is egyszerű volt: Csirkemáj szőlővel. Ebben volt szalonna is, pirított kenyérkocka, meg pár másik összetevő, de a lényeg a szőlő volt…. Tovább »

Jó kedvet mindenkinek! – Sütőtökös rizottó tökmagolajjal és minden jóval

Aranysárga rizottó fügével, camembert-rel, tiszta ízorgia 🙂 Azt gondolom, ha a következő ételre néztek, nektek is a napfényes jókedv jut eszetekbe. Én az a fajta ember vagyok, akinek az időjárás nagyon tudja befolyásolni a hangulatát. Semmit nem utálok jobban, mint a mostanában előforduló esős, szeles, hideg időt (ennél jobban csak a telet). Azt hiszem, ez… Tovább »

Gombaszezon IV. – Gyűrűs tuskógomba

Rizottó, fehérboros csirkeragu és gazdag rántotta A mai főszereplő a gyűrűs tuskógomba. Ezt szintén a fagyasztóból vettem elő, de az íze így is finom volt. Ha nem találtok ilyet sehol, természetesen más erdei gombával is lehet helyettesíteni, de nálam most ez került terítékre. Egyvalamire kell odafigyelni: max. 4 cm-es szárat hagyjunk neki a tisztításnál, a… Tovább »

Ronda és finom

Leves és saláta, amelyek inkább finomak, mint szépek 🙂 Ez volt a szlogenje régebben egy csokireklámnak. Néha nekem sem sikerülnek úgy az ételek, hogy látványra is élvezhetőek legyenek. Viszont a most következő kettő annyira finom, hogy kár lenne csupán kinézete miatt kihagyni a kipróbálásukat. Tehát, ahogy Bendegúz mondta az Indul a bakterház-ban: “Csukott szemmel falatozzunk!”… Tovább »

Egy csipet Andalúzia…

 Az én andalúz receptem hurkával és minden jóval Az Extenda – Andalúz Kereskedelemfejlesztési Iroda ismét meghirdette receptversenyét. A beküldött pályaművekkel kapcsolatban csak egy kikötés volt, hogy legalább egy andalúz összetevőt tartalmazzon. Mivel hazánkban szerencsére rengeteg dél-spanyol termék kapható, így könnyedén kiválasztottam néhányat, aztán hosszas gondolkodás után főztem egy ételt. A beküldött receptet egy szakmailag kivételesen… Tovább »

Sajtőrület II. – Sajtok és ízek

Soksajtos szószok, paradicsomsaláta és pármai sonkás húsgombóccal Mivel a Szega Foods meghosszabbította receptversenyét, szereztek nekem egy félig álmatlan éjszakát. Még maradt a múltkori sajtokból, sőt, vettem néhány más fajtát is. A fűszerek közül választottam néhány igazán különlegeset, találtam otthon néhány citromot, és már meg is indultak a gondolataim. Sajnos ez hajnal négykor kezdődött. Reggel nyolcra… Tovább »

Levesek krémesen, gazdagon

Selymes krémlevesek sok belevalóval Nagyon népszerűek ma a krémlevesek, több okból is. Legtöbbjüket elég egyszerű elkészíteni, és ami a fő szempont nálam, így szinte bármilyen zöldséget meg lehet etetni a gyerekekkel. Nekem az édesanyám már gyerekkoromban alkalmazta a turmixolós technikát, a karfiol-, és krumplilevest másképp nem ettük meg 🙂 A férfiak nem igazán rajonganak a… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!