A tetovált lány konyhája

Vajban sült borjúmáj zöldborsóval, céklával

Így készítsd el ezt a ritkaságot, neked is menni fog! Köztudottan a libamáj a kedvenc eledelem, de a legtöbb állatét szeretem. Így van ez a borjúval is, ami ritkán látott vendég nálunk, kis városomban csak furán néznek a hentesek, ha érdeklődök 🙂 Szerencsére néha csoda történik… Éttermekben sem sűrűn lehet vele találkozni, de eddig mindig… Tovább »

Sok kedvencem egy ételben

Márványsajt, batáta, borjúmáj – csak finom lehet 🙂 Múltkor megint “hűtőtakarítást” kellett végeznem. Vagyis a fagyasztóból és a hűtőből a megfelelő időre tartogatott finomságokat elfogyasztani. Emellé a piacon kaptam óriási méretű édesburgonyákat, szóval minden a kezem ügyében volt egy nyugtató főzéshez, majd a későbbi finom falatozáshoz. Ez sikeredett: Kakukkfüves borjúmáj márványsajtos batátával és sült lilahagymával… Tovább »

Kencék maradékokból

Öt perc munkával kicsit különlegesebb reggeli Étellel kapcsolatban egy dolgot nem szeretek: kidobni. Szinte soha nem sikerül annyit főznöm, ami elfogy, azt meg azért túlzásnak tartom, hogy a kutya vagy a macska lakjon jól vele. Így általában valamilyen krémet kutyulok belőle és másnap mehet a szendvicsbe. Meg egyébként is, a hétvégi ráérős reggeliknek alapvetően a… Tovább »

Borjúmáj sajtszósszal, polentával

A borjúmáj is sokoldalú, elkészíteni sem nehéz! Életemben eddig egyszer ettem csak, a Kistücsökben. Ott annyira jól el volt készítve, hogy féltem itthon nekiállni, nehogy valami cipőtalpszerű szörnyűséget kapjak. Sertésmájat is ugyanezért nem szeretek sütni, de nem hagyhattam, hogy kifogjon rajtam. Kaptam a hentesnél egy szép adagot, többfelé utánanéztem az elkészítési módnak és azt hiszem,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!