A tetovált lány konyhája

A második legegyszerűbb magyar étel

Kezdők figyelmébe – így készül a krumplis tészta! Én nem az anyukámtól tanultam főzni, mármint nem álltam fiatalkoromban mellette, hogy ellessem a titkait, mint sok más blogger és/vagy szakács. Nem főz rosszul, csak mikor még otthon laktam, nálam más dolgok “élveztek prioritást”, mint például a bulizás és az állandó fogyókúra. 🙂 Aztán párt találtam, különköltöztünk… Tovább »

Szilvás gombóc – végre!

 Igazi nagymamaféle, puha tésztájú, abbahagyhatatlan szilvás gombóc, neked is sikerülni fog! Vannak olyan ételek, aminek szó szerint rettegek az elkészítésétől. Ez általában azért van, mert egyszer megpróbáltam, de az eredmény egy katasztrófa volt, miközben mások félkézzel elkészítik. Sokáig ez a palacsinta volt, itt már leírtam, hogy miért. Aztán a gnocchi, az meg szétfőtt, de aztán… Tovább »

Csicseriborsó főzelék és könyvajánló

Egészséges és finom gluténmentes receptek Újabban egyre jobban érdekelnek az olyan ételek, amik egészségesek, mégis változatosak és finomak. Nemrég az egyik kedves ismerősöm, Hadarik Rita (aki nem mellesleg gasztroblogger és a Köles étterem vezetője) írt egy gluténmentes receptekkel teli könyvet. A címe Egészséges ínyencfalatok, amit (nem csak) lisztérzékenyeknek szánt. Mindenkinek, aki kicsit oda szeretne figyelni… Tovább »

Majonézes saláták III. – Mindent bele!

Hús vagy hal mellé, de magában is isteni Sok hozzáfűznivalóm nincs ehhez az ételhez. Mivel a diétás étkezést igyekszem betartani, sokszor eszek salátát. A majonézből sajátot fogyasztok, öt perc alatt kész és cukor sincs benne (recept itt). A következő összeállítás az egyik kedvencem, főleg, hogy sajt is van benne. Én ezt ebédre ettem magában, de… Tovább »

Majonézes krumpli I.

Burgonyasaláta, tökmagolajjal Sok blog írója csak a különlegességeket teszi közzé, néha én is beleesek ebbe a hibába. Én is posztoltam több ízes-színes salátát, de a sok hidegtál készítés közben rájöttem, hogy a legtöbb ember rajong a majonézes krumplisalátáért. Mindenkinek megvan a saját receptje, bár alapvetően a tartármártást szoktuk eltérően készíteni (nekem még régen egy szakácsismerősöm… Tovább »

Sütőben sült zöldségek, nem is kell a hús!

Burgonyák, cékla, brokkoli, spárga – forrón, fűszeresen Szerintem túl sok magyarázatot nem kell adnom a címre. Ismét meleg van, a piac tele zöldségekkel, nekem meg sok kedvem nincs különleges ételeket kreálni. Sőt, igazából csak magamnak kellene valami egészséges, fogyókúrás, gyors kaja, a többieknek majd előveszek valamit a mélyhűtőből 🙂 Mindkét étel ezen gondolatok között született…. Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!