A tetovált lány konyhája

Nokedli osztrák módra, gazdagon

Spätzle az én ízlésem szerint Imádom a tojásos nokedlit, meg egyáltalán, mindenféle nokedlit. Nem tudom, mi ez a vonzódásom a kifőtt tészta ezen fajtájához, mondjuk a gnocchit (magyarosan nudlit 🙂 ) is minden formában szeretem.  De vissza a nokedlihez: úgy tudom, ezt az osztrákok is a sajátjuknak vallják, bár ha jól tudom, ők tejjel készítik…. Tovább »

Nyári grillezett zöldségburger camembert-rel

Grillezett zöldségek olvadó sajttal, fűszeresen, forrón Ez igazából nem is hamburger, gondolom rájöttetek, amikor a zsemlét kerestétek 🙂 Viszont ahogy összeraktam, a sok réteg miatt ez jutott először eszembe. Ez egy olyan burger, amelyben a sajtos padlizsánkorongok közt grillezett hagyma, paradicsom és fűszeres camembert-sajt kapott helyet, a saját hamburgerszószommal, amit az előző bejegyzésben írtam le (itt)…. Tovább »

Obatzter, a bajor camembert sajtos körözött

A sörfesztivál sztárja az én változatomban Már régóta szerettem volna kipróbálni ezt a camembert sajtos körözöttet. A miénk is nagyon finom (itt az én receptem), de nálam a camembert minden formában elsőbbséget élvez 🙂 Ezt a kencét tipikusan a bajor perechez szokták kínálni és a receptet illetően ahány ház, annyi szokás. Én is sütöttem hozzá… Tovább »

Előkelő vendégváró camembert-rel, vargányával és Guiness-szósszal

Leveles tésztából extravagáns előétel A leveles tészta igazi jolly joker, percek alatt csodákat lehet vele/belőle művelni. Viszont pont ezért többen nem is tartják sokra, sőt, az összetevőit is alaposan meg kell nézni, mielőtt megveszitek. Én eddig a fagyasztottban sosem csalódtam, sokáig eláll és olcsóbb is, mint a friss. Meg nincs is tele adalékanyaggal (annyira). A… Tovább »

Még egy luxus tojásétel, a legjobb hangulatjavító :)

Firenzei tojás camembert-mártással Gyengéim a tojásételek, minden formában. Sőt én a tojássárgát nyersen is imádom… Eggs Benedict-et (Benedek tojást) már sokszor készítettem, ez egy pirított zsemle vagy angol muffin, ropogós bacon, tojás és hollandi mártás. Nos, a Florentine-tojás ennek annyiban továbbfejlesztett verziója, hogy kissé megfonnyasztott, zsenge spenóttal tálalják. Így is isteni, de a most közölt… Tovább »

Jó kedvet mindenkinek! – Sütőtökös rizottó tökmagolajjal és minden jóval

Aranysárga rizottó fügével, camembert-rel, tiszta ízorgia 🙂 Azt gondolom, ha a következő ételre néztek, nektek is a napfényes jókedv jut eszetekbe. Én az a fajta ember vagyok, akinek az időjárás nagyon tudja befolyásolni a hangulatát. Semmit nem utálok jobban, mint a mostanában előforduló esős, szeles, hideg időt (ennél jobban csak a telet). Azt hiszem, ez… Tovább »

Négysajtos csirkecomb salátával – könnyű, friss ebéd kevés munkával

Gyorsan, egészségesen csirkével és sajttal Van az úgy, hogy az ebéd elkészítésére pont nincs időnk, de a sült csirkecomb illata….. na, az most hiányzik. A következő fogást több kedvenc ételem ihlette. Először is a kedvenc pizzám, a négysajtos, paradicsommal. Másodszor pedig az általam egyszer véletlenül feltalált citromos majonézkrém hiánya, ezt is régen ettem. Szóval ezekkel… Tovább »

Nyár ihlette töltött sertésszűz

Szűz gyümölccsel és sajttal – hidegen vagy melegen Alapvetően a szárnyasételeket kedvelem, bár az élő csirkétől idegbajt kapok –  ronda is, büdös is, de a húsa finom… A sertéshúst az utóbbi időben kezdem megszeretni, legfőképpen a szűz része az, amiben a legtöbb fantáziát látom. Finom, puha és nagyon mutatósan elkészíthető. Viszont nálunk elég kevés helyen… Tovább »

Ráérős reggeli finomságok – 3 recept!

Töltött camembert, tojáskrém és lenmagos cipó 🙂 Vasárnap van, ilyenkor az ember megengedhet magának egy kis luxust reggelire is. Itt most két szépséges, friss, ropogós pirítóssal fogyasztandó étket hoztam, és hogy kenyér nélkül se maradjunk, mutatok egy egészen egyszerű, magos-csírás cipót is hozzá, amiből a pirítós készülhet. Házi sajtkrémmel töltött camembert    Hozzávalók: 1 nagyobb… Tovább »

Nyáreleji “dobjuk össze” zöldséggel, sajttal

   Édesburgonyás, sajtos egytálétel spárgával, savanyú hagymával A múltkor ismét hűtőkiürítést kellett végeznem, szükség volt a helyre, meg a szavatossági idők is lassan lejártak. Találtam egy halom sajtot, kevés bacont, némi spárgát és batátát, gondoltam, ennyi elég is lesz a boldogságomhoz. Így is lett, az édesburgonya sajttal még mindig szuper kombináció, a spárga pedig egy… Tovább »

Ráérős hétvégi finomság medvehagymával

Sok kedvencem egy ételben A mai recept egy (számomra) boldogsághormonnal telített fogás. Nincs benne semmi édes (kivéve az édesburgonyát), mégis minden benne van, amit imádok. Medvehagyma, camembert, batáta, citrom, darált erőspaprika. Ja, és új kedvencem, a kucsmagomba. Annyit olvastam Gabojszánál róla, hogy mikor megláttam a piacon, rávetettem magam és vettem belőle egy csomót. Szóval a… Tovább »

Gyors piték vendégvárónak (vagy csak nekem)

Édes-sós nassolnivalók és kétféle hagymalekvár Nekem mindig van otthon a mélyhűtőben (vagy a hűtőben) leveles tészta. Azzal biztos soha nem fogok vesződni, hogy magam gyúrjam, tökéletesen megfelel a bolti is (az ára meg főleg). Tudom, hogy nem éppen fogyókúrás, de imádom az ízét, akár édes, akár sós változatban készítem el. A következőkben két olyan receptet… Tovább »

Ünnepi fogások a Receptolimpiára

Hússal vagy hús nélkül – döntsd el te, melyik a jobb! Ehhez a versenyhez szép emlék fűz. Az első Receptolimpián a hat kategória egyikében megnyertem a fődíjat (ezzel), egy wellnesspihenést Szarvasra. Jövő héten megyünk is 🙂 A nemrég befejeződött második forduló a húsos és vegetáriánus ételek csatájáról szólt, mindkét fajtából küldtem egy-egy receptet. Mindegyik nagyon… Tovább »

Gombaszezon III. – Vargányák

Királyi krémleves és gomba-tortilla A most következő gomba sokak kedvence. Szégyenszemre bevallom, idén ősszel készítettem először. Viszont abban biztos vagyok, hogy nekem is kedvencemmé vált. Szezonban, mikor már nem volt olyan horror az ára, vettem belőle nagyobb adagot és a gombaárus tanácsára különbözőképpen felszeletelve fagyasztottam le. Így még egy-két hónapig élvezhetem a vargánya fantasztikus ízét…. Tovább »

Vkf 52. – Tésztafaló erdőlakó

Vargányás pirog és szilvás szarvasragu tésztakísérettel Nemrég olvastam az egyik oldalon, hogy létezik egy játék kifejezetten gasztrobloggereknek. Gondoltam, mivel már lassan fél éves lesz a blogom, benevezek én is. Ez nem verseny, a lényeg az, hogy az éppen aktuális házigazda kitalál egy témát, ebben kell a többieknek valami maradandót alkotni. Ami a házigazdának legjobban tetszik,… Tovább »

Szedres előételek – előkelő finomságok

Sajtos, kacsamájas kínálnivalók akár az ünnepi asztalra is A szederrel sokan nincsenek kibékülve, sőt, szerintem nem is nagyon ismerik. Ha nincs teljesen megérve, meglehetősen fanyar lehet, de a teljesen érett gyönyörű kékesfekete szemek már sokkal több édes ízt hordoznak. Én most szederzselét készítettem, ezt kombináltam egyszer kacsamájjal, egyszer sajttal. Nem mindennapi variációk, viszont annál finomabbak,… Tovább »

Három versenyfogás az elsők közül

Pazar ízek, színes receptek – az egyikkel nyertem is! Nemrég zárult le a Femina-n az egyik Receptolimpia. Az itt következő recepteket neveztem, hideg étel kategóriában nyertem is a kacsarilette-tel! Köszönöm a zsűrinek, de főleg azoknak, akik rám szavaztak! ui ’16: az első receptet újrafotóztam, nemsokára a többi is sorra kerül 🙂   Magyaros kacsarilette négymagvas… Tovább »

Csirkemellrózsák versenyre, brokkoliszósszal

Csirkemell különleges formában paradicsommal, camembert-rel A jolkifoztem.hu-n nemrég lezárult a receptverseny. Nem verték nagy dobra az eredményt, konkrétan sehol nincs fent az oldalon. Nekem viszont küldtek egy e-mailt, hogy bekerültem a győztesek közé, és küldenek egy kötényt 🙂 A recept itt található hivatalosan. De mivel az én találmányom, itt is közzéteszem: Csirkemellrózsák brokkoliszósszal és újhagymás… Tovább »

Sült camembert, kényeztető saláta – kihagyhatatlan

Krémes sajt ropogós bundában, ízletes salátával A mindmegette.hu nemrég ismét hirdetett receptversenyt, ezúttal egy zacsis saláta-forgalmazó céggel karöltve (igen, azzal :)). Olyan ételeket vártak, amelyek jól illenek salátához, esetleg önmagukban is ízletes saláták. Sikerült erre a megmérettetésre is nyerőt alkotnom, ami nem mellesleg nagyon finom is volt. Ezzel a recepttel belépőt nyertem a Chefparade csokikurzusára,… Tovább »

Sajtőrület II. – Sajtok és ízek

Soksajtos szószok, paradicsomsaláta és pármai sonkás húsgombóccal Mivel a Szega Foods meghosszabbította receptversenyét, szereztek nekem egy félig álmatlan éjszakát. Még maradt a múltkori sajtokból, sőt, vettem néhány más fajtát is. A fűszerek közül választottam néhány igazán különlegeset, találtam otthon néhány citromot, és már meg is indultak a gondolataim. Sajnos ez hajnal négykor kezdődött. Reggel nyolcra… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!