A tetovált lány konyhája

Céklakrémleves naranccsal, sült kecskesajttal

Krémleves melegen vagy hidegen, a legfinomabb feltéttel Ez a recept régóta vár bemutatásra, kb. tavaly ilyenkor készítettem. Éppen egy elég stresszes időszakot éltem, kezdtem érezni, hogy ha így tuningolom saját magam, akkor egyenes az út a depresszióhoz. Mivel már voltam ilyen lelki válságban, tudtam, hogy a legjobb az elterelés, új célok keresése. Nálam ez a… Tovább »

Ketchup céklából, merjünk újítani!

Meglepően különleges mártás, céklarajongóknak kötelező! Nálunk nem nagyon ismert ez a fajta mártogatósnak való, egy amerikai honlapon akadtam rá, ott a sült édesburgonyához adják. Mivel imádom a céklát, főleg sütve, muszáj volt kipróbálnom. Nem is csalódtam, nagyon finom és különleges lett. Ötlet innen, meg még vagy öt helyről. Céklaketchup 6 nagyobb cékla 2 dl almaecet… Tovább »

Vajban sült borjúmáj zöldborsóval, céklával

Így készítsd el ezt a ritkaságot, neked is menni fog! Köztudottan a libamáj a kedvenc eledelem, de a legtöbb állatét szeretem. Így van ez a borjúval is, ami ritkán látott vendég nálunk, kis városomban csak furán néznek a hentesek, ha érdeklődök 🙂 Szerencsére néha csoda történik… Éttermekben sem sűrűn lehet vele találkozni, de eddig mindig… Tovább »

Csupa zöldség-leves méregtelenítésre, macskajajra

Melengető, egészséges, könnyen elkészíthető – és isteni! Jönnek a jéghideg éjszakák, szívesebben kortyolgatunk forralt bort, hogy “átmelegedjenek a tagjaink” 😀 Jó duma… 😀 Ilyenkor a másnap reggel, délelőtt elég szörnyű tud lenni, szerencsére ritkán van benne részem, de nagyon tudok szenvedni… Mindenképpen rengeteg folyadékot kell fogyasztani és (ha sikerül) sok zöldséget melléküldeni, persze főtt állapotban,… Tovább »

Piros-fehér-zöld – pizzafeltétek

Családom kedvenc pizzái nemzeti színekben Jön a hosszú hétvége, gondolom sokan mennek családot, barátokat látogatni. Ilyenkor mindenki kíváncsi a kedves vendéglátó szakácstudományára, de nem kell feltétlenül órákat tölteni a konyhában. Egy finom forralt bor és néhány ízlésesen elkészített pizza tökéletesen megfelel egy nagyobb társaságnak estére, higgyétek el, ezekkel is el lehet kápráztatni még a legfinnyásabb… Tovább »

Frissítő hideg céklaleves forró napokra

 Jéghideg krémleves céklával, uborkával, tojással Nálam ilyenkor szokás szerint ott figyel a kovászos uborka a hűtőben, aminek az utolsó pár darabjából hideg krémlevest szoktam készíteni. Most a maradék főtt céklát felhasználva turmixoltam egy nagyszerű frissítőt 🙂 Télen is imádom a céklát sütve, főzve, de a most következő ételt kifejezetten a kánikulára ajánlom.   Kefires céklaleves… Tovább »

Szerelmem, a vaddisznómáj

Amilyen ritka, olyan finom csemege – bundás vaddisznómáj rizottóval, ropogós hagymával Először kb. 5 éve ettem vaddisznómájat és teljesen beleszerettem. Amúgy is imádom a belsőségeket, főleg a májat, de ez nagyon belopta magát a szívembe. Azóta könyörgök a vadászó ismerőseimnek, hogy gondoljanak rám, ha röfi kerül a kezükbe, de valahogy mindig lecsúsztam róla. Ezért odáig… Tovább »

Tél végi színes saláta markáns ízű zöldségekkel

Roppanós, különleges saláta szezámmal Várjuk a tavaszt. Már itt van a küszöbön, az első frissen termett zöldségek már meg is érkeztek, a medvehagyma és a kucsmagomba. Mikor a nap már melegebben süt és lekerülnek a télikabátok, az ember elkezd kizökkenni a téli szürke hangulatból, legalább is én így vagyok vele. Addig is, a színes, ízes… Tovább »

Nyári emlék és egy színes tésztaétel

Karfiol, spenót, gnocchi egy csajos fogásban Többen tudjátok, hogy nyáron volt szerencsém másfél hónapot a egy első osztályú étteremben dolgozni. Rengeteget tanultam, sok ötletet kaptam és persze nagyon sokat dolgoztam. Többen mondták, hogy a főzés szeretete és egy étteremben dolgozni nem ugyanazt jelenti, de én összességében jól éreztem magam 🙂 A most bemutatásra kerülő fogásról… Tovább »

Sütőben sült zöldségek, nem is kell a hús!

Burgonyák, cékla, brokkoli, spárga – forrón, fűszeresen Szerintem túl sok magyarázatot nem kell adnom a címre. Ismét meleg van, a piac tele zöldségekkel, nekem meg sok kedvem nincs különleges ételeket kreálni. Sőt, igazából csak magamnak kellene valami egészséges, fogyókúrás, gyors kaja, a többieknek majd előveszek valamit a mélyhűtőből 🙂 Mindkét étel ezen gondolatok között született…. Tovább »

Sült sajtos saláták

 Friss zöldség, ropogós sajt, 20 perc alatt kész is 🙂 Ismét jön a nagy meleg, nem biztos, hogy hosszasan szeretnénk a tűzhely mellett ácsorogni, semmi nehéz ételt nem kívánunk (legalábbis én így vagyok vele). Egyik kedvencem a sült sajt. Nem, nem rántott, csak sült, tehát nincs benne semmi, amitől szénhidrátbombává válhatna. Eddig szinte minden fajta… Tovább »

Főszereplő: a tojás

A nagyoktól lesni nem szégyen – Nigellánál az egyszerű saláta is nagyszerű! Sokan arra a kérdésre, hogy tudsz-e főzni, azt válaszolják nevetve, hogy persze, tojást meg teát. Annyira egyértelműnek tartjuk, hogy beletesszük a tojást a hideg vízbe, alágyújtunk, forrás után 8-10 percig bennhagyjuk, lezárjuk, kész. Hát nem. Múltkor Nigella egyik új sorozatát néztem, és ott… Tovább »

Sütőtökkrémleves – háromszor

Variációk sütőtöklevesre – három krémes különlegesség Tudom, a cím nem túl izgalmas. Ősszel és télen van a sütőtöknek szezonja, ekkor szinte minden háztartásban legalább egyszer készül belőle kémleves. Én már rettenetesen untam az eredeti verziót, ezért egy kicsit beújítottam. Három, az átlagostól eltérő változatot főztem az utóbbi hónapban, ezt most egy csokorban osztom meg veletek…. Tovább »

Mindmegette vol. 2 – II. – pisztráng, csirkemell és cékla a főszerepben

Három különleges pályamű zöldséggel gazdagon Ismét véget ért a receptverseny a Mindmegette.hu-n. Sikerült ismét egy csokikurzust nyernem, már csak azt nem tudom, melyik receptemmel 🙂 Azért feltöltögetem lassan az összes nevezettet ide is, kettőt már feltettem ide, most a másik hármat osztom meg veletek. Saláta pisztránggal, ínyenc módra   Hozzávalók 4 főre: 1 csomag rukkola… Tovább »

Ételek hét összetevővel

Csirkemell, csirkemáj, cékla, alma, hagyma, és még ketten két ételben Azért ennek a versenyezgetésnek vannak pozitív hozadékai. Például megismerhetek olyan embereket, akikkel hasonló az érdeklődési köröm és a világhálónak köszönhetően könnyen kapcsolatban is tudok velük maradni. Így történt, hogy egy kedves, főzni szerető és tudó ismerősöm megkért, vegyek részt a Miele főzőiskola HetedHét Íz című… Tovább »

Snack olívával I. – Különleges hideg előétel

Tormás -lazacos-céklás előétel a luxus jegyében Legutóbb egy olyan versenyre figyeltem fel, melynek  (számomra) az eddigiekhez képest legnagyobb volt a tétje. Most egy spanyol utat lehetett nyerni, olyan nasit (snack-et) kell elkészíteni, melyhez spanyol olívabogyót használunk fel. Két variáció körvonalazódott az agyamban, ebből egy kész is van. Az utat sajnos nem sikerült megnyernem, ám nem… Tovább »

Könnyű zöldséges

A címmel nem egy vékony gyümölcsárusra gondoltam, hanem olyan ételekre, amiben nincs hús, nem zsírosak, nehezen emészthetőek. Néha nem kívánunk semmi ilyesmit, viszont különlegeset, ízleteset és szépet szeretnénk az asztalra tenni. A következő ételekre nem mondanám, hogy pofonegyszerűek, viszont gyönyörűségük és ízük miatt akár egy nyári ünnepi ebéd vagy vacsora részei is lehetnek.   Naplemente-saláta… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!