A tetovált lány konyhája

Sajtos-húsos “reggeli” mexikói stílusban

Tortilla-szendvics gazdagon, igazi energiát adó napindító Nemrég ismét betévedtem a csirkés gyorsétterembe, hívogató volt a reggelijük.  Olyan sajtos és (természetesen) rántott csirkefalatkás sült tortillát kínáltak, ami első látásra már hívogató volt. Azért féltem, hogy csak a photoshopnak köszönhető, de ugye a puding (ez esetben a quesadilla) próbája az evés.  Isteni volt, de tényleg, a kajakómából felocsúdva… Tovább »

Rakott krumpli amerikai módra

Bacon-nel, csirkével, sajttal, farm öntettel A rakott krumpli általában minden családban nagy kedvenc. Mi is szeretjük, többször megvariáltam, néhány fent is van itt, a blogon: az egyik édesburgonyával készült, a másik szintén, de csirkehússal, a harmadik pedig francia módra márványsajttal. Ez most egy amerikai verzió, itt találtam. Kedvenc salátaöntetüket, a ranch (vagyis farm) dresszinget keveri… Tovább »

Chilis bab házi szósszal

A tex-mex kedvenc mindenféle “mű anyag” nélkül Már régóta tervezem ezt a bejegyzést, de lássuk be, egy igazi chilis bab elkészítése azért nem fél óra. A boltokban mindenféle porok kaphatók, amihez csak konzerv babot, némi darált húst meg vizet kell keverni és már kész is a “mexikói kaja”. Mikor még nem tudtam főzni és a… Tovább »

Híres szendvics marhahússal, sok sajttal és sült hagymával

A hamburger “kis”testvére Amerikában a patty (petti) melt legalább olyan híres, mint a hamburger. Több helyen is lehet részletes leírást találni az elkészítésről, még Wikipedia oldalt is kapott 🙂 Megalkotni viszont egyszerűbb, mint a nagytestvért. Vajon illatos-puhára pirítjuk a hagymát, majd aranybarnára a húspogácsát. Végül jófajta sajttal és rozskenyérrel összesütjük (nekem is van két szuper… Tovább »

Melengető sajtos brokkolileves

Gazdag, bársonyos krémleves rengeteg sajttal, ropogóssal Brokkoliból sosem elég 🙂 Az én anyukám már gyerekkoromban felfedezte, hogy ha nem vagyunk hajlandóak megenni a zöldséglevest, össze kell turmixolni és rögtön szeretjük 🙂 Ő a karfiolnál meg a krumplinál alkalmazta, amit egy NDK-s turistától kapott robotgéppel krémesített. Én a gyerekeimnek már meg sem mondom, hogy mi van… Tovább »

Gyors ebéd gombával, szalonnával

Rizottó a szűkösebb napokra Két okból is most mutatóm be a következő receptet. Először is régen hoztam rizottót (van még jó pár, itt szemezgethettek), másodszor pedig nekem most eléggé hó vége van, szóval abból főzök, ami itthon van. Aki hasonló problémával küzd, annak bármilyen rizottó tökéletes megoldás, a “belevalók” szabadon variálhatók. A fő, hogy legyen… Tovább »

Reggeli és vendégváró – egy recept két alkalomra

Ropogós bacon, olvadt sajt – ellenállhatatlan páros Természetesen én is szoktam receptoldalakon nézelődni, vannak képek, amik annyira belém égnek, hogy addig nem nyugszom, míg el nem készítem. Így voltam az alábbival is. A sült bacon és az olvadt cheddar sajt mindenkit levesz a lábáról, személy szerint alig bírtam megállni, hogy azt a pár darabot meghagyjam… Tovább »

Gyors ebéd marhahússal

Tekercs egy hamburger “belevalóival” Ismét egy gyors szendvics, a kedvenc szendvicsalapommal. Nemrég történt, hogy annyi dolgom volt, hogy az ebédkészítésre egyáltalán nem maradt időm. Mint tudjuk, a hirtelen jött ötletek a legjobbak, ennek jegyében benéztem a hűtőbe és a mélyhűtőbe. Találtam pár hamburgerbe való marhahús-pogácsát, amit még a múltkor fagyasztottam le (recept itt). Hamburgert mégsem… Tovább »

Cézár saláta csirkével, joghurttal

A jól ismert kedvenc nálam Biztos sokan ismerik a Cézár salátát. Ez alapvetően egy végtelenül egyszerű étel, (alapból római) salátalevelek és az isteni öntet. Az éttermekben hajlamosak túlbonyolítani, felturbózni mindenféle zöldséggel, majonézes szósszal tálalják, de szerintem pont a kevés hozzávaló miatt érdekes. Én most nem az eredeti verziót készítettem, mivel a szószt némi joghurttal kevertem,… Tovább »

Sajtburgerleves – nem nevetni, van ilyen :)

A szeretett gyorsétel ízei egy laktató levesben Akik jobban ismernek, tudják, hogy gyengéim a gyorsételek. Sajnos elég ritkán ehetek, mert csak ránézek és hízok 2 kilót, de egy hónapban egyszer megengedem magamnak. Nem olyan régen a Nosaltyn találtam egy nagyon vicces ételt itt, a címben nevezett sajtburgerlevest 🙂 Na, ezt rögtön el kellett készítenem. És… Tovább »

Reggeli burger – nem diétás, de nagyon finom

Hokkaido zsemle és egy laktató szendvics tükörtojással és minden jóval A reggeli a legfontosabb étkezés – ez egy nagyon is laktató változat 🙂 Szokásomhoz híven hétvégén valami extra kényeztetőt készítettem reggelire. Egyre morcosabb az idő, ha már napsütés nincs, legalább az étellel hozzunk valami melegséget a reggelbe. A múltkori bejegyzésemben mutattam a Hokkaido-kalácsot, melynek a… Tovább »

Hamburger házilag, így az igazi!

Szendvics sajttal, salátával, marhahús-pogácsával – a legismertebb amerikai étel Hát igen, gyengéim a gyorskaják. Hamburgert a közelmúltig nem készítettem itthon, bolti zsemlét nem akartam használni, bolti húspogácsát meg főleg nem. Nemrég megtaláltam a tökéletes hamburgerbuci receptjét Limaránál, már nem csak hamburgerhez készítem, a gyerekek csak úgy is imádják majszolni. A húspogácsához nem találtam normális magyar… Tovább »

Egy sajtfüggő ebédje hússal és salátával

Sajtokban gazdag rántott hús és saláta nem csak ínyenceknek 🙂 Mint már többször említettem, imádom a sajtokat. Itthon mindig van legalább háromféle, minden nap eszünk valamilyen sajtfélét. Szerencsére a legtöbb diétába belefér a fogyasztásuk, így egy egyszerű salátát vagy sült húst is fel lehet turbózni vele. Személy szerint azt vallom, minél büdösebb, annál finomabb 🙂… Tovább »

Gyorskaja II. – Fish and chips

Hal, sült krumpli, borsópüré – az angolok fast food-ja Ezúttal az angol nyelvű országokban kapható egyik kedvenc take-away-food (nyersfordításban – elvihető étel) van soron. Először a 19. század második felében tettek róla említést Angliában, a munkásosztály közkedvelt eledele volt. A lelkesedés iránta azóta csak nőtt, elterjedt az egész világon, főként a valamikori brit fennhatóság alatti… Tovább »

Boldog Karácsonyt! – Az első a blogon

Avagy az első Karácsony a Blogon Töltött-sült ponty fehér babbal és vöröslencsével Nem is én lettem volna, ha Szenteste nem újítok valamit. Viszont nem szerettem volna nagyon elrugaszkodni a szokásoktól, tehát mindenképpen halat, pontosabban pontyot terveztem. Köretnek azonban valami különlegesre vágytam, pont kezembe akadt egy receptújság, abból merítettem ötletet (szándékosan nem írom le az újság… Tovább »

Mindmegette vol. 2 – II. – pisztráng, csirkemell és cékla a főszerepben

Három különleges pályamű zöldséggel gazdagon Ismét véget ért a receptverseny a Mindmegette.hu-n. Sikerült ismét egy csokikurzust nyernem, már csak azt nem tudom, melyik receptemmel 🙂 Azért feltöltögetem lassan az összes nevezettet ide is, kettőt már feltettem ide, most a másik hármat osztom meg veletek. Saláta pisztránggal, ínyenc módra   Hozzávalók 4 főre: 1 csomag rukkola… Tovább »

Pálinka szerelmem… II. – kacsamell

Szilvapálinkával készült kacsasült szilvával Mint ígértem, ismét közlöm egy pálinkával készült fogás receptjét. Ez alkalommal az ősz gyümölcseit hívtam segítségül, hozzá pedig szilvapálinkát választottam. Párom szerint együtt töltött időnk alatt ez lett a legfinomabb étel, amit főztem 🙂 Részeges kacsamell pikáns gyümölcsraguval és aszalt szilvás rizottóval Hozzávalók 4 főre: 60 dkg kacsamell Só, bors, kakukkfű… Tovább »

Dobjuk össze

Tartalmas saláták pillanatok alatt Néha csak pár percünk van enni és nem is akarunk semmi bonyolultat. Én ilyenkor benézek a hűtőbe és összedobok egy gyors salátát. Különösebb történet most nem tartozik ehhez a két recepthez, talán csak annyi, hogy sikerült két nagyon finom variációt kreálnom, ajánlom mindenkinek! Zöld saláta   Hozzávalók 1 adag: 2 marék… Tovább »

Jamie Oliver – az első kedvenc

Jamie hazatér és 30 perc alatt főz – én meg imádom… 🙂 Mikor még nem volt TvPaprika, a Spektrumon mentek Jamie Oliver angol szakács főzős műsorai. Nekem akkor (és most is) nagyon tetszett, hogy nálunk elég nehezen beszerezhető élelmiszerekből is milyen könnyedén és sokszor viccesen főz valami különlegeset. Nemrég az előbbi csatornán két új sorozatát… Tovább »

Lángos – megtöltve, újragondolva

Jó is a fokhagymás – de nézzünk most két ínyenc lángost! Egyszer volt, hol nem volt egy receptverseny, amit a Szega Foods rendezett és harmadik helyezett lettem. Előttem végzett a Dizájn menza című blog írója, ő sajnos azóta abbahagyta, pedig a képeit nagyon szerettem. Akkoriban mindannyiunk nagy kedvencét, a lángost vette elő és ötleteket kért,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!