A tetovált lány konyhája

Sült pulykás, pikáns töltött pita

Édes-sós ízek egy laktató szendvicsben Nemrég említettem, hogy kaptam egy nagy adag pulykahúst a Gallicoop-tól, még mindig van belőle, pedig igyekszem fogyasztani 🙂 Most az egész pulyka felsőcombot vettem elő a fagyasztóból, és hogy jó szaftos maradjon, egészben sütöttem meg a sütőben. Salátához isteni lenne, sőt, akár sima krumplipürével is, de most egy édes-sós szendvicset… Tovább »

Pikáns tortillaleves, ahogy szeretnéd

Forró pikáns húsleves tex-mex módra Lucinda Scala Quinn az egyik kedvencem a főzős csatornán, itt már el is készítettem az egyik receptjét. Nemrég az egyik műsorában húslevest főzött, mint a megfázás legnagyobb ellenszerét. Ő napi négy csészével javasol belőle, fájós torokra és étvágytalanságra biztos hatásos is 🙂 Aztán bemutatta az ő tortillaleves-változatát: mindenki ízlés szerint pakol… Tovább »

Grillezett taco zöldségekkel, mézes-mustáros csirkemellel

Ropogós tortilla-szendvics gazdagon, faszénen sütve Találtam még egy receptet, amit a tavalyi grilles versenyre készítettem. Ez is kicsit eltér a szokásostól, mert ugyan egyszerű csirkemellet sütöttem, viszont mellette a zöldségeket is meggrilleztem, sőt, a tortilla is grillen lett ropogós. Ez utóbbihoz Széll Tamás receptjét használtam, itt már mutattam vele egy quesadilla-t, de a többi tortillás receptemhez… Tovább »

Rizstészta csirkemellel, szójaszósszal és zöldségekkel

“Egyszerű” távol-keleti ebéd fél óra alatt Az utóbbi időben (nem szándékosan) egzotikusra vettem a kínálatot, a mostani étel is ilyen. Az egyik multiban vannak tematikus hetek, nemrég ázsiai alapanyagokhoz lehetett hozzájutni elég jó áron. Az adalékokkal teli fűszerkeverékekkel ugyan nem vagyok kibékülve, de pl. elég jó minőségű szójaszószt és rizstésztát tudok szerezni (zsírszegény kókusztejről nem… Tovább »

Koreai palacsinta kicsit megvariálva

Zöldséges palacsinta csípős-édes-savanyú mártogatóssal Idén is elérkezett a Palacsinta-nap 🙂 Bár nálunk (még) nincs nagy hagyománya, a világban rengeteg helyen ünneplik. Mostanság sokat olvasgattam erről, így tudtam meg, az eredetét. A keresztény világban hamvazószerdától indul a böjt, előző napon minden romlandót, húst, nehéz ételt “el kellett pusztítani”. Vagyis megenni, vagy eltenni 40 nappal későbbre. Ilyenkor… Tovább »

Chilis bab házi szósszal

A tex-mex kedvenc mindenféle “mű anyag” nélkül Már régóta tervezem ezt a bejegyzést, de lássuk be, egy igazi chilis bab elkészítése azért nem fél óra. A boltokban mindenféle porok kaphatók, amihez csak konzerv babot, némi darált húst meg vizet kell keverni és már kész is a “mexikói kaja”. Mikor még nem tudtam főzni és a… Tovább »

Fetás cukkinitekercsek retektzatzikivel

Pikáns vega étel, hűsítő salátával Ezt a receptemet nemrég találtam, azt hittem, már régen feltöltöttem. Igazi nyári étel, a cukkinidömping idején többször készítettem 🙂   Fűszeres fetával töltött cukkini retektzatzikivel   Hozzávalók 2 főre: 2 kisebb zsenge cukkini 15 dkg feta 1 gerezd fokhagyma 1-1 ek frissen aprított snidling és petrezselyem 1 chili aprítva 2… Tovább »

Gazdag gombás pirítós fűszeresen, pikánsan

Fejedelmi erdei gombás napindító Még egy régebbi sorozatban Jamie Oliver készített az erdő közepén egy gombás pirítóst, ami tetszett, hogy azon nyomban el is készítettem, pedig akkor még nem nagyon tudtam főzni. Azóta rendszeresen készítem, sőt, a kenyérre kerülő gombaragut azóta több ételemhez is felhasználtam köretként, pl. egy szuper vegetáriánus ételben, vagy egy pazar reggelihez…. Tovább »

Miso leves a mi szánk íze szerint

A távol-keleti klasszikus néhány magyar alapanyaggal Nemrég szerencsém volt részt venni egy elsőosztályú japán-koreai vacsorán (itt egy képriport róla). Megpróbáltunk szinte mindent megkóstolni az érlelt marhától elkezdve a tengeri herkentyűkön keresztül a sült tésztáig. A tesóm rendelt egy miso (miszó) levest is, nagy levesrajongóként rögtön rákattantam, másnap mentem is az egzotikus cuccokat árusító üzletbe miso… Tovább »

Töltött palacsinta lazaccal, salátával – frissítően színes és ízes

A jól variálható finomság sajttal, chilivel, a kedvenced lesz! Már többször leírtam, hogy inkább a sós palacsintákhoz vonzódom, nemrég mutattam egy mustáros-újhagymás hússal töltött változatot. A látogatásokból ítélve nektek is tetszett, ezen felbuzdulva hozok egy másik változatot, amit füstölt lazaccal, tormával, citrommal, szóval minden földi jóval megbolondítottam. Nekem mindkettő ízlett, sőt biztos, hogy folytatni fogom… Tovább »

Különleges partyétel – csavarodjunk be :)

A rántott cukkini is lehet izgalmas: dobjuk fel bacon-nel és sajttal! Nemrég kisebb vendégséget vártunk, ilyenkor mindig ki akarok tenni magamért. Persze, tudom, más is, de én ugye abban a helyzetben vagyok, hogy el is várják tőlem a különlegességeket 🙂 Nem is vacsora készült, csak egy asztal körül üldögélős, beszélgetős estét szerettünk volna. Többféle falatoznivalót… Tovább »

Zöldbabból szokatlant

Ropogós saláta sült zöldségekkel, pikánsan Imádom a piacot ilyenkor nyáron, tele van friss gyümölcsökkel, zöldségekkel. Én főleg az utóbbiaknak nem tudok ellenállni, muszáj több marokkal is vennem belőlük, még ha a klasszikus főzelék-, rakott zöldség-ételekért nem is lelkesedek. Most épp a zöldbab volt soron. Tavaly már kipróbáltam a sima sült zöldbabot, ami magában is nagyon… Tovább »

Majonézes saláták III. – Mindent bele!

Hús vagy hal mellé, de magában is isteni Sok hozzáfűznivalóm nincs ehhez az ételhez. Mivel a diétás étkezést igyekszem betartani, sokszor eszek salátát. A majonézből sajátot fogyasztok, öt perc alatt kész és cukor sincs benne (recept itt). A következő összeállítás az egyik kedvencem, főleg, hogy sajt is van benne. Én ezt ebédre ettem magában, de… Tovább »

Isteni tekercs lazaccal és spenóttal

Mennyei kínálnivaló, ha el akarod kápráztatni a vendégeket Nem, nem vallási téma következik 🙂 Nemrég részt vettem egy gasztroblogger találkozón. Ilyenkor az a szokás, hogy mindenki hoz magával egy kis csipegetni valót a repertoárjából. Gondoltam, hogy sok lesz a süti, így én egy kis sushit, meg hawaii tekercset vittem. A többiek mind édes nassolnivalót hoztak,… Tovább »

Eperborban fürdő kacsa, csípős eperrel

Kacsamell, sütőtök, eper – (nem csak) hölgyek figyelmébe 🙂 Nemrég az Epermester Gasztro oldalon volt egy receptverseny, amin az Epermester Pincészet által forgalmazott isteni finom eperborhoz illő ételeket kellett készíteni. Küldtem egy desszertet is, de az egy régebbi receptem átalakítása volt, a rozé helyett itt eperbort használtam. Nagyon finom lett, ha lehet, még “epresebb” 🙂… Tovább »

Szeresük a belsőségeket! – plusz egy almás-krumplis köret

 Sertésvese gazdagon, imádnivaló körettel Vannak saját ötleteim is (szerencsére elég sok), de inspirálólag hat rám, mikor egy elismert szakács valami érdekességet mutat. Múltkor a TvPaprikán Valentine Warner bárány- vagy birkaveséből készített reggelire egy ragut, amit ők pirítós kenyérrel ettek. Nagyon szeretem a belsőségeket, ki kellett próbálnom, persze azért nem reggelire, ennyire nem vagyok elvetemült. Bárányvesét… Tovább »

Forró halas leves hideg napokra

Gyors, gyomormelengető, tartalmas halleves csicseriborsóval Elkerülhetetlenül jön a tél, legnagyobb sajnálatomra. Ha hideg van, kimozdulni sincs kedvem. Nem érdekel, hogy milyen szép a havas táj, bennem csak az marad meg, hogy havat kell lapátolni, csúszós az út és rengeteget kell fűteni. Gyomormelengetésre jöjjön egy nagyszerű, forró leves. Nem igazán munkaigényes (ha leszámítjuk az alaplevek elkészítését,… Tovább »

Gyors ebéd a hűtőből

Tészta tojással és egy kis különlegességgel Irigykedve nézem Nigella konyháját. A legutolsó sorozatában több olyan ételt is készített, amit a hűtőben és a kamrában található maradékokból készített. Persze nála olyan dolgokból voltak a “maradékok”, amik nálunk csak ünnepi alkalmakkor és nagyon ritkán készül, maradék meg egy morzsa sem marad. Valamelyik nap én voltam rákényszerülve, hogy… Tovább »

Rozéban fürdő kacsamáj sajtos puliszkával

Ünnepi étel kacsamájjal, körtével, borral Találtam egy nagyon nekem való receptversenyt. Bármilyen étellel lehet nevezni, a lényeg, hogy rozé bornak szerepelnie kell benne. Amúgy is imádok borokkal főzni, sőt, itthon mindig megtalálható egy-két üveg rozé, párom ugyanis csak azt iszik (persze a vízen kívül 🙂 ). Többféle ötlet fogalmazódott meg bennem szokás szerint, de legelsőként… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!