A tetovált lány konyhája

Isteni cseresznyeleves egy kis újdonsággal

Joghurtos gyümölcsleves zsendicéből készült gombóccal Most jön a kérdés, hogy miből??? 🙂 Nemrég a piacunkra új sajt- és tejtermék árus hölgy érkezett. Isteni finom a görög joghurtja és egyébként is, mindenféle joghurtja, nála láttam zsendicét. Mint mondta, ez a sajtkészítés végén maradt savóból készült, olyasmi, mint a ricotta. Persze, hogy kértem, itthon megkóstoltam és hááát……. Tovább »

Még egy cseresznyés süti

Galette cseresznyével, fahéjjal A következő süti is pofonegyszerű és cseresznyés, de a neve különleges: galette (ejtve e nélkül). Alapvetően ez egy kerek, lapos sütemény. A tésztát vékony kör alakúra kell nyújtani, közepére halmozni a tölteléket, a széleit pedig felhajtogatni és így megsütni. Ja, és egy megjegyzés: a tésztát 2 napra előre is el lehet készíteni,… Tovább »

Érik a ropogóóóós csereeesznye… pitébe vele!

Egyszerű poharas cseresznyés pite, az abbahagyhatatlan Nálunk beindult a cseresznyeérés, anyukámék fája roskadozik a szinte fekete, óriási, vastag húsú gyümölcstől. Évek óta nem volt ilyen gyönyörű termés, öröm ránézni a fára. A minap bementem a piacra és szívrohamközeli állapotba kerültem, mikor megláttam a 700 Ft körüli kilónkénti árat. Elhatároztam, hogy amennyit csak lehet, leszedek és… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!