A tetovált lány konyhája

Gombasaláta citrommal, olívaolajjal, ismét olasz módra

Frissítő saláta, tökéletes nyári köret Tavaly az olasz étteremben volt egy Manuel nevű munkatársam, ő mesélt nekem a most következő “salátáról”. Először idegenkedtem az ötlettől, hogy nyers gombát egyek, csak kis adagot készítettem belőle. Viszont annyira kellemesen csalódtam, hogy azóta nagyon sokszor elkészítettem. Újabban megint rá vagyok kattanva a sült és grillezett sajtokra, a paradicsomsaláta mellett… Tovább »

Sajtburger gombában, miniben

Sokunk kedvenc gyorsétele különleges formában Nemrég találtam a Tasty-n egy jó kis videót. Már akkor nagyon megtetszett az ötlet, másnap neki is álltam, és elkészítettem. Az arányoknál eltértem a megadottól, dehát nem is én lennék… Nekem így volt elég intenzív az íze, ami tökéletesen emlékeztetett a sajtburgerre. Viszont az eredeti változat leghizlalóbb része, a zsemle… Tovább »

Gombaszezon I. – Receptek laskagombával

Rizottó és leves csirkemájjal és laskával Mivel a piacon érdekesebbnél érdekesebb gombákhoz lehet jutni mostanság, gondoltam, indítok egy minisorozatot ebben a témában. Nem kívánok komoly rendszertani leírásokat közölni, szerintem elég, ha elolvassátok a Wikipedia idevonatkozó cikkeit, ezeket a képre kattintva olvashatjátok el. Kezdjük egy egyszerűvel, ami mindenhol kapható: Laskagomba   Gombaleves csirkemájjal   Hozzávalók 4… Tovább »

Halas receptversenyre vol. 2.

Szardíniás rizottó, csiperke, bacon 🙂 Csak nem hagyott nyugodni ez a sokféle Rio Mare termék. Ma hajnalban kitaláltam az ebédet, természetesen felhasználtam benne egy konzerv isteni szardíniát. A rizottóból többet sikerült főzni, mint amennyi a gombákba fért. Soma olyan gyorsan tüntette el, hogy alig tértem magamhoz… Összességében: nem akarom magam fényezni, de ezt tényleg mindenkinek… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!