A tetovált lány konyhája

Egyszerű tejfölös-paprikás csirke különleges, egészséges körettel

Egyszerű sült hús rengeteg zöldséggel Tavasszal már nagyon szoktam várni, hogy a spárga elérhető áron legyen a piacon. Pár napja végre találtam, a szokásos krémleves után pedig valami különlegességet szerettem volna készíteni. A köretet egy külföldi oldalon találtam, már meg nem mondom, hol. A paprikás csirkét viszont nem a szokásos módon készítettem el, hanem sokkal egyszerűbben,… Tovább »

Szezámos-mázas csirkefalatkák – egy kis egzotikum az ünnepek előtt

Édes-sós finomság, ha unod a megszokottat Szeretjük a csirkét, annak is legfőképpen a combját.  Inkább hajlandó vagyok a filézéssel szórakozni, mert a végeredmény sokkal ízesebb, szaftosabb lesz, minthogy a könnyen kiszáradó melléből süssek valamit. Nemrég valami újdonságra vágytam, keresgéltem a külföldi oldalakon, ahol a következő receptre akadtam. Elkészítettem, nagyon szerettük, viszont sajnos a forrást fél… Tovább »

Tejszínben és fehérborban fürdő csirkecomb sok zöldséggel

Egy kis különlegesség akár hétköznapra is Az én családom sem eszik mindig extra dolgokat, sőt, hétköznap igyekszem általában a jól megszokott, mindenki által szeretett fogásokat asztalra tenni. Viszont hétvégén, főleg, ha még gyerekhiányban is vagyunk, rászánok egy kicsit több időt a fantáziálásra és a főzésre.  Így született a most következő étel, eszembe juttatva az Angliában… Tovább »

Paella magyar módra

Rizs zöldségekkel, csirkével, kolbásszal, kis spanyol beütéssel Én is szeretek gasztroblogokat nézegetni, igaz, csak pár kedvencem van, azok nagy része pedig külföldi.  De a StreetKitchen azon kevesek közé tartozik, amit időnként meglátogatok. Sokáig Fördős Zé nevével volt fémjelezve, egy ideje viszont Havas Dóra is beszállt fantasztikusan kreatív receptjeivel (aki véletlenül nem ismerné, ő írta a Lila… Tovább »

Zsályás csirkecomb lila csalamádéval

Vajban sült csirke színes körettel Pár éve ültettem a kertembe zsályát, mára hatalmas bokor lett belőle, így mindig van kéznél ebből a kicsit fanyar illatú fűszerből.  A zsályás vaj az egyik gyengém. Az a lényege, hogy a zsályaleveleket vajban ropogósra kell pirítani, ami így teljesen átveszi a fűszer aromáját, de egy kicsit finomít is rajta. A… Tovább »

Sült csirkecomb rizi-bizivel kezdőknek

A legegyszerűbb hétvégi ebéd részletesen Sokszor kéritek tőlem, hogy egyszerűbb, alapvető dolgokról is írjak, ne csak különlegességekről. Ezért múltkor lefotóztam az egyik vasárnapi ebédet és gondoltam, a főzni tanulóknak is segítek kicsit és leírom részletesen, hogy készül. Bacon-ös csirkecomb rizi-bizivel Hozzávalók 4 főre: 8-10 bőrös csirke alsócomb Combonként 1 szelet bacon Olaj Bors 1-1 nagyobb ág… Tovább »

Töltött csirke, ahogy a nagymamám készíti

Régi családi recept úgy, ahogy van A most következő receptnél számítok kritikára, de akkor is közzé kell tennem. Leginkább azért, mert az egész gyerekkoromat végigkísérte a nagymamám töltött csirkéje, a mai napig ezt kérem tőle, ha nála ebédelünk.  Nekem is van egy változatom, a gödöllői töltött csirke (recept itt), de abba kicsivel több alapanyag kell. És hogy… Tovább »

Kenyérsaláta gyümölccsel, sült csirkével

A szikkadt kenyér tökéletes helye olasz módra Kedvenceim az olasz(os) ételek. A fő jellemzői, hogy könnyen elkészíthetők, nem kell hozzájuk sok összetevő, mégis nagyon finomak. Ilyen pl. a panzanella, a kenyérsaláta. Az eredetihez szikkadt kenyeret használnak, paradicsomot, olívaolajat, meg ami a kezükbe akad, a változatok száma végtelen. Én már tavaly készítettem egyszer grillrácson, kicsit megvariálva,… Tovább »

Rakott krumpli csirkével, édesburgonyával

Kedvenc egytálételünk megbolondítva Lehet vitázni arról, hogy kinél mi a legnagyobb családi kedvenc, de az biztos, hogy a rakott krumpli az első közt szerepel. Sokszor készítem az egyszerű változatát, még a volt anyósomtól tanultam, annyit változtattam rajta, hogy pirított hagymát is teszek bele. A mostani változat is nagyjából az előbb említett recept elkészítési módját követi…. Tovább »

Chilis, babos húsleves fél óra alatt

Tartalmas leves, akár abszolút kezdőknek is! Sokat nézelődök amerikai főzős oldalakon, nagyon szeretem pl. a Foodnetwork egyszerű, de látványos ételeit. A most következő leves tökéletes, ha marad egy adag a húsleves levéből, és szeretnénk feldobni. Itt találtam, csak a bab lett más színű, meg a paprikát kihagytam, szóval tök más lett… 🙂   Chilis, babos… Tovább »

Tejszínes-gombás csirkecomb snidlinges árpagyönggyel

Egyszerű alapanyagokból különleges ebéd A csirkecomb nálunk olyan, mint a leveles tészta, vagyis mindig megtalálható a fagyasztóban. Múltkor vettem egy adag gombát a reggeli gombás pirítóshoz, a többiből meg ezt főztem: Sült csirkecomb tejszínes gombaraguval, snidlinges gerslivel   Hozzávalók 4 főre: Nagyságtól függően 4-6 csirke felsőcomb 30 dkg csiperke 5 dl tejszín 1 kis fej… Tovább »

Brassói borsóval, édeskrumplival

A szokásos vasárnapi ebéd egy kicsit megreformálva Nálunk is mindenki szereti a brassóit, szerintem ezzel nem lehet mellélőni egy családi ebédnél. Mondjuk a hús- és krumplikockázás közben legszívesebben kiszaladnék a világból, de fő az elégedettség. Itt már leírtam, én hogy készítem, ott is csirke felsőcombot használok, szerintem az a legfinomabb húsfajta. Most a krumpli helyett… Tovább »

Sütőtökös-ementális csirkecomb gnocchival

Éttermi fogás otthon, neked is sikerülni fog! Pár hónapja párom családjával elmentünk egy étterembe ebédelni. Szokásomhoz híven beleválasztottam, már nem tudom, mit ettem, de hagyott némi kívánni- (és tanulni-)valót maga után. Viszont az egyik étel annyira finom volt, hogy muszáj volt itthon reprodukálnom 🙂   Tejszínes-petrezselymes gnocchi sütőtökös-ementális csirkecombbal   Hozzávalók 4 főre: A gnocchihoz:… Tovább »

Egyszerűsített csirke tikka masala

Az indiai klasszikus gyorsan, paradicsom nélkül Szakácséletem első pár hónapját egy ázsiai-fúziós étteremben töltöttem. Ott úgy készítettük az ételeket, hogy a magyar konyhában ismert anyagokat és technikákat ötvöztük a bali-, indonéz meg mindenféle ázsiai országéval. Mivel az ott felszolgált ételeknek nem csak finomnak, de mutatósnak is kellett lenniük,  a hagyományos elkészítésmód ugye nem jöhetett szóba… Tovább »

Milánói sertésborda, ahogy mi szeretjük

 Olasz nevű étel, a magyaros éttermek sztárja Mint tudjuk, a francia salátáról nem igazán hallottak még a franciák. Valahogy így lehetnek az olaszok a milánói sertésbordával is 🙂 Viszont mi, magyarok nagyon is kedveljük ezt az igencsak laktató ételt. Rántott hús is van benne, meg millió kalória, szóval igazi vasárnapi lakoma, apukám egyik kedvence. Én… Tovább »

Mézes, mustáros, diós csirkecombok tavaszi körettel

Ropogós csirkecombok sütőben sütve, ezt ki kell próbálni! Nemrég nézelődtem a külföldi oldalakon és megakadt a szemem egy összeállításon, mindenféle csirkecombos recept volt egy csokorba gyűjtve. És mivel ez az egyik kedvenc alapanyagom, neki is ugrottam egy receptnek. Régen történt velem ilyen, szinte pontosan követtem a leírást. Csak annyiban sikerült eltérnem, hogy a pekándiót lecseréltem… Tovább »

Palacsintával álmodtam…

…vagyis mi köze Beleznay Tamásnak a maradék leveshúshoz? Hihetetlen az emberi agy… Tegnap épp A konyha ördögét néztem, ahol Beleznay Tamás csőd szélén álló éttermekből próbál kihozni valamit, hogy végre ismét legyen ember, aki ott akar enni. Lassan megértem, miért félnek annyian az étterembe-járástól. Hihetetlen mértékű kosz, hozzá-nem-értés és emellett nagyképűség uralkodik sok konyhán, bár… Tovább »

Tejfölös-gombás csirkeragu, ebéd fél óra alatt

Olcsó étel gyorsan, laskagombával, csirkecombbal Ritkán szoktam ragut megosztani, mert nem lehet igazán szépen tálalni. Viszont az is igaz, hogy ezek azok az ételek, amit minimális főzőtudománnyal is el lehet készíteni és szinte biztos, hogy mindenkinek ízlik. Mert a szósz ugye ápol és eltakar, így nem feltétlenül veszik észre a finnyásak, hogy mennyi minden van… Tovább »

Krémes rántott csirke – hogy mi?

 Különleges bundába bújt puha pipi 🙂 Az úgy van nálunk, hogy legalább kéthetente rántott húst kell sütni. Nagyon ritkán készül disznóhúsból, mert annyira nem is szeretem, meg soha nem lesz igazán puha, szaftos, omlós. Általában egész csirkecombot veszek, kifilézem (a csontokból lesz a leves) , és úgy rántom ki. Vagy az alsó részét a gyerekeknek… Tovább »

Tojássaláta és rántott hús – így is lehet :)

 “Egyszerű” fogás művészi tálalásban Feltörekvő szakácsként nagyon is figyelem azokat, akik a szakmában valami különlegeset, figyelemfelkeltőt alkotnak. Egyikük Széll Tamás, aki a 2013-as Bocuse d’Or-on 9. helyet szerzett kis hazánknak. Nemrég bevállalt egy reklámot a az egyik multinak, ahol Mautner Zsófival “küzd”, hogy az éppen akciós termékekkel ki tud jobbat, érdekesebbet alkotni. Egyik heti ötlet… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!