A tetovált lány konyhája

Nagyon paradicsomos csirkeragu polentával

Könnyű olaszos fogás akár fogyókúrázóknak is Ez egy tök régi receptem, nemrég találtam a gépen “takarítás” közben.  Egyik nyáron felkértek, hogy főzzek egy fogyókúrás tábor lakóinak, akkor találtam ki. Aztán a táborba sajnos nem jelentkeztek elegen, így nem lett a rendezvényből semmi. Csak a szervezők kóstolták meg a menüt, ennek kifejezetten nagy sikere volt, nem… Tovább »

Sajtos-húsos “reggeli” mexikói stílusban

Tortilla-szendvics gazdagon, igazi energiát adó napindító Nemrég ismét betévedtem a csirkés gyorsétterembe, hívogató volt a reggelijük.  Olyan sajtos és (természetesen) rántott csirkefalatkás sült tortillát kínáltak, ami első látásra már hívogató volt. Azért féltem, hogy csak a photoshopnak köszönhető, de ugye a puding (ez esetben a quesadilla) próbája az evés.  Isteni volt, de tényleg, a kajakómából felocsúdva… Tovább »

Rakott krumpli amerikai módra

Bacon-nel, csirkével, sajttal, farm öntettel A rakott krumpli általában minden családban nagy kedvenc. Mi is szeretjük, többször megvariáltam, néhány fent is van itt, a blogon: az egyik édesburgonyával készült, a másik szintén, de csirkehússal, a harmadik pedig francia módra márványsajttal. Ez most egy amerikai verzió, itt találtam. Kedvenc salátaöntetüket, a ranch (vagyis farm) dresszinget keveri… Tovább »

Caprese csirkemell – sajttal, paradicsommal

Könnyű sült csirke olasz módra A nyár (számomra) egyik legnagyobb élménye a caprese saláta.  Csak a kovászos uborka múlja felül, ami most még elég korai lenne. Bár ma egész nap rövidujjúban mászkáltam, szóval nemsoká nekiállok, ha marad a 20 fok 🙂 Vissza a mai recepthez: a szokásos sajt-paradicsom kombináció most egy sült csirkemellel párosul, ami, ha… Tovább »

Rántott csirkés szendvics – otthon, mindenki örömére

A gyorséttermi “kedvenc” gyerek- és felnőttbarát változatban Nemrég kis városunkban is megnyitott egy “éttermet” a csirkés lánc. Az első napon természetesen óriási roham volt, mindenki próbálta megismerni és megkóstolni a már előre beharangozott újdonságokat. Gondoltam, én is elviszem a kölköket és megtudom, miért írják annyi helyen, hogy az ottani rántott csirkecomb és -mell valami fantasztikus és összehasonlíthatatlan.  Én… Tovább »

Grillezett taco zöldségekkel, mézes-mustáros csirkemellel

Ropogós tortilla-szendvics gazdagon, faszénen sütve Találtam még egy receptet, amit a tavalyi grilles versenyre készítettem. Ez is kicsit eltér a szokásostól, mert ugyan egyszerű csirkemellet sütöttem, viszont mellette a zöldségeket is meggrilleztem, sőt, a tortilla is grillen lett ropogós. Ez utóbbihoz Széll Tamás receptjét használtam, itt már mutattam vele egy quesadilla-t, de a többi tortillás receptemhez… Tovább »

Rizstészta csirkemellel, szójaszósszal és zöldségekkel

“Egyszerű” távol-keleti ebéd fél óra alatt Az utóbbi időben (nem szándékosan) egzotikusra vettem a kínálatot, a mostani étel is ilyen. Az egyik multiban vannak tematikus hetek, nemrég ázsiai alapanyagokhoz lehetett hozzájutni elég jó áron. Az adalékokkal teli fűszerkeverékekkel ugyan nem vagyok kibékülve, de pl. elég jó minőségű szójaszószt és rizstésztát tudok szerezni (zsírszegény kókusztejről nem… Tovább »

Illatos-omlós csirkemell – egy majdnem tökéletes recept

Kedvenc húsételem a kínai étkezdék kínálatából Nemrég írtam, hogy mennyire szeretem a nálunk élő kínaiak éttermeiben kínált ételeket, még ha annak nincs is sok köze az igazi kínai nemzeti ételekhez. Mondjuk van egy olyan sejtésem, hogy a “finnyás” európaiak nem is nagyon díjaznák azokat… 🙂 Mindegy, itt már leírtam a kedvenc csípős káposztasalátám receptjét, mellé… Tovább »

Tárkonyos-zöldséges csirkeleves, laktató és isteni

A nagy kedvenc egyszerű receptje Ahogy sokan mások, imádom a húslevest és mint többször írtam, a maradék levet sok mindenhez felhasználom.  Így van ez a következő levessel is, amit a legtöbben, akik ritkábban főznek, az éttermek választékából ismernek. Nem szeretem a szakácsokat bántani, hiszen én is az vagyok, de sajnos a legritkább esetben sikerül nekik úgy… Tovább »

Különlegesen krémes csirkemell tavaszi körettel

Csirkemell citromfűvel, tejföllel, pesto-s krumplival Mikor még csak tanultam főzni (éppen a nagyfiammal voltam terhes), délelőttönként mindig szakácskönyvet vagy a netet bújtam. Minden nap valami újdonságot főztem, jó darabig arra voltam büszke, hogy kétszer nem kerül ugyanaz az asztalra. Akkor találtam ezt a citromfüves-tejfölös csirke receptet és nagyon megszerettem. Sokáig csak pácnak használtam grillezett húsokhoz,… Tovább »

Tejszínes-sajtos rakott csirkemell színes salátával

Sütőben sült csirke rengeteg sajttal, a mestertől Nemrég ismét Széll Tamás receptjeit nézegettem, akkor találtam ezt az isteni, csupa sajtos rakott húst. Egyáltalán nem bonyolult, a legjobb benne, hogy melegen vagy akár másnap, hidegen is nagyon finom.   Tejszínes, sajtos rakott csirke olívás salátával Hozzávalók 4 főre: 0,5 kg csirkemell 30 dkg reszelt sajt 2… Tovább »

Csirkemell fetával, görög hangulatban

Göngyölt csirke sajttal, spenóttal, aszalt paradicsommal Ez a mostani recept a legutóbbi hűtőkisöprés eredménye. Kipakoltam magam elé, amiből már csak kevés volt és/vagy lassan lejár és ez lett belőle 🙂   Fetás, zöldséges töltött csirkemell Hozzávalók 4 főre: 4 nagyobb csirkemell-filé, egyenként kb. 25 dkg-osak 20 dkg feta 4 db olajban eltett aszalt paradicsom lecsepegtetve… Tovább »

Csirkés muffin, a gyorséttermi változat otthon

Extra laktató szendvics csirkemellfasírttal, sajttal, zöldséggel Hát igen, nekem is van gyengém, a meki… McDonald’s, ha helyesen akarjuk írni. De ma már tartózkodom tőle, csak nagyon kivételes alkalmakkor engedem meg magamnak. Egy ideig kisebb vagyont költöttem a reggeli baconös toastra és/vagy a csirkés muffinra. Aztán lassan felkúsztak rám a kilók. Meg utánaszámoltam, hogy ez az… Tovább »

Mediterrán paprikás krumpli pirított csirkemellel

A miénk is isteni, de ezt (legalább) egyszer meg kell kóstolni Nem mondhatjátok, hogy csak a különlegességeket szeretem, van már fent két hagyományos paprikás krumpli is a blogon. Na, jó, nem teljesen egyszerűek ezek sem, az egyik egy kicsit felturbózott változat, a másik pedig egy csepp indiával van fűszerezve. Most egy spanyol változatot hoztam, a… Tovább »

Piros-fehér-zöld – pizzafeltétek

Családom kedvenc pizzái nemzeti színekben Jön a hosszú hétvége, gondolom sokan mennek családot, barátokat látogatni. Ilyenkor mindenki kíváncsi a kedves vendéglátó szakácstudományára, de nem kell feltétlenül órákat tölteni a konyhában. Egy finom forralt bor és néhány ízlésesen elkészített pizza tökéletesen megfelel egy nagyobb társaságnak estére, higgyétek el, ezekkel is el lehet kápráztatni még a legfinnyásabb… Tovább »

Vietnámi különlegesség az én ízlésem szerint

 Nyári tekercs – tökéletes falatoznivaló sütés nélkül A nyári tekercset ezerféleképpen lehet variálni, fő alkotóelemei az üvegtészta, sok zöldség, esetleg némi pirított hús, de enélkül is finom. A mártásnak megvan a tradicionális elkészítési módja. Na, ez nem az! Mivel az egyik hozzávalóm hiányzott, a fantáziámra bíztam a szósz végeredményét. Nekem nagyon tetszik, intenzíven mogyorós-fűszeres, szóval… Tovább »

Rántott csirke ropogós kölesbundában, viszlát medvehagyma!

Ismét egy ropogós bundás csirke, ismét krumplival, ismét különlegesen Úgy tűnik, lassan szokásommá válik, az unalomig készített rántott hús-krumpli ebédet feldobni 🙂 Nemrég egyik bloggertársam, Mrs. Lipton közzátett egy érdekes rántott hús-verziót, ahol zsemlemorzsa helyett főtt quinoa-t használt (recept itt). Annyira megtetszett az ötlet, hogy mindenképpen el akartam készíteni.  De ha már a hús is… Tovább »

Fejedelmi csirkemell sajttal és barackkal töltve

Ismét egy rántott hús-variáció az unaloműzés és a változatosság jegyében Megint ötletek után kutattam, ez alkalommal egy ételkiszállító cég étlapja került a kezembe. Volt rajta külön “bundás étel” (vagy ilyesmi) oszlop, ott bukkantam a barackos-sajtos rántott húsra. Már csak azért is megtetszett, mert így a csirkemell (számomra) kissé jellegtelen ízét a gyömbérrel, sajttal és édes… Tovább »

Krémes rántott csirke – hogy mi?

 Különleges bundába bújt puha pipi 🙂 Az úgy van nálunk, hogy legalább kéthetente rántott húst kell sütni. Nagyon ritkán készül disznóhúsból, mert annyira nem is szeretem, meg soha nem lesz igazán puha, szaftos, omlós. Általában egész csirkecombot veszek, kifilézem (a csontokból lesz a leves) , és úgy rántom ki. Vagy az alsó részét a gyerekeknek… Tovább »

“Egyszerű” fogás – csirkemell zöldségekkel

A karácsonyi nagy lakomák előtt egy kis diéta színesen, ízesen 🙂 Tudvalevő, hogy nem igazán szeretem a csirkemellet. Viszont szépen megtölteni csak ezt lehet, arról nem is beszélve, hogy nem hizlal. A következő fogás olyan szép színesre és főleg nagyon finomra sikeredett, hogy biztos ízleni fog azoknak is, akik nem törődnek holmi szénhidráttal és kalóriával… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!