A tetovált lány konyhája

Cukkinitészta korianderes mártással, paradicsommal

Egészséges saláta a legfrissebb zöldségekkel Még áprilisban írtam itt arról, hogy a Panasonic meghívott Lengyelországba egy gasztrohétvégére. Volt ott minden, habzsi-dőzsi és a legújabb gépeiket is kipróbálhattuk. Nemrég aztán itthoni használatra is megkaptam hármat, sajnos nem örökbe, de addig a pár hétig azért kiélvezem a használatukat 🙂 A mai receptet még Olsztyn-ben ismertem meg, a workshop-on… Tovább »

Sült rizs pirított zöldségekkel, keleti módra

Maradékmentő köret vagy vega főétel Amikor az étteremben dolgoztam, volt az étlapon egy, a most következőhöz hasonló finomság. Nagyon szerettem, mindig azt reméltem, hogy a srác, aki készíti, kicsit elsokallja a mennyiséget és a wokból enyém lesz a maradék. De túl jó volt a szemmértéke, így inkább az esti nagy roham után kértem tőle egy fél adagot…… Tovább »

Cukkinis, sárgarépás krumplifőzelék fűszeresen

Nyári főzelék sok zöldséggel, liszt nélkül Szeretem a főzelékeket, de nem azokat, amiket a menzáról ismerünk. Többször írtam már, hogy a mai napig felháborítónak tartom, mikor az agyonlisztezett, nagyon kis zöldségtartalmú, sokszor cukrozott (!) ételekről azt állítják, hogy egészséges. Ja, és meg is toldják pár szelet kenyérrel, hogy tuti legyen az összhatás. Na, én erről… Tovább »

Grillezett nyúlcomb különleges körettel

Mert a grillezés is lehet rendkívüli alkalom Tavaly volt egy grill-receptverseny, elég sokat ötleteltem és sok mutatós vagy egyszerű grillételt készítettem, itt megtalálhatjátok. De nem osztottam meg veletek az összes receptet, maradt az idei évre is 🙂 Most egy sokat vitatott finomsággal, nyúlhússal ötleteltem. Én már gyerekkoromban is sokat ettem, ha jól van elkészítve, alig különbözik… Tovább »

Cukkinis sajtgolyó, a nyár slágere

Vagy sajtos cukkinigolyó? Mindegy is, csak sok legyen 🙂  A most következő cukkinis ételt már több helyen láttam, de mikor Andi is kipróbálta és itt írt róla, biztos lettem benne, hogy kipróbálom. Abban is biztos vagyok, hogy aki a sima sajtgolyót és a cukkinit külön-külön is szereti, ezért meg fog őrülni 🙂   Cukkinis sajtgolyó… Tovább »

Pofonegyszerű cukkinileves sajttal

Olasz parmezános leves fél óra alatt Nemrég megint kutakodtam az interneten valami cukkinis finomság után, így találtam ezt a levest, számtalan oldalon szerepel. Bár cukkinivel az abszolút kedvencem ez a hideg krémleves (második recept), amit télen is bármikor meg tudok enni, a most következő szintén bekerül a repertoárba. Nem is kell hozzá sok minden, a… Tovább »

Ropogós, sajtos cukkinicsíkok

Egyszerű köret vagy könnyű ebéd cukkinivel és ropogós sajttal Ennek az ételnek sincs nagy története, sőt, komolyabb receptje sincs. Fillérekért lehet kapni a cukkinit, amit csak tudok és tetszik, elkészítek. Így volt ez a most következő étellel is, annyira mutatós volt, hogy nem tudtam kihagyni 🙂 Sajtos cukkinihasábok fokhagymás tejföllel Hozzávalók: Ízlés szerint cukkini Ízlés… Tovább »

Görög cukkinis tojáslepény

Avga Me Kolokithakia, omlett rengeteg cukkinivel Ehhez az ételhez nem tudok nagy történetet írni, nézelődtem külföldi oldalakon és nagyon megtetszett (itt találtam). Mikor elkészítettem, megtudtam, hogy még finom is 🙂 A kép ismét kicsit csalóka, én csak két személyre készítettem el, szóval dupla ilyen magas lesz.   Avga Me Kolokithakia – Görög cukkinis tojás  … Tovább »

Fetás cukkinitekercsek retektzatzikivel

Pikáns vega étel, hűsítő salátával Ezt a receptemet nemrég találtam, azt hittem, már régen feltöltöttem. Igazi nyári étel, a cukkinidömping idején többször készítettem 🙂   Fűszeres fetával töltött cukkini retektzatzikivel   Hozzávalók 2 főre: 2 kisebb zsenge cukkini 15 dkg feta 1 gerezd fokhagyma 1-1 ek frissen aprított snidling és petrezselyem 1 chili aprítva 2… Tovább »

Muszaka diétásan, rengeteg ízzel

 A görög-török kedvenc könnyen, egyszerűbben  A muszakához engem egy vicces emlék fűz, ami miatt évekig eszembe se jutott csinálni. Mikor próbálgattam a szárnyaimat, kaptam egy újságból fénymásolt muszakareceptet. Szép, mutatós volt, kicsit ugyan sokféle alapanyaggal, de nem nagy mennyiség kellett belőlük. Egyszer, mikor (azt hittem) sok időm volt, nekiálltam. Hát ebéd nem lett belőle, mivel,… Tovább »

Tavaszi tekercs – egyszerű és finom

Így készítsd el az ázsiai kedvencet! A “kínai” konyhával először a ’90-es évek elején találkoztam (azért az idézőjel, mert ha jól tudom, az itthon árusított ételeket Kínában nem nagyon ismerik :)). Akkoriban Siófokon még hasonló sem volt. Szerintem tök viccesen nézhettem ki, amikor a Déli pályaudvaron egy büfé előtt szájtátva olvastam, hogy miket lehet kapni… Tovább »

Különleges partyétel – csavarodjunk be :)

A rántott cukkini is lehet izgalmas: dobjuk fel bacon-nel és sajttal! Nemrég kisebb vendégséget vártunk, ilyenkor mindig ki akarok tenni magamért. Persze, tudom, más is, de én ugye abban a helyzetben vagyok, hogy el is várják tőlem a különlegességeket 🙂 Nem is vacsora készült, csak egy asztal körül üldögélős, beszélgetős estét szerettünk volna. Többféle falatoznivalót… Tovább »

Zöldbabból szokatlant

Ropogós saláta sült zöldségekkel, pikánsan Imádom a piacot ilyenkor nyáron, tele van friss gyümölcsökkel, zöldségekkel. Én főleg az utóbbiaknak nem tudok ellenállni, muszáj több marokkal is vennem belőlük, még ha a klasszikus főzelék-, rakott zöldség-ételekért nem is lelkesedek. Most épp a zöldbab volt soron. Tavaly már kipróbáltam a sima sült zöldbabot, ami magában is nagyon… Tovább »

Luxus egy szendvicsben

Lazacos burger a legkülönlegesebb hozzávalókkal, grillezett zöldségekkel Éppen a mai bejegyzésen gondolkodtam, mikor megláttam Katuci konyháján a mostani, 61. VKF kiírását. Ez egy gasztrobloggerek közti játék, Vigyázz, kész, főzz! a neve. Itt nincsenek nyertesek, az adott játék témájában kell valami ínycsiklandót alkotni. E hónapban a szendvicsek ill. a burgerek vannak soron. Van is a tarsolyomban… Tovább »

Ha nyár, akkor lecsó!

Cukkinis, kolbászos lecsó, éljen a nyár! Igen, eljött az idő, mikor a paradicsomnak paradicsomíze van, sőt, az árától sem leszünk rosszul. Nálam ilyenkor egyértelmű, hogy lecsót kell főzni, méghozzá tojásosat. Sokak megrökönyödésére én még tejfölt is teszek rá, de csak a sajátomra, a családot nem sokkolom 🙂 A mostani lecsófőzést összekötöttem egy kis hűtőkiürítéssel, találtam… Tovább »

Filléres alapanyagokból finomat

Pulykaszárny egyszerűen és bonyolultan – két recept! Vannak méltatlanul mellőzött állati testrészek, amiket maximum levesfőzéshez használnak, ilyen a fent nevezett is. Mint tudjátok, szeretek nem túl népszerű alapanyagokat is használni, párszor, mikor az átlagosnál is kedvezőbb volt az ára, vettem pulykaszárnyat is. Csak pozitív dolgokat tudok írni. Nagyon jó az íze, nem száraz, mint alapjában… Tovább »

Lasagne kétféleképpen

Gazdag bolognai és spenótos-ricottás A tésztaételek közül ezt készítem a legritkábban. Nem azért, mert nem szeretem, hanem mert mindig félek, hogy a tészta kemény marad. Ezt úgy oldom meg, hogy nem teszem egymásra a lapokat és sok szószt használok. Most itt két változatot láthattok, elsőként bolognai raguval. Azért ez mégsem az az egyszerű szósz, amit… Tovább »

Gazdag lecsó és töltött cukkini egy kis csavarral

Nyári ételek fél óra munkával Vannak ételek, amelyeket a hozzávalói nyáron a legjobb minőségűek. A paradicsom, paprika, cukkini ugyan már egész évben elérhető, mégis nyáron a legjobb az ízük, és nem utolsó sorban ilyenkor a legolcsóbbak. Nemrég sikerült két egész gyorsan összeállítható, igazi nyári fogást összehoznom. Gondolom, 40 fokban senki nem szívesen konyhatündérkedik órákig, ezekhez… Tovább »

Kedvenc hideg krémleveseim

Extra frissítő cukkini- és kovászos uborka krémleves, ezeket ki kell próbálni! Az utóbbi idők legfinomabb levesére akadtam. Tudtam, hogy létezik kovászos uborka krémleves, sejtettem, hogy finom lehet, többek között a koviubi (receptem itt) miatt imádom a nyarat. Begyűjtöttem hát pár ötletet, aztán megalkottam a saját verziómat. Nem tudom leírni, mennyire finom lett! A család megérte,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!