A tetovált lány konyhája

Sütőtökös-ementális csirkecomb gnocchival

Éttermi fogás otthon, neked is sikerülni fog! Pár hónapja párom családjával elmentünk egy étterembe ebédelni. Szokásomhoz híven beleválasztottam, már nem tudom, mit ettem, de hagyott némi kívánni- (és tanulni-)valót maga után. Viszont az egyik étel annyira finom volt, hogy muszáj volt itthon reprodukálnom 🙂   Tejszínes-petrezselymes gnocchi sütőtökös-ementális csirkecombbal   Hozzávalók 4 főre: A gnocchihoz:… Tovább »

Rakott karfiol a rózsa jegyében

Pagodakarfiol bacon-nel, krémes sajtszósszal, sütőben sütve Nemrég ismét szépséges pagodakarfiolhoz jutottam. És mivel mostanában sokan kerestek rakott karfiol-recepteket, gondoltam, készítek egy olyat, ami nem csak finom, de roppant mutatós is 🙂 Bacon-ös, sajtos rakott pagodakarfiol Hozzávalók 4 főre: 1 közepes fej pagodakarfiol 15 szelet bacon Vaj a kenéshez 10 dkg ementáli sajt Só   A… Tovább »

Amire 2013-ban a legbüszkébb voltam

Csirkemell, sütőtök, gesztenye – a tökéletes karácsonyi étel! A TvPaprika magazin 2013 karácsonyán megtisztelt azzal, hogy megjelentette az egyik receptemet. Ünnepi ételeket kellett beküldeni, olyanokat, amik eltérnek a hagyományostól, de mindenképpen az ünnepi asztal díszei lehetnek. Sütöttem, főztem, fotóztam, beküldtem. Ez volt az: Mázas karácsonyi töltött csirke fetás-tökmagos sütőtökpürével   Hozzávalók:   70 dkg csirkemell-filé… Tovább »

Jó kedvet mindenkinek! – Sütőtökös rizottó tökmagolajjal és minden jóval

Aranysárga rizottó fügével, camembert-rel, tiszta ízorgia 🙂 Azt gondolom, ha a következő ételre néztek, nektek is a napfényes jókedv jut eszetekbe. Én az a fajta ember vagyok, akinek az időjárás nagyon tudja befolyásolni a hangulatát. Semmit nem utálok jobban, mint a mostanában előforduló esős, szeles, hideg időt (ennél jobban csak a telet). Azt hiszem, ez… Tovább »

Négysajtos csirkecomb salátával – könnyű, friss ebéd kevés munkával

Gyorsan, egészségesen csirkével és sajttal Van az úgy, hogy az ebéd elkészítésére pont nincs időnk, de a sült csirkecomb illata….. na, az most hiányzik. A következő fogást több kedvenc ételem ihlette. Először is a kedvenc pizzám, a négysajtos, paradicsommal. Másodszor pedig az általam egyszer véletlenül feltalált citromos majonézkrém hiánya, ezt is régen ettem. Szóval ezekkel… Tovább »

Változatok egy formára

Húsgombócok, mártás és ropogós kétféleképpen Mint sokan tudjátok, éppen a legutolsó, szóbeli vizsgám előtt állok a szakácstanfolyamon. Legutóbb két nap főzés volt, első napra egy magyaros, második napra egy nemzetközi tételsort kellett elsajátítani. Mindkét sor 15 tételből, a tételek 3-3 ételből álltak, tehát összesen 90 fogás megtanulása volt a cél. Én annyira készültem, hogy az… Tovább »

Borjúmáj sajtszósszal, polentával

A borjúmáj is sokoldalú, elkészíteni sem nehéz! Életemben eddig egyszer ettem csak, a Kistücsökben. Ott annyira jól el volt készítve, hogy féltem itthon nekiállni, nehogy valami cipőtalpszerű szörnyűséget kapjak. Sertésmájat is ugyanezért nem szeretek sütni, de nem hagyhattam, hogy kifogjon rajtam. Kaptam a hentesnél egy szép adagot, többfelé utánanéztem az elkészítési módnak és azt hiszem,… Tovább »

Filléres alapanyagokból finomat

Pulykaszárny egyszerűen és bonyolultan – két recept! Vannak méltatlanul mellőzött állati testrészek, amiket maximum levesfőzéshez használnak, ilyen a fent nevezett is. Mint tudjátok, szeretek nem túl népszerű alapanyagokat is használni, párszor, mikor az átlagosnál is kedvezőbb volt az ára, vettem pulykaszárnyat is. Csak pozitív dolgokat tudok írni. Nagyon jó az íze, nem száraz, mint alapjában… Tovább »

Vkf. 53. forduló – Régi receptek nyomán

Nagymamám almás csirkéje felturbózva Ez alkalommal Babette-nél a staféta, így neki kellett kitalálnia a témát, ami elindítja a fantáziánkat – természetesen a főzés terén. Ő egy nekem nagyon kedves témát adott meg: Régi receptek nyomán címmel. Egy kis nosztalgiázás után valamelyik régi családi receptet kellett elővenni, újragondolni. Rengeteget gondolkodtam, talán még soha ennyit, egy recepten…. Tovább »

Gombaszezon IV. – Gyűrűs tuskógomba

Rizottó, fehérboros csirkeragu és gazdag rántotta A mai főszereplő a gyűrűs tuskógomba. Ezt szintén a fagyasztóból vettem elő, de az íze így is finom volt. Ha nem találtok ilyet sehol, természetesen más erdei gombával is lehet helyettesíteni, de nálam most ez került terítékre. Egyvalamire kell odafigyelni: max. 4 cm-es szárat hagyjunk neki a tisztításnál, a… Tovább »

Gombaszezon I. – Receptek laskagombával

Rizottó és leves csirkemájjal és laskával Mivel a piacon érdekesebbnél érdekesebb gombákhoz lehet jutni mostanság, gondoltam, indítok egy minisorozatot ebben a témában. Nem kívánok komoly rendszertani leírásokat közölni, szerintem elég, ha elolvassátok a Wikipedia idevonatkozó cikkeit, ezeket a képre kattintva olvashatjátok el. Kezdjük egy egyszerűvel, ami mindenhol kapható: Laskagomba   Gombaleves csirkemájjal   Hozzávalók 4… Tovább »

Mindmegette vol. 2. – Szűz és karaj

Két fantáziadús étel sertéshússal Az egész versenyzés-dolog nálam egy egyszerű kiírással indult áprilisban. Sokszor olvasgattam a Mindmegette.hu-t ötletek után kutatva, most tavasszal láttam egy receptverseny-kiírást. Már akkor is rosszul aludtam, így az egyik hajnalban kitaláltam egy receptet, amivel legnagyobb meglepetésemre fődíjat nyertem. Ezen felbuzdulva azóta is sokszor megméretem magam, nagyon jól esik, mikor elismernek. Most… Tovább »

Pálinka szerelmem… – Hús nélkül

Gomba sajttal, málnával, édesburgonyával és ribizlipálinkával Ismét találtam egy nekem való megmérettetést. A Pécsi Borozó a Brill Pálinkaházzal karöltve olyan receptekre kíváncsi, melyeknek szerves része a Pálinkaház által kínált valamely termék. Mi múltkor pont Harc községen utaztunk át, benéztem hát hozzájuk. Választottam háromféle, nekem szimpatikus pálinkát és nekiálltam kombinálni. Kicsit féltem, mert még sosem főztem… Tovább »

Velős kérdés – paprika vagy borsó?

Sült paprika bacon-nel, velőkrémmel vagy tojásos, borsós, velős rakottas Tudom, sokan viszolyognak tőle, de egyik kedvenc alapanyagom a sertésvelő. Míg megtisztítom – langyos vízben megmosom és lehártyázom – nekem sem túl szimpatikus, de közben arra gondolok, hogy milyen finom is lesz, ha elkészül 🙂 Nemrég tettem fel egy lángos receptet, amit többek között velővel  is… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!