A tetovált lány konyhája

Egy tökéletes ebéd sajtimádóknak

Ha nem akarsz rendelni, készítsd otthon! Be kell vallanom, nagy ritkán én is rendelek kaját. Legtöbbször pizzát a gyerekek miatt, amivel kb. 1 óra alatt érnek ki. Ha van öt percem a reggel folyamán mondjuk begyúrni, akkor inkább azt is én készítem (receptem itt). Mivel ezután 10 perc alatt begyúrom, feltétezem és újabb 10 perc alatt kisütöm, gyorsabban megvagyok… Tovább »

Piros-fehér-zöld – pizzafeltétek

Családom kedvenc pizzái nemzeti színekben Jön a hosszú hétvége, gondolom sokan mennek családot, barátokat látogatni. Ilyenkor mindenki kíváncsi a kedves vendéglátó szakácstudományára, de nem kell feltétlenül órákat tölteni a konyhában. Egy finom forralt bor és néhány ízlésesen elkészített pizza tökéletesen megfelel egy nagyobb társaságnak estére, higgyétek el, ezekkel is el lehet kápráztatni még a legfinnyásabb… Tovább »

Rakott kel, ahogy én készítem

A legkedveltebb rakott étel (persze a krumpli után) 🙂 Kevés olyan embert ismerek, aki ne szeretné a rakott kelt. Mondjuk én pont nem, de ennek az az oka, hogy a káposztával készült ételeket kamaszkoromban nem szerettem, és mindenki azon igyekezett, hogy megkedveltesse velem. Szóval sűrűn volt asztalon, én meg már csak azért sem voltam hajlandó… Tovább »

Laktató saláta ebédre, 10 perc alatt

Füstölt sajtos, magvas, csirkemájas saláta – ettől nem biztos, hogy fogyni fogsz 🙂 Sokszor dobok össze magamnak délben egy salátát, általában le sem fotózom, mert annyira egyszerűnek tarom. De az alábbi olyan finomra sikerült, hogy muszáj megosztanom veletek 🙂   Füstölt sajtos saláta csirkemájjal, pirított magvakkal   Hozzávalók 4 főre: 50 dkg csirkemáj Fél fej… Tovább »

Brokkoliszószos csirkemell kuszkusszal, egyszerű és különleges

Dobjuk fel az unalmas csirkemellet finom brokkoliszósszal és kuszkusszal! Ennek az ételnek nincs nagy története. Kivételesen volt egy kicsit több időm és az unalmas csirkemellet fel akartam dobni valamivel. Körülnéztem a hűtőben és azt használtam fel, amit már muszáj volt 🙂 Nagyon finomra sikerült és kivételesen nem is szárítottam ki a húst 😀 Brokkoliszószos csirkemell… Tovább »

Ismét gombaszezon :) – Új recept pöfeteggel

 Füstölt sajttal, uborkával töltve Aki az elejétől fogva követi a blogolásomat, tudja, hogy – többek között – imádom az erdei gombákat. Annak idején indítottam egy Gombaszezon c. sorozatot, amiben különféle ételeket készítettem az éppen aktuálisan, a piacon beszerezhető gombákból. Persze nekem is vannak kedvenceim: a vargányát tartom a legízletesebbnek (receptjeim vele itt), bár az utóbbi… Tovább »

Egy csupor étel

Zöldségtobzódás tojással és sajttal Itt a friss zöldborsó, nem tudok ellenállni neki, mikor megpillantom a piacon. Bármilyen macerás a tisztítása, akkor is beszerzek egy kisebb adagot. Otthon a tv előtt kiszemezgetem, aztán jöhet az ötletelés, hogy mit is főzzek vele. A következő ételt egy szomorú esemény előzte meg, egy éve meghalt az egyik nagymamám. Rengeteg… Tovább »

Halas rakott brokkoli

Tonhalas egytálétel a fogyókúra jegyében Sajnos elég ritkán eszek halat, de időnként előfordul. A következő fogást (is) a fogyókúra jegyében találtam ki, de beigazolódott, hogy ami egészséges, az lehet nagyon finom. Én most tonhalat használtam, de jó hozzá bármilyen halfilé, amit szeretnénk vagy amihez hozzájutunk. Rakott brokkoli pirított tonhallal   Hozzávalók 4 főre: 70 dkg… Tovább »

Sajtos pogi másképp

Sajtfüggőségem és egy krémes-borzas pogácsa Életem első, saját vásárlású receptes könyve a sajtok köré íródott. Mindenféle formában szeretem a sajtokat. Olyanokat is megeszek és szeretek, ami mások szerint már büdös, vagy kifejezetten taszító. Egyvalamit nem kóstolnék meg soha, azt a francia kukacos valamit. Biztos nagyon finom, de az én számban ne mozogjon semmi… 😀 Szóval,… Tovább »

5 hozzávaló – töltött csirkefasírt nem megszokott körettel

Husi, bacon, sajt, hagyma, karfiol és az ágiféle variálás Aki régebbóta követ, tudhatja, hogy amilyen versenyt Stahl Judit meghirdet, azon én elindulok. Ez eleinte szélmalomharcnak tűnt, valószínűleg tapasztalatlan voltam, az ételfotózás terén meg még most is van mit tanulnom. Viszont egyszer megtört a jég, és egymásután kétszer is díjazott lettem. Ezen felbuzdulva azóta is küldök… Tovább »

Gyors ebéd a hűtőből

Tészta tojással és egy kis különlegességgel Irigykedve nézem Nigella konyháját. A legutolsó sorozatában több olyan ételt is készített, amit a hűtőben és a kamrában található maradékokból készített. Persze nála olyan dolgokból voltak a “maradékok”, amik nálunk csak ünnepi alkalmakkor és nagyon ritkán készül, maradék meg egy morzsa sem marad. Valamelyik nap én voltam rákényszerülve, hogy… Tovább »

Tortilla kacsamájjal, füstölt sajttal

Gyors ebéd kacsamájjal, pikánsan Sokadik wrap receptem következik, de messze nem az utolsó. Egy problémám van vele, drágállom a boltban kapható tortillát, de még nem mertem itthon készíteni. Ezért keresem a leárazott termékeket, bedobom a fagyasztóba és mindig csak annyit veszek elő, amennyi éppen kell. 20 mp a mikróban és fogyasztható is. Most épp chilis… Tovább »

Egy sajtfüggő ebédje hússal és salátával

Sajtokban gazdag rántott hús és saláta nem csak ínyenceknek 🙂 Mint már többször említettem, imádom a sajtokat. Itthon mindig van legalább háromféle, minden nap eszünk valamilyen sajtfélét. Szerencsére a legtöbb diétába belefér a fogyasztásuk, így egy egyszerű salátát vagy sült húst is fel lehet turbózni vele. Személy szerint azt vallom, minél büdösebb, annál finomabb 🙂… Tovább »

Klasszikus spárgás étel az én változatomban

Spárga, bacon, hollandi mártás + az én kedvencem Mivel a spárgaszezon javában tart, megmutatom az egyik kedvenc spárgás ételemet. Lehet készíteni zöld- vagy fehér spárgából egyaránt, én most fehérrel fotóztam. Mint múltkor említettem, az angolok egyik kedvenc eledele a főtt spárga hollandi mártással, én most ezt turbóztam fel egy icipicit. Nem is szaporítom tovább a… Tovább »

Leves és főétel vajbabbal

Bacon-be göngyölt zöldbab mártogatóssal és krémlevesben Nem szoktam hosszú leírásokat közzétenni egy alapanyagról. A vajbab sem volt tervben, teljesen véletlenül úgy került a látókörömbe, hogy egy alkalommal jobban körülnéztem a helyi multi konzervrészlegén, és hívogatott a doboz. Szép sárga, hosszú babok voltak rajta, megindult a fantáziám, vettem párat. Aztán otthon ért a meglepetés. Nagyjából ötcentis… Tovább »

Legyen malacunk!

Malackaraj töltve, gyümölcsös-krémes rizzsel Nem vagyok babonás, de szeretem a hagyományokat. Ehhez tartozik Szilveszterkor a malachús, Újévkor a lencse fogyasztása. Az óév utolsó napjaiban sikerült szép darab malackarajhoz jutnom, rögtön tudtam, hogy ebből alkotnom kell. Bár az új konyhám enyhén szólva is hagy kívánnivalót maga után, de a sütés-főzéshez minden adott. Félretettem hát a költözés… Tovább »

Vkf. 53. forduló – Régi receptek nyomán

Nagymamám almás csirkéje felturbózva Ez alkalommal Babette-nél a staféta, így neki kellett kitalálnia a témát, ami elindítja a fantáziánkat – természetesen a főzés terén. Ő egy nekem nagyon kedves témát adott meg: Régi receptek nyomán címmel. Egy kis nosztalgiázás után valamelyik régi családi receptet kellett elővenni, újragondolni. Rengeteget gondolkodtam, talán még soha ennyit, egy recepten…. Tovább »

Gombaszezon IV. – Gyűrűs tuskógomba

Rizottó, fehérboros csirkeragu és gazdag rántotta A mai főszereplő a gyűrűs tuskógomba. Ezt szintén a fagyasztóból vettem elő, de az íze így is finom volt. Ha nem találtok ilyet sehol, természetesen más erdei gombával is lehet helyettesíteni, de nálam most ez került terítékre. Egyvalamire kell odafigyelni: max. 4 cm-es szárat hagyjunk neki a tisztításnál, a… Tovább »

Mindmegette vol. 2 – II. – pisztráng, csirkemell és cékla a főszerepben

Három különleges pályamű zöldséggel gazdagon Ismét véget ért a receptverseny a Mindmegette.hu-n. Sikerült ismét egy csokikurzust nyernem, már csak azt nem tudom, melyik receptemmel 🙂 Azért feltöltögetem lassan az összes nevezettet ide is, kettőt már feltettem ide, most a másik hármat osztom meg veletek. Saláta pisztránggal, ínyenc módra   Hozzávalók 4 főre: 1 csomag rukkola… Tovább »

(Nem)mindennapi kenyereim

Az első próbálkozások Azok csoportjába tartozom, aki nem nagyon szokott kenyeret fogyasztani. Nem az íze miatt, hanem mert rengeteg benne a szénhidrát. Imádok enni, de ha lehet, nem kenyérrel akarok jól lakni. Néha azonban nagyon megkívánom, az utóbbi időben két receptet is kipróbáltam, amit szívesen ajánlok mindenkinek. Az első életem első olyan kenyere, amit saját… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!