A tetovált lány konyhája

Gnocchi extra finom paradicsomszósszal

Egyszerű, de isteni tészta, ezt mindenki imádni fogja 🙂 Nemrég megleptem magam egy sajtkészítő workshop-pal. A közeli piacon egy család a saját otthonában készített sajtokat árulja, ők engedtek egy napra bepillantást magukhoz. Kaptunk reggelit, ebédet, szigorúan házi készítésűt mindenből. Részletesen egy későbbi posztban elmesélem az egész napot, nagyon jól éreztem magam, sokat tanultam. Ebédre kemencében készült… Tovább »

Gnocchi tavaszi zöldségekkel, csirkemájjal

Olaszos-magyaros tészta kucsmagombával, medvehagymával Végre itt a jó idő, egyre több gomba bújik elő a földből, legnagyobb örömömre. Imádok mindenféle fajta gombát, rengeteg gombás receptem van, itt tudjátok megnézni. A most következő ételben összehoztam a tavasz két nagy kedvencét (meg az enyémet is). Gnocchit már tök régen készítettem, pedig legalább annyira szeretem, mint a rizottót,… Tovább »

Sütőtökös-ementális csirkecomb gnocchival

Éttermi fogás otthon, neked is sikerülni fog! Pár hónapja párom családjával elmentünk egy étterembe ebédelni. Szokásomhoz híven beleválasztottam, már nem tudom, mit ettem, de hagyott némi kívánni- (és tanulni-)valót maga után. Viszont az egyik étel annyira finom volt, hogy muszáj volt itthon reprodukálnom 🙂   Tejszínes-petrezselymes gnocchi sütőtökös-ementális csirkecombbal   Hozzávalók 4 főre: A gnocchihoz:… Tovább »

Nyári emlék és egy színes tésztaétel

Karfiol, spenót, gnocchi egy csajos fogásban Többen tudjátok, hogy nyáron volt szerencsém másfél hónapot a egy első osztályú étteremben dolgozni. Rengeteget tanultam, sok ötletet kaptam és persze nagyon sokat dolgoztam. Többen mondták, hogy a főzés szeretete és egy étteremben dolgozni nem ugyanazt jelenti, de én összességében jól éreztem magam 🙂 A most bemutatásra kerülő fogásról… Tovább »

Gnocchi sütőtökkel, vargányával

Gombás-tökös tésztaétel az ősz jegyében Tökéletesen szezonális fogást hoztam. Vargányadömping fogadott a piacon, immár egészen elfogadható áron, és a legkorábbi sütőtököket is felfedeztem, késznek éreztem magam túllépni egy régi kudarcélményen. Pár éve, mikor már egész jól főztem, de magamtól még nem tudtam recepteket kitalálni, találkoztam valahol egy “sütőtökös gnocchi gombaszósszal” című leírással. Pontosan betartottam minden… Tovább »

Batáta = édesburgonya – levesben és gnocchiban

Kedvenc növényem két egyszerű receptben Ez a növény régi nagy kedvencem. Szerencsére már Magyarországon is termesztik, így az eredetileg elég borsos ára egyre csökken, sőt újabban házhoz is szállítják. Az ízét a sütőtökéhez tudnám talán hasonlítani, de mégis más. Akivel eddig megkóstoltattam, mindenki megszerette, könnyű elkészíteni, nagyon jól variálható bármilyen más zöldséggel, hússal, sajttal pedig… Tovább »

Ünnepi fogások a Receptolimpiára

Hússal vagy hús nélkül – döntsd el te, melyik a jobb! Ehhez a versenyhez szép emlék fűz. Az első Receptolimpián a hat kategória egyikében megnyertem a fődíjat (ezzel), egy wellnesspihenést Szarvasra. Jövő héten megyünk is 🙂 A nemrég befejeződött második forduló a húsos és vegetáriánus ételek csatájáról szólt, mindkét fajtából küldtem egy-egy receptet. Mindegyik nagyon… Tovább »

Bede Robi ötleteiből

Cukkinis lecsó és gnocchi paradicsommártással Gondolom, nem kell részleteznem, miért nézem sokat a TvPaprikát. Egyik kedvenc szakácsom Bede Róbert, néhány napja sikerült személyesen is találkoznom vele. Siófokon, az Art Rock Cafe udvarában léptek fel Szőke Andrással. Elképzelhetitek, milyen műsort csináltak 🙂 A tulajdonos jó ismerősöm, együtt lepődtünk meg azon, mennyire kevesen voltunk. Pedig az összes… Tovább »

Az első nyertes receptem

A kacsacomb nálam mindig nyerő – de ez a recept mindenkinél az lesz! Először 2012 áprilisában nyertem meg a Mindmegette.hu internetes receptversenyét. Az egyik nyeremény egy főzőkurzus volt, erről felvétel is készült. Anyukámmal vettem részt a Chefparade rendezvényén, ahol megkaptam a Philips fődíját, egy szuper konyhagépet. Ez pedig a recept, amiért kaptam: Rozmaringos kacsacomb füstölt… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!