A tetovált lány konyhája

Híres szendvics marhahússal, sok sajttal és sült hagymával

A hamburger “kis”testvére Amerikában a patty (petti) melt legalább olyan híres, mint a hamburger. Több helyen is lehet részletes leírást találni az elkészítésről, még Wikipedia oldalt is kapott 🙂 Megalkotni viszont egyszerűbb, mint a nagytestvért. Vajon illatos-puhára pirítjuk a hagymát, majd aranybarnára a húspogácsát. Végül jófajta sajttal és rozskenyérrel összesütjük (nekem is van két szuper… Tovább »

Sült sajtos saláták

 Friss zöldség, ropogós sajt, 20 perc alatt kész is 🙂 Ismét jön a nagy meleg, nem biztos, hogy hosszasan szeretnénk a tűzhely mellett ácsorogni, semmi nehéz ételt nem kívánunk (legalábbis én így vagyok vele). Egyik kedvencem a sült sajt. Nem, nem rántott, csak sült, tehát nincs benne semmi, amitől szénhidrátbombává válhatna. Eddig szinte minden fajta… Tovább »

Könnyű zöldséges

A címmel nem egy vékony gyümölcsárusra gondoltam, hanem olyan ételekre, amiben nincs hús, nem zsírosak, nehezen emészthetőek. Néha nem kívánunk semmi ilyesmit, viszont különlegeset, ízleteset és szépet szeretnénk az asztalra tenni. A következő ételekre nem mondanám, hogy pofonegyszerűek, viszont gyönyörűségük és ízük miatt akár egy nyári ünnepi ebéd vagy vacsora részei is lehetnek.   Naplemente-saláta… Tovább »

Tortilla először

Sült húsos szendvics tex-mex stílusban Mexikóban a tortillalap az ételkészítés alapja. Mármint nem magában, hanem különbözőképpen elkészítve. Mindenféle töltelékkel (tradicionálisan darált hússal, babbal, kukoricával) megtöltik, hajtogatják, feltekerik, végtelen lehetőségek vannak benne. Hasonlóan néz ki, mint a mi palacsintánk, de egészen máshogy készül. Ezt a fogást hétvégén alkottam, mexikói és amerikai recepteket vettem alapul. Próbáljátok ki,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!