A tetovált lány konyhája

Illatos-omlós csirkemell – egy majdnem tökéletes recept

Kedvenc húsételem a kínai étkezdék kínálatából Nemrég írtam, hogy mennyire szeretem a nálunk élő kínaiak éttermeiben kínált ételeket, még ha annak nincs is sok köze az igazi kínai nemzeti ételekhez. Mondjuk van egy olyan sejtésem, hogy a “finnyás” európaiak nem is nagyon díjaznák azokat… 🙂 Mindegy, itt már leírtam a kedvenc csípős káposztasalátám receptjét, mellé… Tovább »

Ketchup céklából, merjünk újítani!

Meglepően különleges mártás, céklarajongóknak kötelező! Nálunk nem nagyon ismert ez a fajta mártogatósnak való, egy amerikai honlapon akadtam rá, ott a sült édesburgonyához adják. Mivel imádom a céklát, főleg sütve, muszáj volt kipróbálnom. Nem is csalódtam, nagyon finom és különleges lett. Ötlet innen, meg még vagy öt helyről. Céklaketchup 6 nagyobb cékla 2 dl almaecet… Tovább »

Almás-barackos süti gyömbéres körteszósszal

Könnyű ebéd ízletes befejezése az ősz gyümölcseivel Ehhez a desszerthez nem tudok nagy történetet fűzni (kivételesen) 🙂 Most ősszel kaptam ajándékba egy csomó gyümölcsöt és miután az összes eszembe ötlő gyümölcslevest megfőztem és az oviba is egy halommal bevittem, ismét sütisütésre adtam a fejem. Segítségül hívtam a mindig kéznél lévő leveles tésztát, némi fűszert és… Tovább »

Egyszerűsített csirke tikka masala

Az indiai klasszikus gyorsan, paradicsom nélkül Szakácséletem első pár hónapját egy ázsiai-fúziós étteremben töltöttem. Ott úgy készítettük az ételeket, hogy a magyar konyhában ismert anyagokat és technikákat ötvöztük a bali-, indonéz meg mindenféle ázsiai országéval. Mivel az ott felszolgált ételeknek nem csak finomnak, de mutatósnak is kellett lenniük,  a hagyományos elkészítésmód ugye nem jöhetett szóba… Tovább »

Mire jó a sütőtök?

Sütőtöktorta karamellkrémmel, dióval Ilyenkor a legtöbbünknek a nassolnivaló sült tök, vagy a krémleves jut eszünkbe. Ám édességnek sem utolsó. Finom, édes ízét nagyszerűen lehet variálni bármely süteményben. Nemrég egy amcsi oldalon találtam egy nagyszerű tortareceptet. Egy darabig elszórakoztam vele, mire az unciát meg a fontot a mi mértékegységeinkre konvertáltam, de szerencsére az internet segítségemre volt…. Tovább »

Sárga krémleves répával, sütőtökkel

Bársonyos leves, akár bögréből is kortyolható 🙂 Nemrég hatalmas adag hidegtálat kellett készítenem. Ilyenkor időnként előfordul, hogy valamelyik alapanyagból túl sokat veszek, most is ez történt, sárgarépából maradt legalább 2 kg. Mivel sütőtök meg egyébként is volt itthon, gondoltam a két sárgából készítek egy finom krémlevest. Nem vagyok a gyerekek becsapásának híve, de a sütőtöktől… Tovább »

Szeresük a belsőségeket! – plusz egy almás-krumplis köret

 Sertésvese gazdagon, imádnivaló körettel Vannak saját ötleteim is (szerencsére elég sok), de inspirálólag hat rám, mikor egy elismert szakács valami érdekességet mutat. Múltkor a TvPaprikán Valentine Warner bárány- vagy birkaveséből készített reggelire egy ragut, amit ők pirítós kenyérrel ettek. Nagyon szeretem a belsőségeket, ki kellett próbálnom, persze azért nem reggelire, ennyire nem vagyok elvetemült. Bárányvesét… Tovább »

Ünnepi fogások a Receptolimpiára

Hússal vagy hús nélkül – döntsd el te, melyik a jobb! Ehhez a versenyhez szép emlék fűz. Az első Receptolimpián a hat kategória egyikében megnyertem a fődíjat (ezzel), egy wellnesspihenést Szarvasra. Jövő héten megyünk is 🙂 A nemrég befejeződött második forduló a húsos és vegetáriánus ételek csatájáról szólt, mindkét fajtából küldtem egy-egy receptet. Mindegyik nagyon… Tovább »

Alpro verseny

Yofu-s csirkecombok és az újságírók díja Mint sokan tudjátok, nemrég az ALPRO receptversenyt hirdetett, ahol sok kedves ismerős és ismeretlen szavazatával bekerültem az első ötbe. Itt már egy négytagú zsűri döntött a győztesről kóstolás alapján, aki sajnos nem én lettem. Viszont egy szinte ezzel egyenértékű díjat kaptam: a jelen lévő újságírók egyöntetűen az én receptem… Tovább »

Gazdag lecsó és töltött cukkini egy kis csavarral

Nyári ételek fél óra munkával Vannak ételek, amelyeket a hozzávalói nyáron a legjobb minőségűek. A paradicsom, paprika, cukkini ugyan már egész évben elérhető, mégis nyáron a legjobb az ízük, és nem utolsó sorban ilyenkor a legolcsóbbak. Nemrég sikerült két egész gyorsan összeállítható, igazi nyári fogást összehoznom. Gondolom, 40 fokban senki nem szívesen konyhatündérkedik órákig, ezekhez… Tovább »

Vasárnapi grillebéd karajjal, csirkecombbal

Két ötlet grillpáchoz és a kedvenc fűszervajam Pár hete hétvégén eszembe ötlött, hogy idén még nem is grilleztünk. Ez úgy ugrott be, hogy láttam egy receptpályázatot, amire grillpác-ötleteket kell beküldeni – el is kapott a harci szellem. Szerencsére a család sem ellenkezett, ezért kétféle husit kétféleképpen bepácoltam, a zöldségeket bekentem olívaolajjal (a krumplit 5 percre… Tovább »

Könnyű zöldséges

A címmel nem egy vékony gyümölcsárusra gondoltam, hanem olyan ételekre, amiben nincs hús, nem zsírosak, nehezen emészthetőek. Néha nem kívánunk semmi ilyesmit, viszont különlegeset, ízleteset és szépet szeretnénk az asztalra tenni. A következő ételekre nem mondanám, hogy pofonegyszerűek, viszont gyönyörűségük és ízük miatt akár egy nyári ünnepi ebéd vagy vacsora részei is lehetnek.   Naplemente-saláta… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!