A tetovált lány konyhája

Tejszínes, tarjás, apró hagymás tészta sajttal, sok petrezselyemmel

Gyors tészta mosogatóbarát változatban Ez a tészta az egyik reggeli rohanásban született. Mindenkinek csomagolnom kellett már az ebédet és volt kb. fél órám. Kezembe kaptam pár dolgot a hűtőből, meg volt még előző napról egy jó nagy szelet sült tarja. Ez lett belőle, nagyon szerettük 🙂   Tejszínes, tarjás gyöngyhagymás csusza Hozzávalók 4 főre: 20… Tovább »

Tejszínes halragu paradicsommal, uborkával, pirított gyöngyhagymával

Nem látványos, de nagyon finom halragu, ha különlegességre vágysz Általában problémám van a ragukkal. Na nem az ízük miatt, inkább csak azért, mert nem túl fotogének 🙂 Ez a zöldséges-halas változat is már jó ideje a tarsolyomban van. Nagyon szerettem, a savanykás uborka és édes sült hagyma együtt kifejezetten jó összhangban vannak.   Zöldséges-paradicsomos halragu… Tovább »

Sült tarja, fügeragu és puliszka – mennyei őszi ebéd

 Az édes-sós ízek kedvelőinek, laktató és különleges Még mindig füge 🙂 Nemrég alkothatnékom volt 🙂 Találtam egy adag tarját a mélyhűtőben, már csak azt kellett kitalálni, hogy miképp hozzam össze az édes fügével, meg ha lehet, annyira ne is hizlaljon… Ismét puliszka lett a köret, ez alkalommal krumplipüré-állagúra készítettem, a pikáns fügeragu és az édes-ropogós… Tovább »

Egészségesen, színesen versenyre

Sertésszűztekercs édesburgonyával, sült hagymával Idén is megrendezésre került a MOMOT általi receptverseny, melyre abszolút egészséges ételeket vártak. Tavaly már részt vettem rajta, nem nyertem. Viszont a nyáron megjelentettek egy kiadványt a legjobb ételekből és ebbe bekerültem 🙂 Ebben az évben is megmérettem magam, ismét sikertelenül. De nem szomorított el a dolog, most meg is mutatom… Tovább »

Szeresük a belsőségeket! – plusz egy almás-krumplis köret

 Sertésvese gazdagon, imádnivaló körettel Vannak saját ötleteim is (szerencsére elég sok), de inspirálólag hat rám, mikor egy elismert szakács valami érdekességet mutat. Múltkor a TvPaprikán Valentine Warner bárány- vagy birkaveséből készített reggelire egy ragut, amit ők pirítós kenyérrel ettek. Nagyon szeretem a belsőségeket, ki kellett próbálnom, persze azért nem reggelire, ennyire nem vagyok elvetemült. Bárányvesét… Tovább »

Vkf 52. – Tésztafaló erdőlakó

Vargányás pirog és szilvás szarvasragu tésztakísérettel Nemrég olvastam az egyik oldalon, hogy létezik egy játék kifejezetten gasztrobloggereknek. Gondoltam, mivel már lassan fél éves lesz a blogom, benevezek én is. Ez nem verseny, a lényeg az, hogy az éppen aktuális házigazda kitalál egy témát, ebben kell a többieknek valami maradandót alkotni. Ami a házigazdának legjobban tetszik,… Tovább »

Gazdag, csülkös ragu a kamrából

Mindent bele húsétel nokedlivel, díjazták Második alkalommal, mikor receptversenyre jelentkeztem, a veszprémi Csalán Egyesület pályázatára küldtem alkotást. A verseny címe “Még mindig tele a polc?” volt, és a beküldött műnek tartalmaznia kellett legalább egy olyan összetevőt, amit az otthoni kamra polcáról emeltünk le, vagyis amit mi tettünk el. Én is körülnéztem a szekrényemben és főztem… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!