A tetovált lány konyhája

Melengető, laktató leves a hétvégi maradékból

Húsleves pirított kenyérrel, olvadó sajttal és sült hagymával Húsleves nálam minden héten készül, szép nagy adagban. Aki sűrűbben olvassa a blogot, biztos észrevette, hogy a lét elég sok mindenbe felhasználom, egy sima főzeléknek is sokkal finomabb lesz az íze tőle. Ennél a receptnél megmarad a leves levesnek, viszont néhány egyszerű hozzávalóval igazán laktató, gyomor- és… Tovább »

Levest grillezni? Lehetséges!

 Tárkonyos-zöldséges leves faszénen Nemrég, a sokat emlegetett grill-receptversenyen a kiírásban viccesen megjegyezték, hogy bármilyen pályaművet szívesen fogadnak, legyen az akár desszert vagy leves. Először megmosolyogtam a felvetést, aztán sütöttem egy desszertet, majd elkezdtem gondolkozni a levesen. Felrémlett előttem egy kép, miszerint a konzerveket simán lehet szabad tűzön melegíteni, és a meleg csirkeleves milyen jól is… Tovább »

Levesalap házilag, ízfokozó nélkül

 Készíts leveskockát a maradék húslevesből! Pár éve közfelháborodást váltott ki Kovács Lázár, mikor az egyik félkészétel-forgalmazó cég arca lett és zselés leveskockát kezdett reklámozni. Szakácsként elmondhatom, hogy a kicsit is igényes éttermekben kizárt dolog, hogy ilyesfajta mesterséges ízesítőt használjanak, ezeket ugyanis sok zöldséggel és némi türelemmel ki lehet váltani. Viszont maga az ötlet nem butaság,… Tovább »

A húsleves

Mire jó a marhafarok? Készítsük el a levesek királynőjét! Elég régóta főzök húslevest, de a közelmúltig mindig csak ábrándozva figyeltem nagymamámnál és az éttermekben készülőket. Nekem soha nem lesz ilyen szép színe és soha nem lesz ilyen áttetsző – gondoltam. Nemrég azonban a hentesnél gyönyörű marhafarkat kaptam, vettem is belőle, aztán itthon utánaolvastam, van-e valami… Tovább »

Görög húsleves és emlék a tanfolyamról

Citromos rizses gyors leves petrezselyemmel Biztos strébernek tartotok, de én szerettem a szakácstanfolyamot. Amennyire utáltam gimibe járni, ezt legalább annyira élveztem. Biztos közrejátszott az is, hogy ott muszáj volt tanulni, meg persze egyes tanárok személyisége sem könnyítette meg a dolgomat. Viszont az iskola utáni tanfolyamokat, iskolákat rendesen élveztem. Már a műkörmös tanfolyamot is kitűnőre végeztem,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!