A tetovált lány konyhája

Ellenállhatatlan túrókrém: a körözött

Tradicionális családi recept egy apró módosítással Erről a kencéről hosszan tudnék írni, de visszafogom magam, ez mégiscsak egy receptes oldal… 🙂 Nem ismerek embert, aki ne szeretné, én konkrétan kenyér nélkül, paradicsommal szoktam magamba tömni, amit a párom elől meg tudok menteni. Nem érdekel, hogy hagymás, inkább nem állok közel senkihez 🙂 Az osztrákok magukénak… Tovább »

Sztrapacska gazdagon

Krumpligaluska juhtúróval, gombával összesütve Tele a piac vargányával. Próbáltam ellene küzdeni, de nem tudtam, vettem néhány szép darabot. Szeretem a gombákat, sok fajtát megkóstoltam és őszintén szólva (most meg fognak néhányan kövezni) túl nagy különbséget nem fedeztem fel ízben. Állagban más a helyzet, de ez egy másik történet. Mégis azt gondolom, a vargánya a gombák… Tovább »

Három nemzet konyhája egy főételben

Különleges töltött csirkecomb, amit a szomszédok is szeretnének Nemrég egy érdekes kihívás elé kerültem: olyan ételt kellett alkotni, amiben megtalálhatóak a magyar, osztrák és szlovák konyha jellegzetességei is. Nem akarom elhinni, hogy a másik két nemzet ételei olyan szegényesek lennének, mint azt a neten keringő írásokból olvastam, viszont csak ezekből az ismeretekből dolgozhattam. Ráadásul utolsó… Tovább »

Bátaszéki rizses hús, a magyaros különlegesség

A megszokott menzai étel kicsit felturbózva A gyerekeknek kerestem valami egyszerű, magyaros ételt, amit biztos, hogy megesznek. Gondolom, már nem egyszer említettem, hogy ők még nem nagyon rajonganak a tudományomért, de néha már unom a spagetti, krumplis tészta, rántott hús, stb. készítést. Persze nem tudtam ragaszkodni az eredeti recepthez, már ha van ilyen 🙂 Azért… Tovább »

Sült hal rozéval – nyerő párosítás

Rántott hal is lehet ünnepi étel, nézd a körítést! Volt egyszer egy rozéboros verseny. Annyi lehetőség rejlik a rozéban, hogy egy halas receptet még muszáj volt elkészítenem, adta magát. Szép süllőfilét kaptam és mivel a hal mellé nagyon jól megy rizs és a gomba, ebből indultam ki. De a gombás rizs túl egyszerű lett volna,… Tovább »

Változatok egy formára

Húsgombócok, mártás és ropogós kétféleképpen Mint sokan tudjátok, éppen a legutolsó, szóbeli vizsgám előtt állok a szakácstanfolyamon. Legutóbb két nap főzés volt, első napra egy magyaros, második napra egy nemzetközi tételsort kellett elsajátítani. Mindkét sor 15 tételből, a tételek 3-3 ételből álltak, tehát összesen 90 fogás megtanulása volt a cél. Én annyira készültem, hogy az… Tovább »

Gyors, zöldséges egytálak

Édesköményes, csicseriborsós ételek sütőben sütve Már többször említettem, hogy sokszor csak raktározok. Vannak kedvenceim alapanyagaim, amiknek elég borsos az áruk, de ha éppen kedvezően hozzájuthatok, veszek belőle egy nagyobb mennyiséget. Viszont eljön az idő, mikor közeleg a szavatosság lejárta, ekkor bizony fogyasztani kell. Így sikerült a következő két egytálételt kitalálnom, és szerintem ezután direkt fogom… Tovább »

Hortobágyi és Felvidéki – palacsinták sósan

Palacsinta alaprecept és két sós változat Akik rendszeresen olvassák a blogot, azoknak már biztosan feltűnt, hogy nem vagyok édesszájú. Kevés süteményt sütök (a családom legnagyobb bánatára), sőt a tésztákat is inkább sósan szeretem. Mikor palacsintát sütök, egy-két darabot mindig félreteszek és simán sajttal, tejföllel és sonkával megtöltöm, ez lesz az enyém. A következőkben két egyszerű… Tovább »

Erdély

Két kedvenc ételem és egy vicces bevezető… Nos, ennek a bejegyzésnek a bevezetőjét teljesen meg kell változtatnom. Kitörölhetném, de akkor egy vallomással kevesebb lenne… Szóval: A sztrapacska nem erdélyi étel, hanem felvidéki. Azért gondoltam, mert a juhtúróról ez ugrott be és örültem, hogy tudok valamit, ami összeköt a gyökereimmel. Hát nem ez, az biztos… 🙂… Tovább »

Zöld ételek rengeteg ízzel

Fűszínű ételek sokféle állaggal, plusz a szuper citromos majonézkrém receptje Néha az egyhangúság gyönyörködtet. Én például izgalmasnak tudok találni egy olyan ételt is, ami szinte csak zöld színeket vonultat fel. Persze a színek egyhangúsága nem jelenti az ízek egyhangúságát is. A következő fogások mindegyike tartogat meglepetéseket, a tésztabatyuk a belsejükben, a saláta pedig a hozzávalók… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!