A tetovált lány konyhája

Bacon-ös májpástétom, krémes és ropogós

Kacsa- vagy csirkemájkrém házilag, a bolti a nyomába sem érhet Nemrégen az egyik ismerősöm kért tőlem egy nagyobb adag májpástétomot, amit friss bagettel tudnak falatozni. Régebben készítettem egy olyan változatot, ami bacon-be volt göngyölve, de az kemény volt, nem nagyon lehetett kenyérre kenni. Viszont bacon-ös májpástétomot ígértem, és a kencében nem csak ízében szerettem volna,… Tovább »

Születésnapi menü kacsamájjal, édesburgonyával

Mert megérdemlem 🙂 Ha máskor nem, a születésnapomon meglepem magam libamájjal. Vagy kacsamájjal, ha csak azt kapok, nagy különbség nincs… Így volt ez idén januárban is, és mint tavaly, olyan ételt készítettem másik kedvencem, az édesburgonya közreműködésével, ami nekem a mennyországot jelentette 🙂   Sült kacsamáj barnavajas édesburgonya-pürével, zöldségfelfújttal és zöldsalátával Hozzávalók 4 főre: 80… Tovább »

Saláta, ami a lelket gyógyítja

Kacsamájas, epres saláta a boldogság jegyében Sokszor írtam már gyomor- és lélekmelengető levesekről, ételekről, de ebben az időben már én is feladtam, hogy meleg ebédet készítsek. Bár az okosok azt mondják, hogy ha meleget, vagy forrót iszunk a hőségben, akkor a levegőt hűvösebbnek fogjuk érezni, de én biztos rosszul vagyok összerakva… Szóval, a múltkor bemutatott… Tovább »

Kacsamáj zsírjában sütve, az én kedvenc nassolnivalóm :)

Félre a fogyókúrát, ezt meg kell kóstolni! Most egy olyan “étel” következik, amit imádok. De tényleg, ennek sosem tudok ellenállni. Nagymamám szokta készíteni gyerekkoromban, de amint főzőcskézni kezdtem, az elsők között reprodukáltam. Sikerült is, szerintem ez elronthatatlan (kivéve, ha a gázon hagyjuk :)) Egy azonban biztos: ez nem diétás fogás. Ez az a kategória, amikor… Tovább »

Földimogyorókrém II. – Terrine

Luxuskategória, ízekben is A kacsa- és libamájhoz való vonzódásom közismert. Éppen sikerült elég jó áron hozzájutnom, ezért nem haboztam, elkészítettem egy terrine-t. Ez igazából pástétom, de darabos hozzávalókkal, súly alatt érlelve több (most két) napig. Ebbe kevertem ezt az isteni földimogyorókrémet, üdítő kontrasztként kínáltam mellé egy kis passiógyümölcs-zselét. Ez egy egzotikus gyümölcs, a legtöbb nagyáruházban… Tovább »

Meglepetés magamnak

Kacsamáj, édesburgonya, kakukkfű, körte – nagyszerű összeállítás Nemrég, januárban volt a szülinapom. Nem szoktam senkitől elvárni, hogy különleges bánásmódban részesítsen, inkább magamat lepem meg. Persze étellel 🙂 Rögtön az aktuális kedvenceimre gondoltam, az édesburgonyára és a libamájra. Ehelyett csak kacsamájat kaptam, de azt is imádom. Készítettem hozzá egy kakukkfüves-mézes körteragut és teljes volt a boldogságom…. Tovább »

Tortilla kacsamájjal, füstölt sajttal

Gyors ebéd kacsamájjal, pikánsan Sokadik wrap receptem következik, de messze nem az utolsó. Egy problémám van vele, drágállom a boltban kapható tortillát, de még nem mertem itthon készíteni. Ezért keresem a leárazott termékeket, bedobom a fagyasztóba és mindig csak annyit veszek elő, amennyi éppen kell. 20 mp a mikróban és fogyasztható is. Most épp chilis… Tovább »

Rozéban fürdő kacsamáj sajtos puliszkával

Ünnepi étel kacsamájjal, körtével, borral Találtam egy nagyon nekem való receptversenyt. Bármilyen étellel lehet nevezni, a lényeg, hogy rozé bornak szerepelnie kell benne. Amúgy is imádok borokkal főzni, sőt, itthon mindig megtalálható egy-két üveg rozé, párom ugyanis csak azt iszik (persze a vízen kívül 🙂 ). Többféle ötlet fogalmazódott meg bennem szokás szerint, de legelsőként… Tovább »

Szedres előételek – előkelő finomságok

Sajtos, kacsamájas kínálnivalók akár az ünnepi asztalra is A szederrel sokan nincsenek kibékülve, sőt, szerintem nem is nagyon ismerik. Ha nincs teljesen megérve, meglehetősen fanyar lehet, de a teljesen érett gyönyörű kékesfekete szemek már sokkal több édes ízt hordoznak. Én most szederzselét készítettem, ezt kombináltam egyszer kacsamájjal, egyszer sajttal. Nem mindennapi variációk, viszont annál finomabbak,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!