A tetovált lány konyhája

Kacsamell, körte és vörösbor – (nem csak) szerelmeseknek

Amikor az étel a lelket is gyógyítja Még Valentin nap előtt úgy éreztem, hogy szép lassan kezdek depresszióba esni. Pár hónapja folyamatosan készültem életem egy nagy eseményére, amiből végül kimaradtam. Meg össze is jött minden, a háztartási gépeim is egyszerre adták be az unalmast és még sorolhatnám. Szóval én, az örök optimista, hirtelen nem találtam… Tovább »

Éttermi fogás otthon, nem csak haladóknak

Ünnepi ebéd kacsával, színesen Az utóbbi időben kicsit hanyagoltam a versenyzést. Egy időben sok recept- és főzőversenyen remekeltem, nagyon jól is esett, de a munka meg még néhány dolog miatt szinte felhagytam vele. Talán azért, mert az élet más területein is sikerélményeim voltak, nem hiányzott a kihívás. Egyik hétvégén az én kisöcsémnek (34 éves, 185… Tovább »

Eperborban fürdő kacsa, csípős eperrel

Kacsamell, sütőtök, eper – (nem csak) hölgyek figyelmébe 🙂 Nemrég az Epermester Gasztro oldalon volt egy receptverseny, amin az Epermester Pincészet által forgalmazott isteni finom eperborhoz illő ételeket kellett készíteni. Küldtem egy desszertet is, de az egy régebbi receptem átalakítása volt, a rozé helyett itt eperbort használtam. Nagyon finom lett, ha lehet, még “epresebb” 🙂… Tovább »

Luxus – gyorsan

Pácolt kacsamell szarvasgombás tésztával Van, hogy néha olyan vendégeket várunk, akiket el szeretnénk kápráztatni. Ez azért nem jelenti azt, hogy egész délelőtt a konyhában kell forgolódnunk, és fáradt ábrázattal feltálalni a mesterművet. A következő főfogás maximum egy óra alatt elkészíthető, persze azon kívül, hogy előző este bepácoljuk. “Csak” néhány minőségi alapanyag kell és a legrosszabb… Tovább »

Pálinka szerelmem… II. – kacsamell

Szilvapálinkával készült kacsasült szilvával Mint ígértem, ismét közlöm egy pálinkával készült fogás receptjét. Ez alkalommal az ősz gyümölcseit hívtam segítségül, hozzá pedig szilvapálinkát választottam. Párom szerint együtt töltött időnk alatt ez lett a legfinomabb étel, amit főztem 🙂 Részeges kacsamell pikáns gyümölcsraguval és aszalt szilvás rizottóval Hozzávalók 4 főre: 60 dkg kacsamell Só, bors, kakukkfű… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!