A tetovált lány konyhája

Laktató saláta ebédre, 10 perc alatt

Füstölt sajtos, magvas, csirkemájas saláta – ettől nem biztos, hogy fogyni fogsz 🙂 Sokszor dobok össze magamnak délben egy salátát, általában le sem fotózom, mert annyira egyszerűnek tarom. De az alábbi olyan finomra sikerült, hogy muszáj megosztanom veletek 🙂   Füstölt sajtos saláta csirkemájjal, pirított magvakkal   Hozzávalók 4 főre: 50 dkg csirkemáj Fél fej… Tovább »

Szilvás gombóc – végre!

 Igazi nagymamaféle, puha tésztájú, abbahagyhatatlan szilvás gombóc, neked is sikerülni fog! Vannak olyan ételek, aminek szó szerint rettegek az elkészítésétől. Ez általában azért van, mert egyszer megpróbáltam, de az eredmény egy katasztrófa volt, miközben mások félkézzel elkészítik. Sokáig ez a palacsinta volt, itt már leírtam, hogy miért. Aztán a gnocchi, az meg szétfőtt, de aztán… Tovább »

Kacsamáj zsírjában sütve, az én kedvenc nassolnivalóm :)

Félre a fogyókúrát, ezt meg kell kóstolni! Most egy olyan “étel” következik, amit imádok. De tényleg, ennek sosem tudok ellenállni. Nagymamám szokta készíteni gyerekkoromban, de amint főzőcskézni kezdtem, az elsők között reprodukáltam. Sikerült is, szerintem ez elronthatatlan (kivéve, ha a gázon hagyjuk :)) Egy azonban biztos: ez nem diétás fogás. Ez az a kategória, amikor… Tovább »

Káposztás pogácsa, a tökéletes sós vendégváró

Hajtogatott, kacsazsíros pogácsa, amit mindenki szeret Vannak dolgok, amit az ember gyerekkorában kifejezetten utál, ilyen volt nálam a káposztás pogácsa (meg minden más káposztás dolog is, többek között). Aztán a tinédzserkor végére elmegy a kedvünk a lázadástól és megkóstolunk mindent, amire mások azt mondják, hogy finom. Sőt szerintem egy kicsit az ízlelésünk is megváltozik, már,… Tovább »

Gyorsan fogyó kacsazsíros pogácsa

Egyszerű pogácsa akár kezdőknek is Nagyon sokáig csak egyféle pogácsát sütöttem, ez nekem bevált, mindenki szereti, sokáig friss marad. De az egyik ismerősöm nemrég megkínált az édesanyja által sütött zsíros pogácsával. Nekem az annyira ízlett! Elkezdtem nézelődni a neten, Verussnál találtam egy nagyon szimpatikus receptet. Ezt vettem alapul, felhasználtam a hűtőben lapuló kacsazsírt. Azt ajánlom,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!