A tetovált lány konyhája

Főétel: kacsa háromféle körettel

Második felvonás: fókuszban kedvenc szárnyasom Következzék a különleges előétel méltó utódja, amit természetesen a kölcsönbe kapott Panasonic géppel fotóztam. Itt már akadt egy kis problémám, ugyanis a kacsacomb tényleg hiánycikk. Azt hittem pár hete, hogy csak ijesztgetnek, mikor a madárinfluenza miatti húshiányról beszéltek. Hát bejött, se liba, se kacsa… Nagy nehezen találtam aranyáron, de annyira beleéltem… Tovább »

Sült rizs pirított zöldségekkel, keleti módra

Maradékmentő köret vagy vega főétel Amikor az étteremben dolgoztam, volt az étlapon egy, a most következőhöz hasonló finomság. Nagyon szerettem, mindig azt reméltem, hogy a srác, aki készíti, kicsit elsokallja a mennyiséget és a wokból enyém lesz a maradék. De túl jó volt a szemmértéke, így inkább az esti nagy roham után kértem tőle egy fél adagot…… Tovább »

Kolbászos tepsis krumpli pikáns szafttal

Csak pár perc munka – igazi comfort food magyarosan Nem szoktam magamat fényezni, de ez a kaja valami istenire sikerült. A története röviden annyi, hogy nem volt túl sok minden otthon, meg kedvem sem volt főzni. Gondoltam, készítek egy kicsit felturbózott tepsis krumplit, nem kell minden nap a különlegesség. De az eredményen rendesen meglepődtem: valami… Tovább »

Pljeskavica sült paprikával

Húspogácsa a balkánról, marinált kápiával A mostani bejegyzésemmel remélem, nem keltek akkora felháborodást, mint az Erdély cíművel 🙂 Nincs mentségem… Régen égtem akkorát, mint miután azt kiraktam… A mostani ételről annyit merek csak mondani, hogy kedvelt a balkáni régióban. Eredetileg háromféle húsból gyúrják, pirított krumplival, kaymak-kal (ezt biztos el fogom készíteni, ötleteket várok!!!), ajvárral szokták… Tovább »

Focaccia sült paprikával, tökmagolajjal, sajttal

 Különleges borkorcsolya, ezzel lenyűgözheted a vendégeket  Nincs ehhez az ételhez sem történetem, a nemrég elkészített, tökmagolajban pácolt paprikákat szerettem volna méltó módon felhasználni. A focacciát (ejtsd: fokácsá) ilyenfajta nyújtását Manueltől láttam, aki aki munkatársam volt nyáron az étteremben. Ja, és neve ellenére nem spanyol, hanem olasz, jó barátom lett, sokat tanultam tőle 🙂   Focaccia… Tovább »

Sült paprika és sajt mennyei olajos pácban

Grillhúsok tökéletes kísérője vagy ünnepi reggelik sztárja  Nemrég egy ismerősöm tette közzé a következő finomság receptjét, itt. Alig bírtam kivárni a két napot, amíg összeért, annyira jól nézett ki… 🙂 Rögtön meg is ettem a felét pirítóssal (a többit focacciára téve sütöttem meg, recept nemsokára), igazi gyönyörűség volt, az az étel, aminek a fogyasztása közben… Tovább »

Food Revolution Day 2015 – A fűszeres étel is egészséges!

Keleties marharagu barna rizzsel, Jamie is imádná 🙂 Ebben az évben is eljött a Food Revolution mozgalom világnapja, amit Jamie Oliver indított útjára jó néhány éve. A terve először az volt, hogy egészségesebbé teszi az iskolai étkezést Angliában, majd az Egyesült Államokban. Végül ez utóbbit feladta a nagy ellenállás miatt, de a kezdeményezést világméretűre terjesztette,… Tovább »

Brokkoliszószos csirkemell kuszkusszal, egyszerű és különleges

Dobjuk fel az unalmas csirkemellet finom brokkoliszósszal és kuszkusszal! Ennek az ételnek nincs nagy története. Kivételesen volt egy kicsit több időm és az unalmas csirkemellet fel akartam dobni valamivel. Körülnéztem a hűtőben és azt használtam fel, amit már muszáj volt 🙂 Nagyon finomra sikerült és kivételesen nem is szárítottam ki a húst 😀 Brokkoliszószos csirkemell… Tovább »

Zöldbabból szokatlant

Ropogós saláta sült zöldségekkel, pikánsan Imádom a piacot ilyenkor nyáron, tele van friss gyümölcsökkel, zöldségekkel. Én főleg az utóbbiaknak nem tudok ellenállni, muszáj több marokkal is vennem belőlük, még ha a klasszikus főzelék-, rakott zöldség-ételekért nem is lelkesedek. Most épp a zöldbab volt soron. Tavaly már kipróbáltam a sima sült zöldbabot, ami magában is nagyon… Tovább »

Szezonálisan, egészségesen halból

Egyszerű halétel színes zöldségekkel A nyár a legalkalmasabb arra, hogy életmódot váltsunk. A piac roskadozik a friss zöldségtől, gyümölcstől, és a nagy hőségben kedvünk sincs nehéz, zsíros, szénhidrátdús ételeket fogyasztani (legalábbis nekem). A következő étel ugyan pofonegyszerű, mégis színességével, ízletességével dísze lehet egy hétvégi asztalnak is.   Sült hal sült zöldségekkel   Hozzávalók 4 főre:… Tovább »

Egészségesen, színesen versenyre

Sertésszűztekercs édesburgonyával, sült hagymával Idén is megrendezésre került a MOMOT általi receptverseny, melyre abszolút egészséges ételeket vártak. Tavaly már részt vettem rajta, nem nyertem. Viszont a nyáron megjelentettek egy kiadványt a legjobb ételekből és ebbe bekerültem 🙂 Ebben az évben is megmérettem magam, ismét sikertelenül. De nem szomorított el a dolog, most meg is mutatom… Tovább »

Diós saláta paprikával, indul a fogyókúra!

Színes, gyors saláta az újévi fogadalom első napjára Nekem egyetlen újévi fogadalmam van, méghozzá az, hogy lefogyok. Elég nehéz dolgom van, hiszen pajzsmirigy-alulműködésben szenvedek, ráadásul elég súlyosban. Az orvos azt mondta, hogy kizárt, hogy fogyni tudjak, de nem  fogom feladni. Világ életemben vékony voltam, az elmúlt öt évben pedig már egy nagyobb levegővételtől is hízok… Tovább »

Nem csak Márton napon szeretjük :)

Libacombot az ünnepi asztalra is! Gondoltam, így az ünnepek előtt még megmutatok egy-két (munka)igényesebb fogást, ami a szokásos rántott hal helyett az asztalra kerülhetne. Ez az étel is egy versenyre készült, de a téma ünnepi étel volt, így bátran ajánlom mindenkinek. Nem túl bonyolult az elkészítése, a hozzávalókat meg még akár holnap is be lehet… Tovább »

Sült sajtos saláták

 Friss zöldség, ropogós sajt, 20 perc alatt kész is 🙂 Ismét jön a nagy meleg, nem biztos, hogy hosszasan szeretnénk a tűzhely mellett ácsorogni, semmi nehéz ételt nem kívánunk (legalábbis én így vagyok vele). Egyik kedvencem a sült sajt. Nem, nem rántott, csak sült, tehát nincs benne semmi, amitől szénhidrátbombává válhatna. Eddig szinte minden fajta… Tovább »

Vkf. 53. forduló – Régi receptek nyomán

Nagymamám almás csirkéje felturbózva Ez alkalommal Babette-nél a staféta, így neki kellett kitalálnia a témát, ami elindítja a fantáziánkat – természetesen a főzés terén. Ő egy nekem nagyon kedves témát adott meg: Régi receptek nyomán címmel. Egy kis nosztalgiázás után valamelyik régi családi receptet kellett elővenni, újragondolni. Rengeteget gondolkodtam, talán még soha ennyit, egy recepten…. Tovább »

Lazaccal töltött paprika mangós salátával

Márványsajtos lazackrém, marinált kápia, édesburgonya – nagyszerű társítás A Rio Mare cég Stahl Judittal együtt hirdetett receptversenyt. Hosszas töprengés után alkottam egy salátát, ami igazán különlegesre sikerült. Alapnak a lazacpástétomot vettem, mondhatom, magában is isteni, de a marinált paprikával együtt leírhatatlan lett. Komolyan, régen volt ekkora csend az asztalnál és úgy gondolom, ebből látszik a… Tovább »

Zöld ételek rengeteg ízzel

Fűszínű ételek sokféle állaggal, plusz a szuper citromos majonézkrém receptje Néha az egyhangúság gyönyörködtet. Én például izgalmasnak tudok találni egy olyan ételt is, ami szinte csak zöld színeket vonultat fel. Persze a színek egyhangúsága nem jelenti az ízek egyhangúságát is. A következő fogások mindegyike tartogat meglepetéseket, a tésztabatyuk a belsejükben, a saláta pedig a hozzávalók… Tovább »

Zöldségek hidegen, színesen

Olcsó és mutatós köretek, kiegészítők – akár gasztroajándéknak is! Nem nagyon szeretem a gyümölcsöket, kivéve, ha sütve vagy főzve kell fogyasztani. A zöldségeket viszont imádom. Bármilyen fajtát, egyedül a kelkáposztával nem vagyok jóban, de azt is megeszem, ha muszáj. Az utóbbi időben volt rá példa, hogy én alkottam savanyúságot, esetleg hús mellé kínálható marinált zöldséget…. Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!