A tetovált lány konyhája

Saláta céklával, káposztával, borsóval és rengeteg friss fűszerrel

Lila gyönyörűség tele ízekkel A most következő saláta szintén a nemrég említett, Lengyelországban tartott főzőkurzuson készült először (azóta többször is). Egyszerűen mindent imádtam az ott kóstoltak közül, de nem csak ízük, hanem a színük miatt is.  Ehhez két gépet is kipróbáltam a kölcsönkapottak közül, az egyiket, az aprítót már itt mutattam. Most a SlowJuicert is… Tovább »

Krumplileves gombával és kaporral, lengyel módra

Laktató zöldségleves, akár szűkösebb napokra is Még mindig tart a katolikusok nagyböjtje, de bevallom, tőlem sem áll most távolt egy kis diéta. Olyan ételeket keresek mostanában, amiben nincs túl sok hús, vagy egyáltalán nincs. Ezt a levest szintén anyukám krumplis receptkönyvében találtam, mint a tatár pirogot. Mint a pirognál, most sem vagyok meggyőződve, hogy ennek… Tovább »

Sült édesburgonya csicseriborsóval, szezámos öntettel, salátával

Húsnélküli ebéd vagy vacsora rengeteg zöldséggel, nem csak vegáknak Az édesburgonya és a csicseriborsó tagadhatatlanul a kedvenceim, sok receptem van velük. Most találtam itt egy olyat, amiben még jónéhány zöldség szerepel, viszont semmi húsféle. De ismét, mint a sült kelbimbós-sütőtökös finomságnál, nekem most sem hiányzott, sőt… Nagyon is laktató volt, rengeteg ízzel és állaggal, igazi… Tovább »

Sós rizskoch, a maradékmentő

A főtt rizs és sült hús új élete Lassan szokásommá válik, hogy az “ételt nem dobunk ki” szlogen jegyében hetente legalább egyszer maradékmentő fogást készítsek. Így volt ez múltkor is, a nagy családi banzájnál elméreteztem a rizsadagot, meg egy kevés hús is maradt. És mivel a rizs főzéséhez kevés húslevest is használtam, édes rizskochot szóba… Tovább »

Jalousie, a puccos nevű töltött tészta

Leveles tészta maradék sült hússal vagy amivel szeretnétek Ismét sikerült találnom egy kifejezetten előkelőnek tűnő, francia hangzású (biztos nem az), mutatós ételt. Jalousie (dzsaluszi) a neve, és míg utána nem néztem, azt hittem, valami általam nem ismert klasszikus komoly recepttel. De nem az. Angol nyelvű leírásokat találtam, aminek a közös része az volt, hogy a… Tovább »

Mediterrán tökfőzelék töktócsnival

Tökfőzelék egy kis csavarral és töklepénnyel A tökfőzelék megint az az étel, amit vagy utál valaki, vagy nagyon szeret. Köztes állapot szerintem nincs. Apukám és a párom az a fajta, akibe beletömték az iskolában, egyikükkel sem lehet semmilyen körülmények között megetetni. Én egy darabig szintén nem szerettem, de csak azért, mert apa sem… 🙂 Aztán… Tovább »

Töltött palacsinta lazaccal, salátával – frissítően színes és ízes

A jól variálható finomság sajttal, chilivel, a kedvenced lesz! Már többször leírtam, hogy inkább a sós palacsintákhoz vonzódom, nemrég mutattam egy mustáros-újhagymás hússal töltött változatot. A látogatásokból ítélve nektek is tetszett, ezen felbuzdulva hozok egy másik változatot, amit füstölt lazaccal, tormával, citrommal, szóval minden földi jóval megbolondítottam. Nekem mindkettő ízlett, sőt biztos, hogy folytatni fogom… Tovább »

Isteni tekercs lazaccal és spenóttal

Mennyei kínálnivaló, ha el akarod kápráztatni a vendégeket Nem, nem vallási téma következik 🙂 Nemrég részt vettem egy gasztroblogger találkozón. Ilyenkor az a szokás, hogy mindenki hoz magával egy kis csipegetni valót a repertoárjából. Gondoltam, hogy sok lesz a süti, így én egy kis sushit, meg hawaii tekercset vittem. A többiek mind édes nassolnivalót hoztak,… Tovább »

Az utolsó tökös recept 2014 tavaszán

Édes falatoznivaló, sütőtökkel, mandulával Itt a tavasz, ez elkerülhetetlenül jelzi, hogy már nem nagyon lehet sütőtököt kapni. Én még tudtam egy utolsó darabot szerezni, el is készítettem belőle valamit, amit már régóta terveztem. Egy kedves ismerősöm még télen megosztott az oldalán egy nagyon érdekes receptet, annyira jól hangzott, hogy muszáj volt kipróbálnom! Nem is tudom… Tovább »

Eperborban fürdő kacsa, csípős eperrel

Kacsamell, sütőtök, eper – (nem csak) hölgyek figyelmébe 🙂 Nemrég az Epermester Gasztro oldalon volt egy receptverseny, amin az Epermester Pincészet által forgalmazott isteni finom eperborhoz illő ételeket kellett készíteni. Küldtem egy desszertet is, de az egy régebbi receptem átalakítása volt, a rozé helyett itt eperbort használtam. Nagyon finom lett, ha lehet, még “epresebb” 🙂… Tovább »

Halpaprikás túrós csuszával, egyetlen magyaros étlapról sem hiányozhat

Tejfölös halétel a pörkölt kedvelőinek Ritkán készítek halat. Valami oknál fogva, így felnőttkoromra csak ritkán kívánom meg. Nem a szálkák miatt, csak valahogy így alakul. Viszont a halpaprikás az az étel, ami bármikor jöhet, mellé pedig az elmaradhatatlan kapros-túrós csusza. Szerintem, aki nem nagyon szereti a halat, ezt a kombinációt akkor is próbálja ki, pozitívan… Tovább »

Diétás calzone ínyenceknek

Zárt pizza velővel, paprikával Ezerféle diéta létezik, mindenkinek megvan a kedvence, a bevált módszere. Nekem leginkább a szénhidrátszegény táplálkozás jön be, nemegyszer segített megszabadulni pár kilótól. Persze emellett a rendszeres mozgás sem elhanyagolható, de ez a blog nem erről szól 🙂 Most egy olyan receptet osztanék meg, ami nem minden szempontból diétás, viszont szénhidrátban abszolút… Tovább »

Hortobágyi és Felvidéki – palacsinták sósan

Palacsinta alaprecept és két sós változat Akik rendszeresen olvassák a blogot, azoknak már biztosan feltűnt, hogy nem vagyok édesszájú. Kevés süteményt sütök (a családom legnagyobb bánatára), sőt a tésztákat is inkább sósan szeretem. Mikor palacsintát sütök, egy-két darabot mindig félreteszek és simán sajttal, tejföllel és sonkával megtöltöm, ez lesz az enyém. A következőkben két egyszerű… Tovább »

Kedvenc hideg krémleveseim

Extra frissítő cukkini- és kovászos uborka krémleves, ezeket ki kell próbálni! Az utóbbi idők legfinomabb levesére akadtam. Tudtam, hogy létezik kovászos uborka krémleves, sejtettem, hogy finom lehet, többek között a koviubi (receptem itt) miatt imádom a nyarat. Begyűjtöttem hát pár ötletet, aztán megalkottam a saját verziómat. Nem tudom leírni, mennyire finom lett! A család megérte,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!