A tetovált lány konyhája

Gyors, különleges zöldségkavalkád sült tarjával

Pirított káposzta és sok más finomság egzotikus fűszerezéssel Nemrég egy nagy adag cole slaw-t kért tőlem egy ismerős. Készítés közben kiderült, hogy a káposzta mennyiségét sikerült elnéznem és rajtam maradt egy kisebb fej (hát ez így elég viccesen hangzik…) 🙂 Szóval egy ideig árválkodott a hűtőben, aztán mikor már muszáj volt elfogyasztani, körülnéztem a neten… Tovább »

Csípős káposztasaláta az én változatomban

Savanyúság “kínai” módra Szoktam néha ebédelni kínai étkezdében, több kedvencem is van. Pl. a csípős-savanyú leves, itthon is sokszor készítem (receptje itt).  Aztán az illatos-omlós csirkemell, aminek végre-valahára sikerült egy normális receptjére akadnom, itt azt is megtaláljátok. Emellé én nem rizst, hanem csípős káposztasalátát szoktam enni, szerintem tökéletesen kiegészítik egymást. Ehhez is vadásztam receptet a neten, de azok… Tovább »

Cole slaw, az amerikai káposztasaláta

Abbahagyhatatlan saláta, tökéletes sültekhez, hidegtálhoz vagy csak magában Mikor a hidegtálazást elkezdtem, olyan salátarecepteket kerestem, ami az átlagtól kicsit eltér, mégis mindenki szeretni fogja. Így akadtam erre, amiről kiderült, hogy az amcsik nagyon is régóta ismerik, itthon az egyik gyorsétkezde-hálózatban is lehet kapni, aranyáron. Azóta annyira megszerettem/ük, hogy szinte havonta elkészül, ami, ugye az én… Tovább »

Gyorskaja IV. – Falafel, kedvencem az arab világból

Folytatom a sorozatot! Jöjjön a falafel… A csicseriborsó az egyik nagy kedvencem. Persze nem vagyok hajlandó áztatni, meg órákig főzni, jó nekem a konzerv is. Csak arra kell figyelni, hogy jól átöblítsük felhasználás előtt. A következő gyorsétel az, aminek a fő részét, a csicseriborsó-fasírtot először Egyiptomban kóstoltam. Én ott olyan sokat ettem… már az egész… Tovább »

Káposztás pogácsa, a tökéletes sós vendégváró

Hajtogatott, kacsazsíros pogácsa, amit mindenki szeret Vannak dolgok, amit az ember gyerekkorában kifejezetten utál, ilyen volt nálam a káposztás pogácsa (meg minden más káposztás dolog is, többek között). Aztán a tinédzserkor végére elmegy a kedvünk a lázadástól és megkóstolunk mindent, amire mások azt mondják, hogy finom. Sőt szerintem egy kicsit az ízlelésünk is megváltozik, már,… Tovább »

Három nemzet konyhája egy főételben

Különleges töltött csirkecomb, amit a szomszédok is szeretnének Nemrég egy érdekes kihívás elé kerültem: olyan ételt kellett alkotni, amiben megtalálhatóak a magyar, osztrák és szlovák konyha jellegzetességei is. Nem akarom elhinni, hogy a másik két nemzet ételei olyan szegényesek lennének, mint azt a neten keringő írásokból olvastam, viszont csak ezekből az ismeretekből dolgozhattam. Ráadásul utolsó… Tovább »

Könnyű nyári ebéd – joghurtos csirke és leves

Barack-ribizlileves és sült csirkecomb káposztagombóccal, zöldborsmártással Ebben a nagy hőségben senkinek nem hiányzik nehéz étel. Sem olyan, ami mellett órákat kell tölteni a konyhában. Mégis van, hogy meglátogat minket egy-két régen látott barát, akit szeretnénk elkápráztatni. A most következő teljes ebéd egy része előző nap elkészíthető, a fogyasztás napján csak elő kell venni az előkészített… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!