A tetovált lány konyhája

Főzelék kétféle karfiollal, sok bazsalikommal

Egészséges, lisztmentes, laktató zöldséges étel, húsevőknek sült tarjával Végre a helyi multiban is be tudtam szerezni pagodakarfiolt, nagyon szeretem ezt a zöldséget. A sima karfiol is kedvencem, de a pagodakarfiol gyönyörű fraktáljai a szemet is gyönyörködtetik. Tudom, bőven van hizlaló étel a blogon, de főzelékek terén hajthatatlan vagyok. Ha már ráfogjuk egy ételre, hogy egészséges,… Tovább »

Karfiolsaláta dióval, naranccsal

Egyszerű alapanyagokból nagyszerű, akár ünnepi saláta Nagyon szeretem a majonézes salátákat, van fent több receptem is a blogon. Egyszerűek, laktatóak és ha a majonézt is otthon készíted (pl. így), akkor akár egy fogyókúrába is beilleszthetőek. De ha nem ez a cél, akkor bármilyen sült mellé, vagy ropogós pirítóssal fogyasztva a legjobbak 🙂 Most az egyik… Tovább »

Zöldséges, húsgombócos tészta tejszínnel

Pagodakarfiol, kolbász, ricotta, szélesmetélt – egy serpenyőben Nemrég kis városomban hozzájutottam némi pagodakarfiolhoz, otthon két perc alatt rózsáira szedtem, a felét bevágtam a fagyasztóba későbbi felhasználásra. Vettem sütni való kolbászt (én a paprika nélküli fajtát szeretem), így az ízesítést is megúsztam. A többi művelethez pedig elég volt egy kis lábas meg egy serpenyő, így a… Tovább »

Curry – egyszerűen

Aloo gobi – vagyis karfiolcurry könnyen, gyorsan. Az indiai ételeket nálunk kevesen ismerik, de a népesebb országokban – a rengeteg bevándorló miatt – sokkal nagyobb népszerűségnek örvendenek. Régebben éltem egy darabig Londonban, a család, akiknél dolgoztam, többször rendeltek a közeli indiai étteremből. Mindig háromfélét kértek: egy kicsit, egy közepesen és egy brutálisan csípős curry-t (nem,… Tovább »

Blogkóstolóra – Dubarry szelet

A klasszikus besameles-karfiolos kedvenc Ebben a hónapban én vagyok a blogkóstoló házigazdája. A jelentkező bloggereket sorrendbe állítottuk a fiúkkal, mindenkinek az utána következőtől kell valamit főznie (kiírás és sorrend itt). Az én kérésem most az volt, hogy lehetőség szerint valami sósat készítsenek, de ez természetesen nem kikötés, az édesszájúak nyugodtan sütizhetnek 🙂 Nekem a Timi… Tovább »

Egy csupor étel

Zöldségtobzódás tojással és sajttal Itt a friss zöldborsó, nem tudok ellenállni neki, mikor megpillantom a piacon. Bármilyen macerás a tisztítása, akkor is beszerzek egy kisebb adagot. Otthon a tv előtt kiszemezgetem, aztán jöhet az ötletelés, hogy mit is főzzek vele. A következő ételt egy szomorú esemény előzte meg, egy éve meghalt az egyik nagymamám. Rengeteg… Tovább »

Nyári emlék és egy színes tésztaétel

Karfiol, spenót, gnocchi egy csajos fogásban Többen tudjátok, hogy nyáron volt szerencsém másfél hónapot a egy első osztályú étteremben dolgozni. Rengeteget tanultam, sok ötletet kaptam és persze nagyon sokat dolgoztam. Többen mondták, hogy a főzés szeretete és egy étteremben dolgozni nem ugyanazt jelenti, de én összességében jól éreztem magam 🙂 A most bemutatásra kerülő fogásról… Tovább »

A tökéletes tarja és sült karfiol

Vajpuha sertéshús izgalmas zöldségkörettel Ma a Párom sertéshúst kívánt. Kicsit féltem tőle, többször sikerült ebből is cipőtalpat csinálni 🙂 Tarját vettem, az mégse olyan száraz, gondoltam, ma megsütöm “A” vajpuha sültet. Elhatározás kérdése, MA nagyon jó leszek. Végigolvastam több receptet, 40 perc-egy órát írtak a sütési időre, már ez furcsa volt, pedig nincs légkeveréses sütőm,… Tovább »

Mindmegette vol. 2. – Szűz és karaj

Két fantáziadús étel sertéshússal Az egész versenyzés-dolog nálam egy egyszerű kiírással indult áprilisban. Sokszor olvasgattam a Mindmegette.hu-t ötletek után kutatva, most tavasszal láttam egy receptverseny-kiírást. Már akkor is rosszul aludtam, így az egyik hajnalban kitaláltam egy receptet, amivel legnagyobb meglepetésemre fődíjat nyertem. Ezen felbuzdulva azóta is sokszor megméretem magam, nagyon jól esik, mikor elismernek. Most… Tovább »

Köretek I. – Zöldköret és krumplipüré

Markáns főételek ízletes kísérői Néha már unom a szokásos sült krumpli, párolt rizs, stb. köreteket. Persze, ha a gyerekek is az asztalnál vannak, legalábbis nálunk, ezeket nehéz kikerülni. Viszont a komolyabb, komplikáltabb főételek mellé én már nem elégszem meg a szokásos verziókkal. Az is igaz azonban, hogy ha a főfogás hosszú időn keresztül készül, az… Tovább »

Lángos – megtöltve, újragondolva

Jó is a fokhagymás – de nézzünk most két ínyenc lángost! Egyszer volt, hol nem volt egy receptverseny, amit a Szega Foods rendezett és harmadik helyezett lettem. Előttem végzett a Dizájn menza című blog írója, ő sajnos azóta abbahagyta, pedig a képeit nagyon szerettem. Akkoriban mindannyiunk nagy kedvencét, a lángost vette elő és ötleteket kért,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!