A tetovált lány konyhája

Szaftos sült pulyka langyos zöldséges salátával

Igazi téli fogás pulykacombbal, kelbimbóval, illatos fűszerekkel Nemrég kaptam egy nagyobb adag pulykahúst, a Gallicoop nevű cég támogatott meg vele, hogy ötleteljek.  Azért is örültem neki, mert ez valóban az a szárnyas, amelyik elég kevés figyelmet kap amiatt, hogy sokan nehezen kezelhetőnek tartják. Én már jó pár ételt készítettem különböző “alkatrészeiből” (receptek itt), és bizton… Tovább »

Tejszínben és fehérborban fürdő csirkecomb sok zöldséggel

Egy kis különlegesség akár hétköznapra is Az én családom sem eszik mindig extra dolgokat, sőt, hétköznap igyekszem általában a jól megszokott, mindenki által szeretett fogásokat asztalra tenni. Viszont hétvégén, főleg, ha még gyerekhiányban is vagyunk, rászánok egy kicsit több időt a fantáziálásra és a főzésre.  Így született a most következő étel, eszembe juttatva az Angliában… Tovább »

Paprikás ponty kelbimbóval, szalonnával, fehérborral

Az “egyszerű” ponty ünnepi köntösben Nemrég kedves édesapám meglepett egy szatyornyi hallal. Nagyon örültem neki, ugyanis akkor még volt egy csomó helyem a fagyasztóban és így az aznapi takarítás kihagyására is tökéletes indokom volt. Amivel viszont nem számoltam, hogy némely pikkelyes csak tetszhalott volt és életemben először gyilkossá váltam… Aztán vagy két és fél órán… Tovább »

Sült kelbimbó és sütőtök ropogós kenyérrel, dióval, fűszeresen

Ünnepi köret, ami hús nélkül is megállja a helyét Télen, ha mondhatjuk így, a káposztaféléknek van szezonja. Én személy szerint imádom a kelbimbót, még annak idején Angliában szerettem meg, ahol életemben először kóstoltam simán párolva, zöldköretként. Aztán itthon csak fagyasztva kaptam egy darabig, de szerencsére ma már minden piacon be lehet szerezni frissen. A most… Tovább »

Piros-fehér-zöld – pizzafeltétek

Családom kedvenc pizzái nemzeti színekben Jön a hosszú hétvége, gondolom sokan mennek családot, barátokat látogatni. Ilyenkor mindenki kíváncsi a kedves vendéglátó szakácstudományára, de nem kell feltétlenül órákat tölteni a konyhában. Egy finom forralt bor és néhány ízlésesen elkészített pizza tökéletesen megfelel egy nagyobb társaságnak estére, higgyétek el, ezekkel is el lehet kápráztatni még a legfinnyásabb… Tovább »

Ismét egy angol. Mármint étel.

Ünnepi köret vagy könnyű főétel Persze ezt sem úgy készítettem el, ahogy a nagykönyvben meg van írva. A következő fogás a szalonnás kelbimbó lesz. Aki most szeretné abbahagyni az olvasást, mert nem szereti a kelbimbót, kérem, ne tegye! Nem véletlen lett az az étel az angol karácsonyi lakoma egyik része, kicsik és nagyok egyaránt szívesen… Tovább »

Köretek I. – Zöldköret és krumplipüré

Markáns főételek ízletes kísérői Néha már unom a szokásos sült krumpli, párolt rizs, stb. köreteket. Persze, ha a gyerekek is az asztalnál vannak, legalábbis nálunk, ezeket nehéz kikerülni. Viszont a komolyabb, komplikáltabb főételek mellé én már nem elégszem meg a szokásos verziókkal. Az is igaz azonban, hogy ha a főfogás hosszú időn keresztül készül, az… Tovább »

Három versenyfogás az elsők közül

Pazar ízek, színes receptek – az egyikkel nyertem is! Nemrég zárult le a Femina-n az egyik Receptolimpia. Az itt következő recepteket neveztem, hideg étel kategóriában nyertem is a kacsarilette-tel! Köszönöm a zsűrinek, de főleg azoknak, akik rám szavaztak! ui ’16: az első receptet újrafotóztam, nemsokára a többi is sorra kerül 🙂   Magyaros kacsarilette négymagvas… Tovább »

A sült csirkén túl

Maradék pecsenyeszaft és sült hús felturbózva Nagyobbik kisfiam (meg most már a többieké is) egyik kedvenc eledele a sült csirke. Én meg valahogy mindig többet sütök, mint amennyit megeszünk. Természetesen a pecsenyezsírt is megőrzöm, egy sima pirítóssal is csodákat tud művelni 🙂 A következőkben ahhoz szeretnék ötleteket adni, hogy másnap mit is lehet kezdeni a… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!