A tetovált lány konyhája

Salátából krémleves? Lehetséges és nagyon is finom!

Egyszerű leves ropogós kenyérkockákkal Még két éve készítettem csalánlevest, azóta motoszkál bennem, hogy más levelesből is készítsek. Múltkor kaptam egy nagy halom salátát, miután megmostam, kicentrifugáztam és bezacskóztam (így tovább eláll) egy hétig mindenhez salátát ettünk. Mondjuk jót is tett, egy-két kiló mínusz volt a jutalom. De egy idő után elment tőle a kedvem, akkor… Tovább »

Ír szódás kenyér kelesztés és dagasztás nélkül

40 perc alatt elkészülő, különlegesen finom kenyér Többféle kenyeret is sütöttem mostanában, az egyik különlegesség a most bemutatásra kerülő tradicionális ír kenyér. Nem szórakoznak vele sokat, nem kelesztgetik, nem játszanak napokig a kovásszal. Pont ezért szeretem, csak össze kell keverni fakanállal, kicsit alakítani a formáján és már mehet is sülni. De ne a megszokott, légiesen… Tovább »

Híres szendvics marhahússal, sok sajttal és sült hagymával

A hamburger “kis”testvére Amerikában a patty (petti) melt legalább olyan híres, mint a hamburger. Több helyen is lehet részletes leírást találni az elkészítésről, még Wikipedia oldalt is kapott 🙂 Megalkotni viszont egyszerűbb, mint a nagytestvért. Vajon illatos-puhára pirítjuk a hagymát, majd aranybarnára a húspogácsát. Végül jófajta sajttal és rozskenyérrel összesütjük (nekem is van két szuper… Tovább »

Fügés “bread and butter pudding”, karamellel

Klasszikus angol desszert a szezon kedvencével Az angolok bread and butter pudding-ja (ejtsd: bred end bátör) szinte ugyanaz, mint a mi mákos gubánk. Maradék, szikkadt kenyér az alapja, vajas-cukros tejjel van megsütve. Én most nem vártam meg a kenyér szikkadását, inkább megpirítottam. Persze másfajta kenyérrel és mák nélkül készül, de a száraz kenyér felhasználásában minden… Tovább »

Tökéletes szendvicsalap otthon készítve

Hagyd a boltit, tízóraihoz ez a legjobb! Nemrég megpróbálkoztam itthon a lehetetlennel, olyan kenyeret szerettem volna sütni, amiből a bolti szeletelt kenyér készül. Azt sejtettem, hogy a tökéletes téglatest-alak nem fog menni, de a cél az volt, hogy könnyű, mégis kissé tömör állagot kapjak, hogy ha vékonyan szeretném szeletelni, akkor se essen szét. Azt hiszem,… Tovább »

Grillezett kenyérsaláta töltött csirkemellel

Panzanella grillezett zöldségekkel, mozzarellás csirkemellel Nemrég a grilles verseny alkalmából többféle ételt is készítettem, ezek egy részét, a vaddisznó-burgert, a lepénykenyeres garnélát és a mézes-sajtos sült gyümölcsöket már be is mutattam nektek. Most az olasz kenyérsalátát, a panzanellát szeretném bemutatni, amit tradicionálisan száraz kenyérből, paradicsomból és még esetleg némi zöldségből és sajtból készítenek. Ennél a… Tovább »

Különlegesség grillen, kápráztasd el a vendégeket!

Faszénen sült óriásgarnéla, egzotikus rizzsel, lepénykenyérrel Folytatom a különleges grillételek bemutatását. A most következő lakoma hozzávalóit már egy nagyobb szupermarketben is megkaphatjuk, bár nekem a rákot most volt szerencsém szinte teljesen frissen beszerezni. Ez egy igazi flancolós fogás, az elkészítését igazi profiknak ajánlom, akik meg szeretnék csillogtatni tudásukat 🙂   Chilis-rozés óriásgarnéla grillezett ananászos-mangós rizssalátával… Tovább »

Ínycsiklandó halétel nem csak halrajongóknak

Ropogós kéreg alatt sült ízletes tengeri hal Ennek az ételnek nincs nagy története. Kicsit már untam a sima sült halfilét, ezért egy olyan kérget találtam ki rá, amit azok is szeretni fognak, akik egyébként nem rajonganak a halért. Bejött, azóta többször is készítenem kellett 🙂 Mogyorós morzsa alatt sült tengeri halfilé   Hozzávalók: 70 dkg… Tovább »

Laktató saláta ebédre, 10 perc alatt

Füstölt sajtos, magvas, csirkemájas saláta – ettől nem biztos, hogy fogyni fogsz 🙂 Sokszor dobok össze magamnak délben egy salátát, általában le sem fotózom, mert annyira egyszerűnek tarom. De az alábbi olyan finomra sikerült, hogy muszáj megosztanom veletek 🙂   Füstölt sajtos saláta csirkemájjal, pirított magvakkal   Hozzávalók 4 főre: 50 dkg csirkemáj Fél fej… Tovább »

A tökéletes gyors kenyér

Magos, ropogós héjú, munkaigénytelen kenyér Mindenkinek mást jelent a tökéletes, de nekem ez az. Barna (nem kávéval színezett), kívül ropogós, belül puha és persze tele magvakkal.. A helyi multiban meg pékségben csillagászati árakon lehet az ilyesmihez hozzájutni, és akkor arról ne is beszéljünk, hogy mennyi térfogatnövelő meg adalékanyag van benne. A következő verzió alapja nem az… Tovább »

Diós kenyér és egy luxus szendvics

Ínyenc reggeli libamájjal, morbier sajttal Gyakran kísérletezek a kenyértésztával. Én nem ragaszkodom se a kovászhoz, se az öregtésztához, ami a hagyományos fehér kenyerek alap ízét és állagát adja. Jobban szeretem, ami viszonylag gyorsan elkészül és éppen az akkori hangulatomhoz igazodik. Ősszel elég sok diót kaptam, amit a kedves párom szépen meg is tört nekem. Volt… Tovább »

Croque monsieur és croque madame – hozzá egy hagyományos rozscipó

Nagy francia klasszikusok és egy békebeli rozskenyér Az utóbbi időben én sütöm itthon a kenyeret. A bolti egyre drágább, ráadásul szerintem annyi adalékanyagot tartalmaznak, amennyire senkinek sincs szüksége. Vannak nagyon jó blogok, ahonnan veszem az ötleteket, de van néhány kikötésem. Nem szoktam órákig (még 10 percig se) gyúrni, és egyáltalán, ne legyen tiszta liszt a… Tovább »

Ráérős reggeli finomságok – 3 recept!

Töltött camembert, tojáskrém és lenmagos cipó 🙂 Vasárnap van, ilyenkor az ember megengedhet magának egy kis luxust reggelire is. Itt most két szépséges, friss, ropogós pirítóssal fogyasztandó étket hoztam, és hogy kenyér nélkül se maradjunk, mutatok egy egészen egyszerű, magos-csírás cipót is hozzá, amiből a pirítós készülhet. Házi sajtkrémmel töltött camembert    Hozzávalók: 1 nagyobb… Tovább »

Díjátadó – partyfalatokkal

Lekvárok, orda, olajok, mangalica… és nyertem!!! Múltkor sikerült megnyernem a CSIKOS kihívás első hetét, így tegnap részt vettem a díjátadón a CSIKOS napok keretein belül. Néhány élelmiszermárka is képviseltette magát kóstolókkal, többek között a Soma Sajt és a Donum Terrae. A Soma termékekkel több helyen találkozhatunk, legtöbben talán az orda sajtokról ismerik, itt más termékeiket… Tovább »

Torta (nem csak) férfiaknak

Szülinapi torta mindenkinek jár – még akkor is, ha nem édesszájú, készítsünk szendvicstortát! Nemrég rámjött a kenyérsüthetnék, jó pár napig itthon készítettem a szendvicsnekvalót. Az egyik legjobban sikerült alkotásom a vöröshagymás, sajtos kenyér, aminek az ötletét Boldog Kuktánál találtam itt. Csak kicsit változtattam rajta, és elkészítettem. Szokásos fogyókúrámat pillanatra félretéve megkóstoltam, aztán több nem is… Tovább »

(Nem)mindennapi kenyereim

Az első próbálkozások Azok csoportjába tartozom, aki nem nagyon szokott kenyeret fogyasztani. Nem az íze miatt, hanem mert rengeteg benne a szénhidrát. Imádok enni, de ha lehet, nem kenyérrel akarok jól lakni. Néha azonban nagyon megkívánom, az utóbbi időben két receptet is kipróbáltam, amit szívesen ajánlok mindenkinek. Az első életem első olyan kenyere, amit saját… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!