A tetovált lány konyhája

Kívül-belül sajtos kifli

Ropogós, rozsos csavart kifli szezámmaggal Nemrég tettem már közzé egy csavart kifli receptet, azt nem kellett keleszteni, csak gyorsan meggyúrni, kinyújtani, tekerni és mehetett is a sütőbe. Ez a mostani egy kicsit fantáziadúsabb, több összetevő van benne és kicsit tovább tart az elkészítése, de megéri.   Kívül-belül sajtos csavart kifli Hozzávalók: 15 dkg tk. rozsliszt… Tovább »

A tökéletes sajtos stangli

A sokak által szeretett péksüti, egyszerűen Nálunk a legnagyobb bók az, hogy “Anya, ez olyan finom, mint a bolti”. Modern kori gyerekek. Bár emlékszem, mikor a gimiből kiszabadulva Angliába költöztem egy időre, a fogadó családnál kétpofára nyomtam be a nálunk akkor még borsos áron kapható szeletelt toastkenyeret. Ők meg csak néztek, hogy pedig direkt miattam… Tovább »

Hot dog amerikai módra, az én konyhámban

Kifli és majdnem minden belevaló házilag készítve Nagyobbik fiam hot dog-rajongó, csak ő a legegyszerűbben, ketchup-pel és majonézzel (!) szereti. Fura ez nekem, én gyerekkoromban is szerettem a mustárt, nekünk az iskolában is azzal adták tízórai gyanánt. Ők már ketchup-pel kapják. Itthon mindig van betárazva egy bolti zacskó hot dog-kifli a mélyhűtőben, mellette jóféle virsli… Tovább »

Máglyarakás, ahogy mi szeretjük

Régi kedvenc almával, dióval Bár most nem vagyok édesszájú, gyerekkoromban ez másképp volt. A legnagyobb kedvencem a máglyarakás volt, anyukám elég sokszor készítette. Aztán felnőttkoromban szépen feledésbe merült, egészen a szakácstanfolyamig, ahol ez szintén vizsgatétel volt. Kiderült, hogy a gyerekkori emlékeim nagyon is élénkek. Bár a hivatalos verzió kalácsból készül, a többi összetevő és az… Tovább »

Lenmagpelyhes stangli egyszerűen, kifli helyett

 Magos szendvicsalap ropogós csücsökkel 🙂 Mindig variálok a kenyértésztával. Az alaphoz már kikísérleteztem az arányokat, lassan álmomban is meg tudom dagasztani a napi szokásost. De ha van egy kis időm, vagy örömet akarok szerezni a családnak, variálok a formával, puhasággal esetleg magokkal. Ez a lenmagos stangli is így született. A ropogós csücske lett a legkívánatosabb,… Tovább »

A kifli

Fürdetett vajaskifli, az örök kedvenc Siófokon, kis városomban rajtam kívül két másik gasztroblogger is tevékenykedik (már akiről tudok). Tavaly egy kis verseny keretén belül találkoztam velük, egyikük Ottília, a Répatorta blog írója, a másik pedig Leányvári Krisztina, a Vacsi nálam? c. blog szerkesztője. Mindkettejüket sokra értékelem, annyira jó ötleteik vannak, sokat olvasgatom az írásaikat. Kriszta… Tovább »

Olcsó májnak sem híg a leve

Pecsenyelibamáj szokatlan körettel Sokan tudják rólam, hogy egyik kedvenc alapanyagom a libamáj. Mivel csak ritkán engedhetem meg magamnak, az év nagy részében “beérem” csirke-, vagy kacsamájjal. Még Márton nap után leptek meg az egyik hentesnél, pecsenye-libamájat árultak. Ugyanaz volt majdnem az ára, mint a csirkemájnak, de a mérete nagyobb volt, színe világosabb. A hízott liba… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!