A tetovált lány konyhája

Krémes borsóleves mentával

Kánikulában jéghidegen, hűvösben melegen 🙂 A krémlevesekben az a jó, hogy (legalábbis a mi családunkban) mindenki szereti és így bármennyi és bármilyen zöldséget meg tudok etetni velük. A borsólevest egyébként mindenki szereti, de ha véletlenül új ízeket próbálok belecsempészni, az már nem oké. Ezért nemrég azt is leturmixoltam, tettem bele a kertemet lassan ellepő mentából és… Tovább »

Zöldséges-kolbászos tornyok a nyár jegyében

Gyors nyári rakottas egy kis magyaros beütéssel A jó idő eljöttével mindig kedvet kapok a könnyű, mediterrán ételekhez. Mondjuk az év többi napján is szeretem, de az alapanyagok ilyenkor igazán ízletesek. Nemrég egy kis muszakát ettem volna, de nem volt kedvem kétféle szószt főzni, meg abból nem is igazán lehet kis adagot készíteni, mi meg csak… Tovább »

Szaftos sült pulyka langyos zöldséges salátával

Igazi téli fogás pulykacombbal, kelbimbóval, illatos fűszerekkel Nemrég kaptam egy nagyobb adag pulykahúst, a Gallicoop nevű cég támogatott meg vele, hogy ötleteljek.  Azért is örültem neki, mert ez valóban az a szárnyas, amelyik elég kevés figyelmet kap amiatt, hogy sokan nehezen kezelhetőnek tartják. Én már jó pár ételt készítettem különböző “alkatrészeiből” (receptek itt), és bizton… Tovább »

Kolbászos tepsis krumpli pikáns szafttal

Csak pár perc munka – igazi comfort food magyarosan Nem szoktam magamat fényezni, de ez a kaja valami istenire sikerült. A története röviden annyi, hogy nem volt túl sok minden otthon, meg kedvem sem volt főzni. Gondoltam, készítek egy kicsit felturbózott tepsis krumplit, nem kell minden nap a különlegesség. De az eredményen rendesen meglepődtem: valami… Tovább »

Paella magyar módra

Rizs zöldségekkel, csirkével, kolbásszal, kis spanyol beütéssel Én is szeretek gasztroblogokat nézegetni, igaz, csak pár kedvencem van, azok nagy része pedig külföldi.  De a StreetKitchen azon kevesek közé tartozik, amit időnként meglátogatok. Sokáig Fördős Zé nevével volt fémjelezve, egy ideje viszont Havas Dóra is beszállt fantasztikusan kreatív receptjeivel (aki véletlenül nem ismerné, ő írta a Lila… Tovább »

Óriásnudli magyarosan szalonnával, paradicsomszósszal

Különlegesség a paprikás krumpli alapanyagaiból Újabban nincs szerencsém a versenyekkel. Bár esélyem sincs, mert a legtöbb verseny szavazós, tehát nem zsűri dönt és, ugye, ilyenkor az számít, hogy kinek van több ismerőse… De mindegy, élvezem az ötletelést. Nemrég Fördős Zé az egyik multival együtt olyan versenyt hirdetett, hogy bizonyos alapanyagokból kellett valami magyarosat főzni. Azt… Tovább »

Kolbászos-tökmagos vendégváró 45 perc alatt

Váratlanul betoppanó vendégeknek, 10 perc munka és mehet sülni Még nagyon régen kerestem valami gyorsan elkészülő nassolnivaló-receptet, mert kivételesen nem volt otthon leveles tészta. Akkor akadtam egy alapreceptre, bocs az írótól, mert már nem tudom, hol. Viszont nem is ragaszkodtam a leíráshoz, felturbóztam pár dologgal, kiderült, hogy nagyon jól tettem. Azóta már többször elkészült 🙂… Tovább »

Zöldséges, húsgombócos tészta tejszínnel

Pagodakarfiol, kolbász, ricotta, szélesmetélt – egy serpenyőben Nemrég kis városomban hozzájutottam némi pagodakarfiolhoz, otthon két perc alatt rózsáira szedtem, a felét bevágtam a fagyasztóba későbbi felhasználásra. Vettem sütni való kolbászt (én a paprika nélküli fajtát szeretem), így az ízesítést is megúsztam. A többi művelethez pedig elég volt egy kis lábas meg egy serpenyő, így a… Tovább »

Torta (nem csak) fradistáknak :)

Szülinapi szendvicstorta apukámnak, sajttal, kolbásszal, paprikával Immár második éve, hogy édesapám születésnapjára megpróbálok kirukkolni valami érdekességgel. Tavaly egy magyaros szendvicstortát készítettem kőrözöttel, töpörtyűvel, erős paprikával, stb. Szóval minden volt benne, ami a férfiszívnek kedves. Idén egy kicsivel többet gondolkodtam, hogy hogy tegyem személyesebbé, így esett a választásom a kedvenc focicsapatának színeire. Persze a szülinap már… Tovább »

Gyors magyaros

Gyorsan, egyszerűen elkészíthető magyaros étel a pásztortarhonya. Nekem a nyári időszakban – főleg, ha nagyon meleg van – nem nagyon van kedvem főzni, bármilyen furcsa is. Sokat dolgozok, de a család nem maradhat ebéd nélkül. A kertem ontja a paradicsomot, ezért sokszor főzök olyat, amibe el tudom használni, rengeteg lecsó és többféle paradicsomsaláta készül, de… Tovább »

Ideális tízórai sonkával, kolbásszal

Gyerekek, felnőttek kedvence sajttal sütve Több szülőtársammal egyetemben sokszor gondban vagyok, hogy mi kerüljön a tízórais dobozba. Édességet nem tehetek mindennap, boltban meg ugye elvből nem veszek péksüteményt. Nemrég nézelődtem Limara oldalán, és egy nagyon jó kis dolgot találtam. Ehhez hasonlót a Sparban szoktam látni, de az pizzás ízesítésű. És nem bírok neki ellenállni (persze,… Tovább »

Zöldséges, kolbászos tarhonyaleves

Melengető leves olcsón Van az úgy, hogy egy darabka kolbásznál meg pár zöldségnél nincs több otthon, de valami tartalmas levesre vágyunk. Én a múltkorában így jártam, éppen elég hideg volt kinn, valami nagyon melengetőt, fűszereset szerettem volna. Zolika is otthon volt, szóval nagyon különlegeset nem alkothattam, mert még nem eszi meg 🙂 Így esett a… Tovább »

Töltött csirkecomb ünnepi alkalomra

Kolbász, gersli, csirkecomb – egyszerű alapanyagok, fenséges főétel Nemrég találtam ezt a receptet a talonban. Valamelyik versenyre készítettem (gondolom, nem nyertem semmit, különben megmaradt volna a gondolataimban 🙂 ), de arra emlékszem, hogy nagyon finom volt. Azt hiszem, összekapcsoltam a kellemeset a hasznossal és valamelyik családi ünnepre készítettem. Főleg a gerslit imádom. Aki még nem… Tovább »

Paella minden földi jóval

Spanyol rizsétel tenger gyümölcsivel, kolbásszal, paradicsommal Próbáltam valami frappáns címet találni a bejegyzésnek, de rájöttem, az étel neve magáért beszél. Ez volt az egyik tételem a szakácstanfolyamon, több mással együtt ezt is elkészítettem itthon és nagyon megkedveltem. Ezelőtt még sosem ettem paellát (kiejtve: páeljá), de a rizottóimádatom miatt gondoltam, hogy tetszeni fog. Ennek a rizsételnek… Tovább »

Ha nyár, akkor lecsó!

Cukkinis, kolbászos lecsó, éljen a nyár! Igen, eljött az idő, mikor a paradicsomnak paradicsomíze van, sőt, az árától sem leszünk rosszul. Nálam ilyenkor egyértelmű, hogy lecsót kell főzni, méghozzá tojásosat. Sokak megrökönyödésére én még tejfölt is teszek rá, de csak a sajátomra, a családot nem sokkolom 🙂 A mostani lecsófőzést összekötöttem egy kis hűtőkiürítéssel, találtam… Tovább »

Torta (nem csak) férfiaknak

Szülinapi torta mindenkinek jár – még akkor is, ha nem édesszájú, készítsünk szendvicstortát! Nemrég rámjött a kenyérsüthetnék, jó pár napig itthon készítettem a szendvicsnekvalót. Az egyik legjobban sikerült alkotásom a vöröshagymás, sajtos kenyér, aminek az ötletét Boldog Kuktánál találtam itt. Csak kicsit változtattam rajta, és elkészítettem. Szokásos fogyókúrámat pillanatra félretéve megkóstoltam, aztán több nem is… Tovább »

Tésztás különlegességek Stahl Juditnak

A tarhonya és a rövidmetélt erre is jó 🙂 Nem, soha nem adom fel!!!   😀 Ismét neveztem Juditnál!Most éppen a Soós tésztákat felhasználva kellett valami újat, különlegeset alkotni. Szokás szerint az utolsó pillanatban vettem észre a kiírást, fél napom volt az agyalásra, de szokás szerint nem tudtam egynél megállni. Azt azért elmondhatom, hogy a tarhonyarizottónál… Tovább »

Apró kolbászkák rózsaszín salátával

Tökéletes vendégváró, előétel, főétel salátával Az édeskömény és én tavaly kezdtünk barátkozni. Az első találkozásunk rosszul sikerült, nagyon nem jött be az ánizsos íze. Aztán Gabojszánál találtam egy receptet, amiben az édesköményen kívül minden hozzávaló a kedvenceim közé tartozott. Gondoltam, így talán ez is bele fog tartozni az ízvilágomba. Elkészítettem és nagyon ízlett! Ezután én… Tovább »

Enrique után szabadon

Enrique Sanchez andalúz szakács ötleteiből Az a spanyol főzőkurzus! Azt hiszem, minden résztvevő nevében mondhatom, páratlan élmény volt. Három fogás volt, amivel nem igazán tudtam betelni. Mindhárom előételnek készült, de én azt gondolom, ezek AZOK az ételek, amivel az ember egy jól sikerült nap után megjutalmazza magát. Vagy egy rosszul sikerült után velük vigasztalódik. A… Tovább »

Gazdagon

Több összetevős raguk hússal, zöldségekkel Be kell valljam, kedvelem a hirtelen jött ötleteket. Mikor semmit nem tervezek, csak benézek a hűtőbe-mélyhűtőbe, és az ott lévő dolgokból szó szerint “összedobok” valamit. A következő két fogás is ilyen. Tudom, nem mindenkinek van tele otthon az éléskamra, de az én esetemben találó a “felhalmozó” jelző. Ez azzal jár,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!