A tetovált lány konyhája

Obatzter, a bajor camembert sajtos körözött

A sörfesztivál sztárja az én változatomban Már régóta szerettem volna kipróbálni ezt a camembert sajtos körözöttet. A miénk is nagyon finom (itt az én receptem), de nálam a camembert minden formában elsőbbséget élvez 🙂 Ezt a kencét tipikusan a bajor perechez szokták kínálni és a receptet illetően ahány ház, annyi szokás. Én is sütöttem hozzá… Tovább »

Borsos tokány, ahogy a nagykönyvben meg van írva

 Nem borsós! Így készül a pörkölt rokona Rengeteg szakácskönyvem van, néha beülök közéjük, képes lennék órákig lapozgatni őket… 🙂 A konyhában viszont csak három darab van állandóan a kezem ügyében: az első a “Horváth Ilona”, amiből az alapokat tanultam (meg anyukám is). A második egy kapcsos könyv az innen-onnan összegyűjtögetett és sűrűn készített receptekkel.  A… Tovább »

Amikor én vagyok finnyás

Frankfurti leves, nálunk virslis leves 🙂 Hát én sem szerethetek mindent. Általában a kelkáposztás ételek ilyenek, persze van kivétel. A világból ki lehet kergetni a rakott kellel meg a kelkáposzta-főzelékkel, nem is értem, mit lehet rajta szeretni… Persze a gyerekek kedvéért bármit elkészítek. Időnként ugyan nem értem extrafinnyás nagyfiamat, aki a különlegesebb ételeimet nem eszi… Tovább »

Frankfurti – nem leves, saláta!

Káposztás, virslis saláta paprikás öntettel A frankfurti levessel (mint oly sok minden mással) hadilábon álltam gyerekkoromban. Utáltam a káposzta ízét, meg az állagát… Nem is jutott eszembe pár évvel ezelőttig, hogy készítsek. Akkor ugyanis a Zolika mondta, hogy az volt az ebéd és milyen finom volt. Az utóbbi időben elég sok salátát eszek, valahol megláttam… Tovább »

Skót tojás – Lorraine után szabadon

Rántott tojás húsbundában – mutatós vendégváró Kedvencem csatornám a TvPaprika – gondolom ez nem volt kétséges. Szinte minden műsorát szeretem, sokat tanulok belőlük. Az egyik legrokonszenvesebb szakács Lorraine Pascale, a volt modell. Számomra ugyan nem teljesen érthető, hogy aki ilyen finom és egyáltalán nem diétás ételeket készít és eszik, miképp maradhat ilyen vékony, de túllépek… Tovább »

Sült hal rozéval – nyerő párosítás

Rántott hal is lehet ünnepi étel, nézd a körítést! Volt egyszer egy rozéboros verseny. Annyi lehetőség rejlik a rozéban, hogy egy halas receptet még muszáj volt elkészítenem, adta magát. Szép süllőfilét kaptam és mivel a hal mellé nagyon jól megy rizs és a gomba, ebből indultam ki. De a gombás rizs túl egyszerű lett volna,… Tovább »

Boldog Karácsonyt! – Az első a blogon

Avagy az első Karácsony a Blogon Töltött-sült ponty fehér babbal és vöröslencsével Nem is én lettem volna, ha Szenteste nem újítok valamit. Viszont nem szerettem volna nagyon elrugaszkodni a szokásoktól, tehát mindenképpen halat, pontosabban pontyot terveztem. Köretnek azonban valami különlegesre vágytam, pont kezembe akadt egy receptújság, abból merítettem ötletet (szándékosan nem írom le az újság… Tovább »

Curry és lilahagyma

Imádnivaló páros két könnyen elkészíthető ételben A következő két receptnek a fent nevezett hozzávalók az alapjai. Nagy történetet nem tudok hozzáfűzni, egyszer megkóstoltam a szinte édes sült lilahagyma és curry keverékét, nagyon megszerettem. Harmadik párjuk talán a kókusztej lehetne, de ezt most kihagytam (persze, ha van, használjuk bátran!). Ha tehát némi indiai hangulatot szeretnénk teremteni… Tovább »

Piszke (vagy egres?)

Dédnagymamám piszkeszósza és egy saját találmány Mikor kislány voltam, az udvarunkban volt néhány piszkebokor. Számos elnevezése van ennek a növénynek, egres, köszméte, stb., de én az anyukám által piszkének ismerem (ceglédi lány). Múltkor kaptam is a piacon egy doboz hibátlan gyümölcsöt, nosztalgikus érzés fogott el. Emlékszem, annak idején még az oviban kaptunk husit piszkeszósszal, imádtam…. Tovább »

Diabetikusan is finomat

Egy ebéd, amit a cukorbetegek is fogyaszthatnak – de mindenkinek ízlik! Az apai nagymamám meglátogatott a hétvégén. Nem látom túl sűrűn, talán évente egyszer. Ő cukorbeteg, inzulint is kell használnia, viszont nagyon szeret enni. Még nem ismert a főzőcskézős oldalamról, gondoltam kirukkolok valami olyannal, amit (persze azért mértékkel) problémamentesen fogyaszthat, és ízlik is neki. Sokat… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!