A tetovált lány konyhája

Jéghideg fűszeres eperragu, grillhúsok különleges kísérője

A legjobb édes-csípős grillköret Tombol az eper- és grillszezon. Mindenfelé eperárusok vannak, de komolyan, lassan lépni sem lehet tőlük. Viszont ennek van egy jó oldala is, mert legalább ki tudjuk választani a legjobb ár-érték arányú terméket.  Mikor legutóbb grillezésre adtuk a fejünket, kivételesen nem csak “sima” grillzöldséget szerettem volna sütni, hanem valami újdonságot is. Így… Tovább »

Mangósaláta pikánsan, függőséget okoz :)

Egzotikus, enyhén csípős saláta, aki nem ismeri, így megszereti a mangót Nemrég megint meglátogattak a tesómék és anyukám, most több dolgot készítettem, ki akartam tenni magamért. Kezdésnek egy tortellinilevest főztem. Már van egy hasonló a blogon itt, de ez most igazán olaszos volt, hasonló a minestroné-hez, a receptje is érkezik nemsokára. Készült még bacon-be göngyölt csirkemáj,… Tovább »

Pikáns tortillaleves, ahogy szeretnéd

Forró pikáns húsleves tex-mex módra Lucinda Scala Quinn az egyik kedvencem a főzős csatornán, itt már el is készítettem az egyik receptjét. Nemrég az egyik műsorában húslevest főzött, mint a megfázás legnagyobb ellenszerét. Ő napi négy csészével javasol belőle, fájós torokra és étvágytalanságra biztos hatásos is 🙂 Aztán bemutatta az ő tortillaleves-változatát: mindenki ízlés szerint pakol… Tovább »

Zöldséges, sajtos, tofus saláta csípős szósszal

Egészséges, különleges, még télen is jól esik 🙂 Bár lassan egy hónapja volt a karácsonyi nagy húsdömping, még mindig sűrűn rámtör az érzés, hogy nem kell hús. Sőt, ha lehet, semmi nehéz étel. Viszont a hideg miatt a csípős ételeket nagyon is kívánom, jól átmelegítenek. Ezeknek jegyében készült nemrégiben ez a saláta. Akik eddig idegenkedtek… Tovább »

Sült édesburgonya csicseriborsóval, szezámos öntettel, salátával

Húsnélküli ebéd vagy vacsora rengeteg zöldséggel, nem csak vegáknak Az édesburgonya és a csicseriborsó tagadhatatlanul a kedvenceim, sok receptem van velük. Most találtam itt egy olyat, amiben még jónéhány zöldség szerepel, viszont semmi húsféle. De ismét, mint a sült kelbimbós-sütőtökös finomságnál, nekem most sem hiányzott, sőt… Nagyon is laktató volt, rengeteg ízzel és állaggal, igazi… Tovább »

Egyszerűsített csirke tikka masala

Az indiai klasszikus gyorsan, paradicsom nélkül Szakácséletem első pár hónapját egy ázsiai-fúziós étteremben töltöttem. Ott úgy készítettük az ételeket, hogy a magyar konyhában ismert anyagokat és technikákat ötvöztük a bali-, indonéz meg mindenféle ázsiai országéval. Mivel az ott felszolgált ételeknek nem csak finomnak, de mutatósnak is kellett lenniük,  a hagyományos elkészítésmód ugye nem jöhetett szóba… Tovább »

Sárgarépa-krémleves fűszeresen

 Gyors krémleves, akár hidegen is!  A nyári szünetben szinte állandósul a dilemma, hogy mit is főzzek holnap. A főételt még csak kitalálom, de a levessel folyton bajban vagyok. A gyerekeknek a legjobb választás szerintem a krémleves, kis kivétellel abból bármilyet eltüntetnek. Ennek a kicsit megbolondított sárgarépa-krémlevesnek pedig már a színe is hívogató 🙂 Korianderes répakrémleves… Tovább »

Zöldbabfőzelék különlegesen, liszt nélkül

 Egészséges főzelék sült paradicsommal, korianderrel A főzelékekkel általában nincs problémám. Csak azzal, mikor ezt a legtöbbször agyonlisztezett, agyonfőzött zöldségételt egészségesnek tüntetik fel. Sokan még mindig nem veszik tudomásul, hogy ami finomliszttel van behabarva, vagy urambocsá’ be van rántva, az sok minden, csak nem diétás. Sőt, mivel a zöldségeket is általában jó puhára főzik, a vitamintartalmából sem… Tovább »

Joghurtos padlizsánsaláta, hűsítően pikáns

 Sült padlizsán frissítő mentás joghurttal Gyerekkoromban egy darabig kifejezetten utáltam a padlizsánt. Anyukám ugyanis a fejébe vette, hogy megszeretteti velünk, ezért rögtön kétféle ételt is szó szerint belénktömött az öcsémmel. Na, ő még felnőttként sem eszi meg, ha jól tudom, én viszont egy pár éve megbarátkoztam vele. Mikor elkezdtem sűrűbben forgatni a fakanalat, szívesen néztem… Tovább »

Fűszeres falatok, akár maradékokból is

Különleges samosa pikánsan, édesburgonyával Újabban sokat nézelődök amerikai és angol főzős oldalakon, tök jó ötleteket lehet találni. Kedvenceim a “40 partyétel” típusú gyűjtemények, valamiért vonzza az ember szemét a sok színes kép. A sokadik sorozat után viszont észrevehető, hogy fűszerezésben kicsit beszűkültek, nem nagyon mernek merészen társítani, de jó látni, hogy már nem akkora divat… Tovább »

Gyorskaja IV. – Falafel, kedvencem az arab világból

Folytatom a sorozatot! Jöjjön a falafel… A csicseriborsó az egyik nagy kedvencem. Persze nem vagyok hajlandó áztatni, meg órákig főzni, jó nekem a konzerv is. Csak arra kell figyelni, hogy jól átöblítsük felhasználás előtt. A következő gyorsétel az, aminek a fő részét, a csicseriborsó-fasírtot először Egyiptomban kóstoltam. Én ott olyan sokat ettem… már az egész… Tovább »

Curry – egyszerűen

Aloo gobi – vagyis karfiolcurry könnyen, gyorsan. Az indiai ételeket nálunk kevesen ismerik, de a népesebb országokban – a rengeteg bevándorló miatt – sokkal nagyobb népszerűségnek örvendenek. Régebben éltem egy darabig Londonban, a család, akiknél dolgoztam, többször rendeltek a közeli indiai étteremből. Mindig háromfélét kértek: egy kicsit, egy közepesen és egy brutálisan csípős curry-t (nem,… Tovább »

Egy vega ebéd

Bundás padlizsán és burgonyafánk koktél-mártogatóssal Nem mindig kívánom a húst. Most pont egy ilyen időszakomat élem. Persze nem fog örökké tartani, de volt már rá példa, hogy majdnem egy évig egyáltalán nem vettem magamhoz. Persze a belsőségek más kategóriába tartoznak, azok jöhetnek 🙂 Viszont zöldségek terén elég kicsi a választék ilyenkor télen, így maradtam a… Tovább »

Vasárnapi grillebéd karajjal, csirkecombbal

Két ötlet grillpáchoz és a kedvenc fűszervajam Pár hete hétvégén eszembe ötlött, hogy idén még nem is grilleztünk. Ez úgy ugrott be, hogy láttam egy receptpályázatot, amire grillpác-ötleteket kell beküldeni – el is kapott a harci szellem. Szerencsére a család sem ellenkezett, ezért kétféle husit kétféleképpen bepácoltam, a zöldségeket bekentem olívaolajjal (a krumplit 5 percre… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!