A tetovált lány konyhája

Sárga krémleves répával, sütőtökkel

Bársonyos leves, akár bögréből is kortyolható 🙂 Nemrég hatalmas adag hidegtálat kellett készítenem. Ilyenkor időnként előfordul, hogy valamelyik alapanyagból túl sokat veszek, most is ez történt, sárgarépából maradt legalább 2 kg. Mivel sütőtök meg egyébként is volt itthon, gondoltam a két sárgából készítek egy finom krémlevest. Nem vagyok a gyerekek becsapásának híve, de a sütőtöktől… Tovább »

Szeresük a belsőségeket! – plusz egy almás-krumplis köret

 Sertésvese gazdagon, imádnivaló körettel Vannak saját ötleteim is (szerencsére elég sok), de inspirálólag hat rám, mikor egy elismert szakács valami érdekességet mutat. Múltkor a TvPaprikán Valentine Warner bárány- vagy birkaveséből készített reggelire egy ragut, amit ők pirítós kenyérrel ettek. Nagyon szeretem a belsőségeket, ki kellett próbálnom, persze azért nem reggelire, ennyire nem vagyok elvetemült. Bárányvesét… Tovább »

A falafel nem csak pitában finom, itt egy laktató saláta

Saláta gazdagon extra finom öntettel Először Egyiptomban ettem falafelt, vagyis csicseriborsó-fasírtot. Nagyon ízlett (mondjuk ott nekem minden), itthon is el akartam készíteni. A gyros büfék ugyan itthon is kínálják, de szégyenszemre valami mirelit vacakot kaptam, ott ahol arab a tulaj…. Ízetlen volt, még azt sem tudta az emberke megmondani, hogy eredetileg ami a fűszerezése. Azért… Tovább »

Skót tojás – Lorraine után szabadon

Rántott tojás húsbundában – mutatós vendégváró Kedvencem csatornám a TvPaprika – gondolom ez nem volt kétséges. Szinte minden műsorát szeretem, sokat tanulok belőlük. Az egyik legrokonszenvesebb szakács Lorraine Pascale, a volt modell. Számomra ugyan nem teljesen érthető, hogy aki ilyen finom és egyáltalán nem diétás ételeket készít és eszik, miképp maradhat ilyen vékony, de túllépek… Tovább »

Vkf. 53. forduló – Régi receptek nyomán

Nagymamám almás csirkéje felturbózva Ez alkalommal Babette-nél a staféta, így neki kellett kitalálnia a témát, ami elindítja a fantáziánkat – természetesen a főzés terén. Ő egy nekem nagyon kedves témát adott meg: Régi receptek nyomán címmel. Egy kis nosztalgiázás után valamelyik régi családi receptet kellett elővenni, újragondolni. Rengeteget gondolkodtam, talán még soha ennyit, egy recepten…. Tovább »

Alpro verseny

Yofu-s csirkecombok és az újságírók díja Mint sokan tudjátok, nemrég az ALPRO receptversenyt hirdetett, ahol sok kedves ismerős és ismeretlen szavazatával bekerültem az első ötbe. Itt már egy négytagú zsűri döntött a győztesről kóstolás alapján, aki sajnos nem én lettem. Viszont egy szinte ezzel egyenértékű díjat kaptam: a jelen lévő újságírók egyöntetűen az én receptem… Tovább »

Piszke (vagy egres?)

Dédnagymamám piszkeszósza és egy saját találmány Mikor kislány voltam, az udvarunkban volt néhány piszkebokor. Számos elnevezése van ennek a növénynek, egres, köszméte, stb., de én az anyukám által piszkének ismerem (ceglédi lány). Múltkor kaptam is a piacon egy doboz hibátlan gyümölcsöt, nosztalgikus érzés fogott el. Emlékszem, annak idején még az oviban kaptunk husit piszkeszósszal, imádtam…. Tovább »

Sajtőrület II. – Sajtok és ízek

Soksajtos szószok, paradicsomsaláta és pármai sonkás húsgombóccal Mivel a Szega Foods meghosszabbította receptversenyét, szereztek nekem egy félig álmatlan éjszakát. Még maradt a múltkori sajtokból, sőt, vettem néhány más fajtát is. A fűszerek közül választottam néhány igazán különlegeset, találtam otthon néhány citromot, és már meg is indultak a gondolataim. Sajnos ez hajnal négykor kezdődött. Reggel nyolcra… Tovább »

Édeskrumpli és márványsajt – a legjobb páros

Kedvenc ízkombinációm egy különleges receptben Nemrég láttam egy receptet a TvPaprikán. Hegyi Barbara sütött Bede Róberttel édesburgonyát, hagymakarikával és kékpenészes sajttal fogyasztották. A minap sikerült édesburgonyához jutnom, rögtön beugrott a recept. Egy kicsit újragondoltam, és a hűtőben velem szemező mangalicahusi kíséretében megfőztem a mai ebédet. Evés közben kiderült, hogy a márványsajt és az édesburgonya kombinációja annyira,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!