A tetovált lány konyhája

Paradicsomsaláta-variációk II.

Retekcsírás, zöldfűszeres saláta édes paradicsommal Tavaly májusban már mutattam egy, a szokásostól kicsit eltérő paradicsomsalátát. Akkor úgy gondoltam, hogy sorozatot indítok és több érdekes változatot is bemutatok, de simán elfelejtettem… Most viszont hoztam egy újat, amit a csíra enyhén csípős íze és a koriander tesz különlegessé. Ez is, mint az előző bármely sült hús körete… Tovább »

Vasárnapi grillebéd karajjal, csirkecombbal

Két ötlet grillpáchoz és a kedvenc fűszervajam Pár hete hétvégén eszembe ötlött, hogy idén még nem is grilleztünk. Ez úgy ugrott be, hogy láttam egy receptpályázatot, amire grillpác-ötleteket kell beküldeni – el is kapott a harci szellem. Szerencsére a család sem ellenkezett, ezért kétféle husit kétféleképpen bepácoltam, a zöldségeket bekentem olívaolajjal (a krumplit 5 percre… Tovább »

Sült camembert, kényeztető saláta – kihagyhatatlan

Krémes sajt ropogós bundában, ízletes salátával A mindmegette.hu nemrég ismét hirdetett receptversenyt, ezúttal egy zacsis saláta-forgalmazó céggel karöltve (igen, azzal :)). Olyan ételeket vártak, amelyek jól illenek salátához, esetleg önmagukban is ízletes saláták. Sikerült erre a megmérettetésre is nyerőt alkotnom, ami nem mellesleg nagyon finom is volt. Ezzel a recepttel belépőt nyertem a Chefparade csokikurzusára,… Tovább »

Albóndigas leves Mexikóból

Húsgombócleves kedvenc filmemből Az egyik kedvenc filmem volt régen a Bolond szél fúj (Fools rush in) Matthew Perryvel és Salma Hayekkel. Volt benne egy jelenet, arról beszélgettek, kinek mi a kedvenc étele. Salma Hayeknek az albóndigas volt, ez egy mexikói húsgombócleves. Már akkor elkezdte piszkálni a fantáziámat, különböző receptek szerint el is készítettem párszor. Tegnap… Tovább »

Zöldségek hidegen, színesen

Olcsó és mutatós köretek, kiegészítők – akár gasztroajándéknak is! Nem nagyon szeretem a gyümölcsöket, kivéve, ha sütve vagy főzve kell fogyasztani. A zöldségeket viszont imádom. Bármilyen fajtát, egyedül a kelkáposztával nem vagyok jóban, de azt is megeszem, ha muszáj. Az utóbbi időben volt rá példa, hogy én alkottam savanyúságot, esetleg hús mellé kínálható marinált zöldséget…. Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!