A tetovált lány konyhája

Gnocchi extra finom paradicsomszósszal

Egyszerű, de isteni tészta, ezt mindenki imádni fogja 🙂 Nemrég megleptem magam egy sajtkészítő workshop-pal. A közeli piacon egy család a saját otthonában készített sajtokat árulja, ők engedtek egy napra bepillantást magukhoz. Kaptunk reggelit, ebédet, szigorúan házi készítésűt mindenből. Részletesen egy későbbi posztban elmesélem az egész napot, nagyon jól éreztem magam, sokat tanultam. Ebédre kemencében készült… Tovább »

Labneh, a házi krémsajt

Készítsd el joghurtból az arab konyha egyik jellegzetességét A labneh-re véletlenül bukkantam rá kedvenc külföldi blogomon, itt már említettem. Mikor rákerestem, hogy mi is ez, megtudtam, hogy a Közel-Keleten és Afrika északi részén ez egy nagyon is ismert, naponta fogyasztott krémsajt. Sokan készítik házilag, egyáltalán nem bonyolult és az ízesítéseknek csak a képzelet szab határt…. Tovább »

Szerelmem, a vaddisznómáj

Amilyen ritka, olyan finom csemege – bundás vaddisznómáj rizottóval, ropogós hagymával Először kb. 5 éve ettem vaddisznómájat és teljesen beleszerettem. Amúgy is imádom a belsőségeket, főleg a májat, de ez nagyon belopta magát a szívembe. Azóta könyörgök a vadászó ismerőseimnek, hogy gondoljanak rám, ha röfi kerül a kezükbe, de valahogy mindig lecsúsztam róla. Ezért odáig… Tovább »

Csokis lasagne – bűnös és finom

Brutálisan csokoládés édesség sütés nélkül, aminek nem lehet ellenállni A következő alkotás azt hiszem, senkit nem hagy hidegen. Én most találkoztam vele először egy külföldi oldalon, de (annak ellenére, hogy nem vallom magam édességrajongónak) teljesen elcsábított… Tessék: Csokilasagne     1. Az eredeti recept szerint 30 db oreo keksz kell az alaphoz, de nem nagy… Tovább »

Hétköznapi tészta zöldségekkel, csirkemájjal

Maradékmentő ebéd paradicsommal, pillanatok alatt Azért kapta ezt a címet a bejegyzés, mert a most következő tésztaétel tipikusan az a fajta, amit egy hétköznap fél óra alatt dobtam össze abból, amit a hűtőben találtam. Na, jó, a májat direkt vettem, csak még nem tudtam, mi lesz belőle. Az utóbbi időben egyre többször fordul elő, hogy… Tovább »

Két libát egy csapásra

Teában fürdő libacomb, hófehér sajtos rizzsel – ezt ki kell próbálnotok! A következő recept ismét versenyre készült. Ez alkalommal azonban rögtön két helyre is pályázok. A VKF. 54. fordulójának témája: Kávét vagy teát? azaz ezekkel készült ételeket lehet bemutatni Coffeinmentes blogján. A névnapomra megleptem magam egy “kis” libacombbal, ezt bolondítottam meg teával. A másik megmérettetés… Tovább »

Mindmegette vol. 2 – II. – pisztráng, csirkemell és cékla a főszerepben

Három különleges pályamű zöldséggel gazdagon Ismét véget ért a receptverseny a Mindmegette.hu-n. Sikerült ismét egy csokikurzust nyernem, már csak azt nem tudom, melyik receptemmel 🙂 Azért feltöltögetem lassan az összes nevezettet ide is, kettőt már feltettem ide, most a másik hármat osztom meg veletek. Saláta pisztránggal, ínyenc módra   Hozzávalók 4 főre: 1 csomag rukkola… Tovább »

Snack olívával I. – Különleges hideg előétel

Tormás -lazacos-céklás előétel a luxus jegyében Legutóbb egy olyan versenyre figyeltem fel, melynek  (számomra) az eddigiekhez képest legnagyobb volt a tétje. Most egy spanyol utat lehetett nyerni, olyan nasit (snack-et) kell elkészíteni, melyhez spanyol olívabogyót használunk fel. Két variáció körvonalazódott az agyamban, ebből egy kész is van. Az utat sajnos nem sikerült megnyernem, ám nem… Tovább »

Enrique után szabadon

Enrique Sanchez andalúz szakács ötleteiből Az a spanyol főzőkurzus! Azt hiszem, minden résztvevő nevében mondhatom, páratlan élmény volt. Három fogás volt, amivel nem igazán tudtam betelni. Mindhárom előételnek készült, de én azt gondolom, ezek AZOK az ételek, amivel az ember egy jól sikerült nap után megjutalmazza magát. Vagy egy rosszul sikerült után velük vigasztalódik. A… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!