A tetovált lány konyhája

Tojásfasírt aszalt paradicsomos mártással és polentával

Hús nélküli fogás tengernyi ízzel Még régebben neveztem egy receptversenyre, ahol egészséges ételeket kellett bemutatni. Így gluténmentesre vettem a figurát, sőt még hús sem került bele. Nem is hiányzott, így is etette magát 🙂   Tojásfasírt aszalt paradicsomos-vargányás sajtszósszal és szezámos polentával Hozzávalók 4 főre:   A tojásfasírthoz: 7 tojás 10 ek kukoricaliszt 1 csokor… Tovább »

Csábító édesség csokival, mogyoróval

 Polenta édesen, mogyorókrémmel, pudinggal Ezt a sütit nem most készítettem, még valamikor nyáron jött rám a kreatívkodás. Éppen mindenféle diétás oldalt tanulmányoztam, mikor rájöttem, hogy az általam nagyon szeretett polenta édesen is finom. A földimogyoró és a csoki egyébként is jó barátok, egy kis sóval és kicsit kesernyés kakaóporral pedig igazi ínyencség 🙂   Mogyorós,… Tovább »

Ropogós rántott vajtök, kukoricás környezetben

Ha utálod a tökfőzeléket, ez akkor is ízleni fog! Ez a fogás akkor keletkezett, mikor a piacon nem bírtam ellenállni a szép friss vajtöknek és annak ellenére, hogy a párom nem igazán van oda érte, megvettem. Bár nála ez a viszolygás a menzai tökfőzelék miatt van, bárminek, amiben tök és kapor van, csak némi rábeszélés… Tovább »

Rozéban fürdő kacsamáj sajtos puliszkával

Ünnepi étel kacsamájjal, körtével, borral Találtam egy nagyon nekem való receptversenyt. Bármilyen étellel lehet nevezni, a lényeg, hogy rozé bornak szerepelnie kell benne. Amúgy is imádok borokkal főzni, sőt, itthon mindig megtalálható egy-két üveg rozé, párom ugyanis csak azt iszik (persze a vízen kívül 🙂 ). Többféle ötlet fogalmazódott meg bennem szokás szerint, de legelsőként… Tovább »

Borjúmáj sajtszósszal, polentával

A borjúmáj is sokoldalú, elkészíteni sem nehéz! Életemben eddig egyszer ettem csak, a Kistücsökben. Ott annyira jól el volt készítve, hogy féltem itthon nekiállni, nehogy valami cipőtalpszerű szörnyűséget kapjak. Sertésmájat is ugyanezért nem szeretek sütni, de nem hagyhattam, hogy kifogjon rajtam. Kaptam a hentesnél egy szép adagot, többfelé utánanéztem az elkészítési módnak és azt hiszem,… Tovább »

Vegetáriánus főzőverseny, az első két nyertes vega receptem

Padlizsános, gombás főétel polentával és barackos-fehércsokis pite A  XVI. Vegetáriánus Fesztiválra főzőversenyt hirdettek Ki a legjobb vega szakács? címmel. Őszintén szólva csak nagyjából tudtam, mit jelent a laktovegetarianizmus, ők azok, akik tejet ugyan esznek, de más állati származású ételt (pl. tojást) nem. Mivel a sütibe viszont sikerült egy tojássárgáját beletenni, megkértek, hogy írjam át a… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!