A tetovált lány konyhája

Puliszka zöldfűszerekkel, buggyantott tojással

A húsevőknek tejben párolt tarjával, de nekem nem hiányzott 🙂 Nemrégen anyukámtól kaptam egy szép adag kukoricalisztet, mert nagyon közelgett a lejárati ideje, és ő nem tudta mindet elhasználni. Küldött is egy fénymásolt oldalt valamelyik női magazinból, amin három tök jó recept volt, az egyiket el is készítettem. Amúgy is imádom a puliszkát, a krumplipüré… Tovább »

Kukoricás minipalacsinta karamellizált hagymával, fűszervajjal

Nagyszerű vegetáriánus főétel vagy könnyű sült húsok kísérője Ez a recept is Széll Tamás ötlete. Már többet elkészítettem tőle, ezt itt találtam. Abban biztos hasonlítok rá, hogy én is szeretek sokféle alapanyagot felhasználni egy ételhez. De ezek most nem drágák és ugye ameddig még van csöves kukorica a piacon, addig ki kell használni 🙂 A… Tovább »

Sült tarja, fügeragu és puliszka – mennyei őszi ebéd

 Az édes-sós ízek kedvelőinek, laktató és különleges Még mindig füge 🙂 Nemrég alkothatnékom volt 🙂 Találtam egy adag tarját a mélyhűtőben, már csak azt kellett kitalálni, hogy miképp hozzam össze az édes fügével, meg ha lehet, annyira ne is hizlaljon… Ismét puliszka lett a köret, ez alkalommal krumplipüré-állagúra készítettem, a pikáns fügeragu és az édes-ropogós… Tovább »

Fűszeres, kukoricás palacsinta köretnek vagy csak magában

Raguk kísérője vagy kitűnő vega főfogás Nemrég kaptam anyukámtól egy nagy adag kukoricalisztet, ami közelített a lejárati idejéhez. Szoktam én is használni, bár általában csak az angol muffint forgatom bele, de mivel ételt nem dobunk ki, az elkövetkezendő pár napban több mindenhez is fel akartam használni. Éppen valamilyen ragut készítettem, ahhoz láttam valahol ötletnek kukoricalepényt… Tovább »

Fasírt babból, nem csak vegáknak

Főzelékhez, salátához hús nélkül is finomat Nemrég egy családi összejövetelre főztem. Mivel van köztünk vegetáriánus is, a szokásos saláta és köret mellé valami tartalmasabbat is akartam készíteni. Végül is nagy sikere lett, a gyerekek is szerették.   Krémsajtos, szerecsendiós babfasírt   Hozzávalók 4 főre: 2 konzerv (összesen kb. fél kg) vörös bab 20 dkg krémsajt… Tovább »

English muffin, a tökéletes reggelialap

Angol muffin zsemle helyett, a tojásételek tökéletes kísérője A muffinról mindenkinek valami egyszerű süti jut eszébe, de ez most más. Be kell vallanom, szeretem a gyorséttermi kajákat és az angol reggeliket. Viszont az elsőre sajnálom a pénzt, a másikat pedig egyedül nem tudom fogyasztani, mert legalább ötféle összetevő kell hozzá:) Az egyik nálunk is megtalálható étkezdében találtam… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!