A tetovált lány konyhája

Sült hal gombamártással, elegánsan

Egyszerű, de nagyszerű recept kedvenc halunkkal Sajnos csak ritkán fogyasztunk halat, a gyerekek nemigen vevők rá.  Na, jó, rájuk kentem, de újabban nekem sincs sok kedvem hozzá… A halrudacskát persze mindenki szereti, de boltban nem vagyok hajlandó venni, inkább itthon készítem így.  Nemrég viszont szép süllőfilét kaptam, gondoltam, hogy ebből azért nem illik halrudacskát csinálni, így… Tovább »

Egyszerű tejfölös-paprikás csirke különleges, egészséges körettel

Egyszerű sült hús rengeteg zöldséggel Tavasszal már nagyon szoktam várni, hogy a spárga elérhető áron legyen a piacon. Pár napja végre találtam, a szokásos krémleves után pedig valami különlegességet szerettem volna készíteni. A köretet egy külföldi oldalon találtam, már meg nem mondom, hol. A paprikás csirkét viszont nem a szokásos módon készítettem el, hanem sokkal egyszerűbben,… Tovább »

Főétel: kacsa háromféle körettel

Második felvonás: fókuszban kedvenc szárnyasom Következzék a különleges előétel méltó utódja, amit természetesen a kölcsönbe kapott Panasonic géppel fotóztam. Itt már akadt egy kis problémám, ugyanis a kacsacomb tényleg hiánycikk. Azt hittem pár hete, hogy csak ijesztgetnek, mikor a madárinfluenza miatti húshiányról beszéltek. Hát bejött, se liba, se kacsa… Nagy nehezen találtam aranyáron, de annyira beleéltem… Tovább »

Marhatagine aszalt szilvával, pirított hagymával

Gyomor és szívmelengető étel keleti beütéssel Mindig vannak aktuális kedvenceim, most éppen Mautner Zsófi receptjeit bújom legtöbbet. Tetszik, hogy szereti a keleti konyhát, az édes-sós ételek hazáját és olyan ételeket mutat be, amikről még soha nem hallottam. Nemrég láttam a tv-műsorában a mostani receptet, szerelem volt első látásra 🙂 Az aszalt szilva és a karamellizált… Tovább »

Kacsamell, körte és vörösbor – (nem csak) szerelmeseknek

Amikor az étel a lelket is gyógyítja Még Valentin nap előtt úgy éreztem, hogy szép lassan kezdek depresszióba esni. Pár hónapja folyamatosan készültem életem egy nagy eseményére, amiből végül kimaradtam. Meg össze is jött minden, a háztartási gépeim is egyszerre adták be az unalmast és még sorolhatnám. Szóval én, az örök optimista, hirtelen nem találtam… Tovább »

Maradékokból egzotikust

 Sült pulykamaradékból készítsetek tagine-t! Ismeritek a tagine-t (ejtsd: tazsin)? Ez egy marokkói étel, egyfajta “mindent bele” ragu nagyon kevés szafttal és sok összetevővel. Általában van benne hús, zöldség, aszalt gyümölcs, valamilyen mag és sok fűszer. Speciális edényben készítik, amit már itthon is lehet sokfelé kapni. Na, a most következő ételt nem ilyen edényben készítettem, mert… Tovább »

Brokkoliszószos csirkemell kuszkusszal, egyszerű és különleges

Dobjuk fel az unalmas csirkemellet finom brokkoliszósszal és kuszkusszal! Ennek az ételnek nincs nagy története. Kivételesen volt egy kicsit több időm és az unalmas csirkemellet fel akartam dobni valamivel. Körülnéztem a hűtőben és azt használtam fel, amit már muszáj volt 🙂 Nagyon finomra sikerült és kivételesen nem is szárítottam ki a húst 😀 Brokkoliszószos csirkemell… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!